fbpx

Spilletider og Billetter

Teatersalong

23.11.21 kl. 19:00 – 20:00TeatersalongFredrikstadLitteraturhusetGratis billetter

Når tekst blir kropp

Når tekst blir kropp er en samtale med utgangspunkt i Monica Isakstuens Vi er krigere. Vi diskuterer hvordan en tekst blir til, og hva som skjer når teksten får liv og stemme på en scene.

NB: Gratis inngang, men for å vite hvor mange som kommer, vi ber om at du reserverer plass via Ticketco

I november 2021 har Monica Isakstuens skuespill Vi er krigere både hatt urpremiere ved Østfold Internasjonale Teater og blitt gitt ut som bok. Boken er i seg selv en stor leseopplevelse, men når teksten møter teaterscenen, når skuespilleren gjør teksten til sin og gir den en kropp, da skjer det noe. 

I denne» teatersalongen» møter vi skuespiller i teaterforestillingen, Marte Magnusdotter Solem;  dramatiker Monica Isakstuen og kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus, Line Rosvoll, i en samtale om hvordan en tekst blir til, og hva som skjer når skuespilleren tar over, og teksten får liv og stemme og blir til kropp. Samtalen ledes av dramaturg ved Østfold Internasjonale Teater, Elin A. Grinaker.

Om tekst og handling

I Vi er krigere møter vi karakterene JEG og DE ANDRE. JEG har tapt noe, eller noen. I anekdoter og dialoger forteller JEG og DE ANDRE om situasjoner hvor de kanskje har ønsket å få eller gi omsorg.. DE ANDRE konfronterer JEG med ting hun har gjort og ikke gjort, samtidig som de prøver å forstå seg selv og hverandre. Noen ganger blir skillet mellom stemmene uklart – er det de andre sier, egentlig JEG sine indre, kritiske stemmer?

VI ER KRIGERE handler om ansvaret vi har for andre – om glede, sorg, omsorg, omsorgssvikt og svik  – og om at JEG og DE ANDRE kanskje likner, mer enn vi av og til ønsker å se.

Om forestillingen

Urpremieren på Vi er krigere fant sted ved Østfold internasjonale Teater 12. november og har mottatt strålende kritikker. Regi er ved Trine Wiggen, musikk ved Jonas Bjerketvedt. De fire skuespillerne Marte Magnusdotter Solem, Bhkie Male, Mona Huang og Vanja Kern Vestenfor gir kropper til Isakstuens poetiske og rå tekst.

Vi er krigere spilles i disse dager i Fredrikstad, Halden, Moss, Askim, Ørje og Sarpsborg.

Fullstendig spilleplan og billetter finner du her >>

«nå, her jeg sitter i de sene nattetimer og prøver å finne ord for min begeistring, skulle jeg nesten ønske at terningen hadde flere øyne å by på enn bare seks.»
Christen Hvam, Fredrikstad blad

«Sårt, nært og på same tid både vondt og humoristisk om forhold vi alle kan kjenne oss att i.»
«Særs vellukka forteljargrep [og] regi», «imponerande vellukka lojalitet til teksten», «utsøkt mimikk»

Amund Grimstad, Klassekampen

«Monica Isakstuens komplekse scenetekst «Vi er krigere» møter Trine Wiggens enkle og presise regi; det sitter som et skudd.»
Elin Lindberg, Norsk Shakespearetidsskrift

 «Vi er krigere», (har)  åpenbart en universell appell.
Hilde Marstrander, Demokraten

For mer informasjon om Teatersalongen og Litterturhuset i Fredrikstad se også:

Relaterte artikler

Relaterte artikler