The Proximity Project / Nærhetsprosjektet
Vil du bidra til utformingen av et levende kunstverk? The Proximity Project søker deltagere fra Fredrikstad og omegn til gratis workshops!
The Proximity Project eller Nærhetsprosjektet er et prosjekt som utforsker vår evne til nærhet og tilstedeværelse. Det drives av dansekunstnerne Live Skullerud og Karen Høybakk Mikalsen. De to er denne høsten i residens hos Østfold Internasjonale Teater. Som en del av residensen inviterer de nå deltakere inn i utviklingsarbeidet:
Hvem
Workshopen er åpen for alle aldre fra 16 år og oppover. Man trenger ingen forkunnskaper eller tidligere erfaring med dans for å delta. Arrangørene ønsker et mangfold av mennesker velkommen til en trygg opplevelse fri for diskriminering.
Når og hvor
- Lørdag 30. september og søndag 1. oktober
kl. 12-15 begge dager
Østfold Internasjonale Teater
Dokka 3a, 1671 Kråkerøy
- Lørdag 18. november og søndag 19. november
kl. 12-15 begge dager
Frivillighuset
Kasernegaten 52, 1632 Gamle Fredrikstad
Påmelding
Det er mulig å melde seg på én av helgene, eller begge.
Hvordan
Deltakerne vil i løpet av to dager bli veiledet gjennom ulike oppgaver som fokuserer på kroppsbevissthet, tilstedeværelse og samspill. Øvelsene varierer fra lek til meditasjon, fra dans til stillhet, fra avstand til fysisk kontakt. Her er det plass til både latter og indre ro! Prosjektet jobber med å åpne opp sansene, lande i seg selv og lytte til andre. Øvelsene gjennomføres både alene, i grupper og i par. Workshopen avsluttes med tid til samtale og refleksjon rundt det man har opplevd.
Workshopene vil hovedsakelig foregår innendørs, med mulighet for at vi vil ta arbeidet med noen av oppgavene ut i byrommet. Ta kontakt dersom du har spørsmål om mulighet for tilrettelegging av workshopen i forbindelse med ulike funksjonsvariasjoner.
Kontakt
Har du spørsmål om prosjektet eller workshopen, kontakt:
Live Skullerud: +47 95 97 76 31, liveskullerud@outlook.com
Om The Proximity Project
The Proximity Project er et kunstnerisk arbeid i utvikling, initiert av Live Skullerud. Målet er en performativ praksis for offentlig rom, med både deltagere fra lokalsamfunnet og profesjonelle dansere som utøvere. I forestillingen vil utøvernes kropper bli til levende monumenter i byrommet, en hyllest til det nærværende og tilstedeværende mennesket. Workshopene denne høsten er en del av prosessen for å utarbeide prosjektet til en ferdig forestilling – gjennom deltagelse får du derfor muligheten til å bidra til utformingen av det levende kunstverket!
Våren 2023 ble Live Skullerud og the Proximity Project invitert av Østfold Internasjonale Teater, ved kurator-produsent James Moore, til å delta i the IN SITU Hot House i Pristina, Kosovo. IN SITU European Platform for Artistic Creation in Public Space er et nettverk av kunstnere og kunstinstitusjoner som jobber med kunst i offentlig rom. The Hot House er en møteplass hvor IN SITU partnere og europeiske kunstnere i etableringsfasen kan diskutere kunstnerisk arbeid under utvikling.
Live Skullerud
Live Skullerud har en bachelor i Utøvende Dans fra Universitetet i Stavanger (2018), og jobber nå frilans som koreograf, utøver og produsent i egne og andres prosjekter (blant annet for Panta Rei Danseteater, FRIKAR, ØIT og Festina Lente Dansekompani) med base i hjembyen Fredrikstad. Som koreograf og utøver er Live opptatt av å gi rom til det menneskelige, det lekne og det sårbare. Hun søker etter ærlighet, humor og poesi i sitt arbeid, og er mest av alt fascinert av relasjoner, samspill og fellesskap. Live tror på kunstens og dansens betydning i utviklingen av samfunnet, og er engasjert i å utvide rammene for hvem har tilgang på bevegelse og scenekunst.
I tillegg til å utvikle the Proximity Project er Live Skullerud denne høsten aktuell med sin nye forestilling Beretninger om berøring som har premiere på St.Croix-huset 26. august.
Karen Høybakk Mikalsen
Karen Høybakk Mikalsen har virket som dansekunstner, koreograf, pedagog og prosjektutvikler siden 2004 og har et sterkt engasjement for fellesskap og inkludering gjennom bevegelse. Hun utvikler egne prosjekter, samarbeider med og koreograferer for andre kunstnergrupper og teatre, med base i kompositorisk improvisasjon og ensemblearbeid. Hun har igangsatt møtepunkter med dansekunst som paraply, og har utviklet en rekke prosjekter i offentlig rom. De siste årene har hun drevet Lonely Riders Norge, et community dance-prosjekt der dansekunstnere og ulike målgrupper i samfunnet møtes og skaper en forestilling sammen rundt ensomhet og tilhørighet, og som har blitt vist i lokale kulturhus i Viken og Trøndelag.
Karen er basert i Oslo, men har en stor bevegelsesflate og en bred utdannelse fra bl.a Stockholm, Salzburg og New York. Hun er medlem av det internasjonale improkollektivet Lower Left Performance Collective og er sertifisert Ensemble Thinking Teacher.
This project has received a writing aid by the (UN)COMMON SPACES project, co-funded by the Creative Europe Program of the European Union.