fbpx

Spilletider og Billetter

Sandstorm/Horisont/HAV

23.06.24 kl. 20:00Sandstorm/Horisont/HAVStoresand, HvalerPå strandenGratis

Sandstorm/Horisont/HAV

22.09.24 kl. Sandstorm/Horisont/HAVMossNonStop festivalen(Info.kommer)

Sandstorm

Hvilken verden etterlater vi til dagens unge? Dette er et sentralt spørsmål bak koreografien Sandstorm av Carl Andre Johansson, som Østfold dansekompani for ungdom viser flere steder i løpet av 2024.

Sandstorm av koreograf Carl André Johansson er et 15 minutter langt bestillingsverk for Østfold dansekompani for ungdom, laget med støtte fra Dansekunst i Østfold og Østfold Internasjonale Teater.

Sandstorm skaper tanker rundt hvilken verden vi etterlater oss til fremtidige generasjoner. På scenen får publikum oppleve kompaniets dansere i et svært fysisk materiale inspirert av klimaendringer og naturens mektige krefter. I et ørkenlignende landskap danser de unge utøverne frem en historie om håp, tvil og søken etter svar på hvordan man skal navigere i en verden som har blitt ubeboelig.

Sandstorm hadde urpremiere under Strekk dansefestival på Østfold Internasjonale Teater 4.11.2023 til svært gode tilbakemeldinger.

Planlagte visninger Sandstorm 2024

DatoForestillingBy/festivalStedTidAnsvarlig arrangør
Søndag 3.3.2024Triple bill: Sandstorm/
Horisont/Hav
HaldenSparebanksalen Black Box15:00 og 17:30Carl André Johansson
Gratis billetter kan reserveres på triplebilletter(at)gmail.com
Lørdag 27.4.2024Sandstorm og Mellom deg og alle breveneDansens dager SarpsborgSarpsborg Kulturskole16:00Festinalente: Dansens dager Sarpsborg
23.6.2024Triple bill:
Sandstorm/ Horisont/Hav
HvalerStoresand20:00Østfold Internasjonale Teater
22.9.2024Triple bill:
Sandstorm/ Horisont/ Hav
Moss, NonStop-festivalenTBATBADansekunst i Østfold

Triple bill: Sandstorm, Horisont, HAV

I 2024 vil Sandstorm vises flere steder sammen med Johanssons andre koreografier. I Halden, Hvaler og Moss kan du oppleve trippel-forestillingen Sandstorm, Horisont og HAV, får publikum oppleve tre unike verk som på ulike måter reflekterer rundt menneskets plass i naturen, klima og miljø.

I Horisont danser Aurora Itland fornektelsen av klimaendringene i en koreografi som fremstiller et menneske upåvirket av forandringene rundt seg. Til musikk av Martin Sternberg utfordrer verket ulike perspektiv knyttet til klimakrisen og viser hvordan noen nekter å la livet her og nå vike for fremtiden.

HAV er et verk om det evige båndet mellom havet og mennesket. Gjennom dans, musikk og lyddesign beveger de fem danserne seg sømløst mellom det menneskelige og det maritime.

Praktiske opplysninger, Storesand

Ankomst: Storesand på Hvaler er landfast og kan nås med bil eller buss. Bussholdeplassen ligger ved Hvaler kirke, ca. 1 kilometer fra stranden. Har du bil, kan du parkere på friluftsparkeringen 300 meter fra stranden (de 3 første timene er gratis).

Overnatting: Campingplassen på Storesand er perfekt for overnatting med telt. Det er også mange trær å henge i med hengekøye, dersom du foretrekker det. Husk å booke plass i forkant dersom du tenker å campe!

Carl André Johansson

Koreograf og danser Carl André Johansson er utdannet ved Bårdar Akademiet, og har koreografert en rekke forestillinger ulike i format og stilarter, blant annet danseteater og musikal. Siden 2017har han hatt hovedvekten av sitt kunstneriske virke i hjemfylket Østfold.

Johansson har tidligere mottatt stipend fra Dansekunst i Østfold og Kulturdirektoratet, i tillegg til produksjonsstøtte til flere egne forestillinger. I 2020 var han i residens ved ØIT for å videreutvikle nytt koreografisk arbeid, og på initiativ fra DiØ var han i 2020-2021 en del av Kreativ LAB ved CODA International Dance Festival. I 2023 laget han HAV, en utendørs danseforestilling som har turnert store deler av Østlandet.

Sandstorm er spesiallaget for Østfold Dansekompani for Ungdom ved ØIT i 2023 med støtte fra Dansekunst i Østfolds nyopprettede kompetanseprogram «Unge dansetalenter møter unge koreografer fra Østfold».

>> Carl André Johanssons hjemmeside

Kreditering

SANDSTORM
Koreograf: Carl André Johansson
Dansere: Olivia Apold-Aasen, Thale Bjerke, Mie Brynildsen, Rebecca Frykman, Tuva Fagerås, Iben Schade Grynnerup, Jenny Marie Iuell-Heitmann, Bethina Holm Juelsen, Mina Nybøle, Amalia Oliver, Johanna Ranang, Lea Kristiane Tokle, Serafina Wexels-Moore, Hedda Johanne Øvretveit
Andre dansere i Østfold dansekompani for ungdom: Anna Helle, Sol Pedersen, Mariel Levie Reinoso Sveen, Gio Kraghe Storgärds
Leder ØDU: Ellen Røhr-Staff
Visuelt design: Jan Hustak
Musikk: Sigur Rós/Hildur Gudnadóttir
Produsert av Østfold Internasjonale Teater v/ Østfold dansekompani for ungdom og Dansekunst i Østfold
Støttet av Fredrikstad kommune og Sparebankstiftelsen DNB
Plakatillustrasjon: Yngve Aasen, Provinsen
Foto: Sara Lockertsen

HORISONT
Koreografi: Carl André Johansson
Musikk: Martin Sternberg
Danser: Aurora Itland

HAV
Koreografi og tekst: Carl André Johansson
Lyddesign: Therese Næss Diesen
Musikk: Julia Gjertsen
Dansere: Aurora Itland, Amalie Sunde, Anders Engebretsen, Jenny Hålten Fongaard og Carl André Johansson

Les også:

>> Østfold dansekompani for ungdom

  • ØDU: Sandstorm
    Østfold dansekompani for ungdom i "Sandstorm" av Carl André Johansson. Foto: Sara Lockertsen
§112 Fredrikstad logo
Fredrikstad kommune black
dansekunst i østfold

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler