fbpx

Spilletider og Billetter

Det siste Værste

24.08.24 kl. 21:00Det siste VærsteFredrikstadGamle Fredrikstad Mekaniske verkstedBilletter

Det Siste Værste

Motorpsycho og De Utvalgte går sammen om å skape et spektakulært verk som får urpremiere på gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted under §112 Fredrikstad!

Urpremiere 24. august kl. 21
Gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted
Billettert

På grunnen til Fredrikstads gamle hjørnesteinsbedrift, FMV, ønsker vi velkommen til en uforglemmelig augustkveld med over 100 lokale aktører og to av de mest respekterte gruppene i scenekunst- og musikk-Norge. Mellom stengte maskinhaller og heisekraner vil fortidens ekko møte morgendagen visjoner i en storstilt redningsaksjon under den nye festivalen §112 Fredrikstad. Det Siste Værste blir en hyllest til fellesskapet, motet og mysteriet som binder oss sammen.

Medvirkende

Motorpsycho har gjennom mer enn 30 år som band etablert seg som grensesprengende, ambisiøse og eksperimentelle. De har søkt stadig nye veier og sjangre og har opparbeidet seg en solid fanskare både i Norge og i utlandet. Bandet har også høstet en rekke utmerkelser.

De Utvalgte har gjennom en årrekke vært et av Norges fremste scenekunstkompani. De arbeider tverrestetisk gjennom video, tekst, lyd og musikk og har mottatt mangeårig statlig kunstnerstøtte og fire Heddapriser for sitt særegne og mangefasetterte uttrykk.

Kristin Ryg Helgebostad er danser og koreograf utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo med bachelor i moderne og samtidsdans og master i koreografi.

Det Siste Værste produseres av ØIT og De Utvalgte
Støttet av Norsk kulturråd, Fredrikstad kommune og Barco
Produsent ØIT: Malin Østli
Foto: fra Værstes historiske arkiv, bearbeidet og brukt med tillatelse

De Utvalgte er kjent for sitt egenartede og svært visuelle uttrykk. Her fra prisbelønte Skipet vol. 5

§112 Fredrikstad

Denne produksjonen er en integrert del av §112 Fredrikstad

§112 Fredrikstad er en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf. Gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.

§112 Fredrikstad logo
Kulturrådet logo
Fredrikstad kommune black

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler