fbpx

Spilletider og Billetter

(Down under) High above

08.10.21 kl. 15:00 – 16:00(Down under) High aboveFredrikstadOppmøte Selma Nygrens veiGratis billetter

(Down Under) High Above – arbeidsvisning

Slagverksduoen SistroDuo og komponist Erik Dæhlin inviterer til en eksklusiv arbeidsvisning 8. oktober!

Marta Soggetti (IT), Katerina Anagnostidou (GR) og Erik Dæhlin (NO) har utforsket det unike området ved Røds brug på Kråkerøy i Fredrikstad. Dette er et Scratch-prosjekt under Østfold Internasjonale Teaters residensordning for scenekunstnere. «Scratch»-residensene er kunstneriske laboratorier hvor kunstnere får eksperimentere med en ny idé eller konsept i én uke.

Fredag 8. oktober kl 15:00 presenterer trioen utdrag fra sitt prosjekt (Down Under) High Above for et begrenset antall publikummere. Visningen er gratis, men du må bestille plass via Ticketco.

Lyd og landskap

Dette skriver gruppen selv om arbeidet:

-Prosjektet har kretset rundt områdets topografiske, industrielle og menneskelige historie, omkalfatring og sammenblanding av natur og menneskeskapt materiale og former, og ikke minst de lydlige forhold som har befunnet seg på området, slik det fremstår akkurat i dag og hva fremtidens landskap muligens tilkjennegir.

I arbeidet har vi betonet lydlige fenomener og komposisjon i kontakt med det stadig endrede landskapet.

Om området

Under residensen til Down Under, High Above har Dæhlin, Soggetti og Anagnostidou blitt invitert av ØIT til å innta området rundt FMV og tidligere Røds Brug/Nordmanssaga som territorium, scene, material og kontekst for sine utforskninger. Her kan de både bli inspirert av området – og bidra til en ny lesning eller opplevelse av et sted som engang var Fredrikstads ansikt mot verden, men som har ligget i dvale siden slutten av første verdenskrig.

På et skilt i området kan vi lese at Sagbruket Røds Brug lå ved innseilingen til det som var den viktigste utskipingshavna for trelast i Norge gjennom flere hundre år, da Plankebyen sto for omkring halvparten av landets samlede trelasteksport. Dette var i seilskutenes høytid (fra midten av 1800-tallet) og etterhvert ble bruket solgt til Standard Skipsbyggeri. Teknologiske fremskritt i forbindelse med 1. verdenskrig ble slutten på seilskuteæraen og skibsbyggeriet. Etter konkursen ble det etablert et verft på tomten. Siden har Røds Brug vært gjennom en lang evolusjon, hvor et unik biologisk mangfold har vokst fram.

Når samtidens eiendomsutvikling snart inntar området kan den fredelige perioden være over, med uvisse konsekvenser for stedet. Sett fra dette perspektivet kan arbeidsvisningen til Dæhlin, Soggetti og Anagnostidou sammenfalle med og innvarsle en ny æra. 

Medvirkende:

SistroDuo er en slagverkduo basert i København. Marta Soggetti og Katerina Anagnostidou spilte sammen i flere år under utdanningen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og formet duoen for å utforske nytt repertoire. Deres arbeider spenner mellom klassiske verk til ny eksperimentell musikk – sørlig skapt i nært samarbeide med komponister.

Erik Dæhlin er komponist og scenekunstner med en spesiell interesse for instrumental- og musikkteatersjangrene, der utøverens performativitet utspilles i og forbi det musikalske materialet, og i sammenheng med den fremføringsformen som benyttes. Av ham selv sett som ulike hybride kunstverk, hvor det kompositoriske og regimessige arbeidet består i å sette en rekke lydlige, visuelle og tekstlige materialer i spill. 

Praktisk informasjon

Arbeidsvisningen har form av en vandring og foregår på et eldre industriområde. Det er dessverre ikke mulighet for universell tilrettelegging.
Begrenset antall plasser, reserver billett her.
Ha på gode sko og kle deg etter været.
Varighet ca 60 min + mulig ettersnakk. Se kart/bilde for oppmøtested. (Nærmeste parkering er ved KG Meldahls vei 2 ved Helsehuset. beregn 6-8 min gange herfra) Ved spørsmål, kontakt arrangør.

Arbeidet er støttet av Norsk komponistforening og SNYK

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler