fbpx

Spilletider og Billetter

Kulturnatt: Fremtidens Trosvikstranda?

09.09.22 kl. 15:00 – 21:00Kulturnatt: Fremtidens Trosvikstranda?FredrikstadTrosvikstranda 9Fri adgang

Kulturnatt: Fremtidens Trosvikstranda?

10.09.22 kl. 12:00 – 18:00Kulturnatt: Fremtidens Trosvikstranda?FredrikstadTrosvikstranda 9Fri adgang

Kulturnatt: Fremtidens Trosvikstranda?

Under Kulturnatt i Fredrikstad 2022 inviterte Østfold Internasjonale Teater og Trosvikstranda Utvikling AS hele Fredrikstad til å forestille seg hvordan fremtidens Trosvikstranda kan bli: Det ble to dager fylt av kunst, musikk og forfriskninger!

Området Trosvikstranda i Fredrikstad sentrum (mellom Evjekaia og Værstebrua) er i utvikling: Her skal det bygges nye boliger og byrom med handel, servering og kultur. Under Kulturnatt ga vi en liten smak av hvordan Trosvikstranda kan være og bli, samtidig som vi spurte hva du mener vil gjøre Trosvikstranda til et bedre sted. 

Hva: Interaktiv installasjon, utstilling og konsert
Hvor: Rebell kollektivet/Trosvikstranda 9
Når: Fredag 9. september 2022 kl. 15–21

og Lørdag 10. september 2022 kl. 12–18

Alle var velkomne til å bidra med sine forslag til bydelen og å få sine ideer illustrert av tegnerne i kunstprosjektet In Search of Democracy 3.0. I tillegg kunne man se en utstilling av illustrerte ideer fra innbyggerne; selv bli med på å tegne en kollektiv mandala; eller danse til Norges mest aktive storband!

Dette var helgens programposter:

In Search of Democracy 3.0

Av New Heroes

In Search of Democracy 3.0 er en interaktiv installasjon. Her venter dyktige illustratører på at du skal fortelle dem om dine ideer for fremtidens samfunn. Disse blir nedtegnet i form av en illustrasjon i størrelse A1, som umiddelbart stilles ut i installasjonen. Hva mener du vil gjøre Trosvikstranda til et godt sted å leve? Gjennom In Search of Democracy 3.0 fremmes et stort mangfold av stemmer på en umiddelbart tilgjengelig måte!

Parallelt med arrangementet åpnet ansvarlig utbygger og en digital medvirkningsportal der folk kunne komme med skriftlige innspill til Fremtidens Trosvikstranda. Portalen var åpen til 15. november 2022.

Alle illustrasjonene av folks ideer ble overlevert Trosvikstranda Utvikling AS og Fredrikstad kommune som en del av medvirkningsprosessen.

>> Les mer om In Search of Democracy 3.0 her

In Search of Democracy 3.0 kommer med en installasjon og profesjonelle illustratører, som tegner dine ideer for fremtidens Trosvikstranda. Her fra Stortorvet i Fredrikstad i 2021. Foto: James Moore

Kollektiv Mandala

Av Durga Bishwokarma, åpent for deltakelse

Bli med på å tegne på en gigantisk mandala på Trosvikstranda torg! Durga Bishwokarma er en nepalsk kunstner som har lang erfaring med kollektive kunstverk. Etter å ha tatt sin mastergrad ved Akademi for scenekunst, er hun nå i god gang med å etablere seg i Fredrikstad. Våren og sommeren 2022 er hun hospitant ved Østfold Internasjonale Teater. Bishwokarma vil etablere rammen, men detaljene i det fargerike bildet formes av dere som deltar: Alle, fra de yngste til de eldste, er invitert til å bidra!

Konsert med Frank Znort Quartet

Fra ca 16:30, Lørdag

Frank Znort Quartet er mest kjent for å ha holdt konsert hver søndag siden 1998! Siden 2007 har de vært et fast innslag på søndagsmarkedet ved Blå i Oslo. Storbandet har et imponerende bredt repertoar og består i dag av 18 faste musikere og et stadig økende antall gjesteartister med like livsbejaende holdning!

Etter konserten beveger bandet seg fra Trosvikstranda til Østfold Internasjonale Teater, der Kulturnatta fortsetter med KunstFest!

Frank Znort Quartet er Norges mest aktive søndagsband, og har spilt på Blå hver uke siden 2007. Foto: FZQ

Pressebilder

>> Last ned pressebilder i høy oppløsning her

  • Utendørskonsert Frank Znort Quartet H_Fossen
    Kulturnatt Fredrikstad 2022 /Fremtidens Trosvikstranda: Utendørskonsert med Frank Znort Quartet. Foto: H. Fossen, ØIT

Kreditering

In Search of Democracy 3.0 installasjon er basert på et konsept av New Heroes og produsert av Østfold Internasjonale Teater
Illustratører: Katarina Caspersen, Kjersti Synneva Moen, Simen Langeland, Mats Jørgen SivertsenMads Johan Øgaard
Idé og gjennomføring Collective Mandala: Durga Bishwokarma
Musikk: Frank Znort Quartet og Skanglebein
Kurator-produsent: James Moore
Produksjonskoordinator: Fredrik Borgund

Arrangementet ble støttet av Stor-Oslo eiendom og Isegran eiendom, som står for utviklingen av Trosvikstranda gjennom Trosvikstranda AS, se
>>Trosvikstranda.no

in situ

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler