fbpx

Spilletider og Billetter

Don Quijote

28.09.23 kl. 19:00Don QuijoteFredrikstadØstfold Internasjonale Teater, Dokka 3ABilletter

Don Quijote

30.09.23 kl. 19:00Don QuijoteSarpsborgKulturhuset GlengBilletter

Don Quijote

03.10.23 kl. 19:00Don QuijoteRakkestad Rakkestad KulturhusBilletter

Don Quijote

04.10.23 kl. 19:00Don QuijoteØrjeMarker Rådhus, SamfunnsalenBilletter

Don Quijote

06.10.23 kl. 19:00Don QuijoteHvalerHvaler barne- og ungdomsskole (Floren)Billetter

Don Quijote

07.10.23 kl. 19:00Don QuijoteHaldenFredrikshalds TeaterBilletter

Don Quijote

10.10.23 kl. 19:00Don QuijoteMossSamfunnshuset (Moss Kulturhus)Billetter

Don Quijote

11.10.23 kl. 19:00Don QuijoteTomterGeiteberg KulturbrukBilletter

Don Quijote

13.10.23 kl. 19:00Don QuijoteDrøbakSmia FlerbrukshusBilletter

Don Quijote: Østfolds ridder på turné

Østfold Internasjonale Teaters turnéproduksjon høsten 2023 blir Don Quijote – i en nyskrevet versjon satt til Østfold. Forestillingen vil turnere i Østfold i september og oktober.

Don Quijote team
Foran: Skuespillere Terje Brevik og Patrik Stenseth. Bak: Regissør Ivar Furre Aam, teatersjef Thomas Østgaard, scenograf Alice V. Tomola, lyddesigner William Kjeldsberg.

Nå som Østfold igjen blir et eget fylke, hva er bedre enn å introdusere vår egen ridder, spør teatersjef Thomas Østgaard.

Miguel de Cervantes’ Don Quijote: Den skarpsindige lavadelsmann Don Quijote av la Mancha regnes som den første moderne romanen og ses fortsatt som en av verdenslitteraturens største bragder. Den forteller historien om den virkelighetsfjerne idealisten Don Quijote og hans skarpsindige håndlanger Sancho Panza.

Vi skal lage en humoristisk, jovial og rørende forestilling om å leve ut drømmene sine, om vennskap – og om den store fortellingen og det lille mennesket, sier regissør Ivar Furre Aam, som også skal dramatisere romanen.

Kommer til en scene nær deg

I teatrets iscenesettelse møter vi Terje Brevik som den selvtitulerte ridderen Don Quijote og Patrik Stenseth som hans væpner Sancho Panza. De to skuespillerne som vil være godt kjent for teaterets publikum: Terje Brevik har vært en bærebjelke i regionens teaterliv siden midten av 90-tallet, mens Patrik Stenseth står bl.a. bak suksess-serien Olav den Heldige ved Tunevannet i Sarpsborg og forestillingene Spelet om Trona og Rare Greiær,

I Aams versjon av historien vil de to karakterene ikke reise rundt i Spania, men i Østfold, bl.a. Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Tomter, Rakkestad og Ørje. Det kunstneriske teamet har allerede god kjennskap til mange av stedene.

Både regissør Aam og scenograf Alice T. Vanini har vært studenter ved Akademi for scenekunst på Høgskolen i Østfold. Med seg på laget har de lyddesigner William Kjeldsberg, lysdesigner Mathias Lundgren og kostymedesigner Marianne Stranger, som er bosatt i Fredrikstad.

Å leve ut drømmen

I fortellingen har hovedpersonen forlest seg på ridderromaner, datidens kiosklitteratur. I sin higen etter å gjøre en innsats for sannhet og god moral, går han inn for selv å bli en ridder – lenge etter at riddernes tid er forbi. Fordi han er så kompromissløs, og på akkord med sin samtid, blir Don Quijote vel så mye en komisk figur som en helt.

–Likevel; Don Quijoite holder fast på sin egen drøm, og dermed opplever han store eventyr, sier regissør Aam.

Han mener at historien om de to antiheltene som stadig får juling, men likevel insisterer på å leve ut sin drøm er en god inngang til å kunne reise spørsmål om ulike virkelighetsoppfatninger.

Forestillingen vil turnere i Østfold i september og oktober 2023!
Billetter og endelig turnérute legges ut på oit.no i løpet av april.

Kreditering

Ivar Furre Aam, regissør og dramatiker
Marianne Stranger, kostymedesigner
William Kjeldsberg, lyddesigner
Mathias Langholm Lundgren, lysdesigner
Alice Vanini Tomola, scenograf
Siri Løkholm Ramberg, dramaturg
Terje Brevik, skuespiller (Don Quijote)
Patrik Stenseth, skuespiller (Sancho Panza)
Karoline Solbakken, produsent
Malin Østli, inspisient og turnéleder
Øyvind Andresen, tekniker
Hilde Marthinsen, marked
Ida Willassen, kommunikasjon

Innhold