fbpx

Spilletider og Billetter

UrbanSoundArt Conference 2023

21.10-22.10 2023 kl. 12:00UrbanSoundArt Conference 2023FredrikstadØstfold Internasjonale TeaterBilletter

Urban Sound Art: Lydkonferanse

UrbanSoundArt inviterer til konferanse om lyd og lydkunst, og avslutter med fest og konserter!

Lørdag 21. og søndag 22. oktober
Østfold Internasjonale Teater
>>Påmelding her

UrbanSoundArt har en ambisjon om å gi Østfold helt nye opplevelser ved å la publikum møte profesjonell lydkunst i byens mange rom. I løpet av fem arrangementer gjennom 2023 satser UrbanSoundArt på bærekraftige kunstproduksjoner med sol- og vindkraft og tilgjengelighet for alle, uansett funksjonsnivå.

Denne konferansen blir årets siste arrangement i rekka, og vil samle et bredt spenn av aktører som på ulikt vis benytter lyd, lydkunst og eksperimentell musikk i sine produksjoner. Målsettingen er å dele kunnskap og erfaringer og få større kjennskap til feltet i et tverrfaglig perspektiv. Lyd er et tema som mange har interesse av!

Konferanseprogram

(med forbehold om endringer)

Konferansen vil bl.a. vil ta opp tema som lokalt og internasjonalt samarbeid, suksesskriterier for etablering, formidling og engasjement, definisjoner av og kvalitetskriterier for lydkunst. Konferansen vil også by på presentasjoner av kunstnere, et podkastprosjekt for ungdommerutstillinger, live-performance og DJs. I forlengelse av konferansen vil det bli publisert et skrift som samler konferansens tematikk.

Bonus! Deltakerne får mulighet for å besøke Østlandsutstillingen og Fredrikstad Animation Festival, som foregår parallelt. Lørdag kveld blir det fest og konserter på teatret, i samarbeid med Fredrikstad Animation Festival!

>>Påmelding her

Lørdag 21. oktober

12.00 Velkomst og innledning
Ved kultursjef i Fredrikstad Tora Klevås, teatersjef Thomas Østgaard, prosjektleder Tulle Ruth Kofoed-Jespersen.

12.30 Ánde Somby  Hvilken betydning har språket og kulturen for det samiske, og for oss alle? Hvilken betydning har joik for de mellommenneskelige relasjoner og forhold til naturen?
Andre Somby er samisk doktor i juss, forfatter, joiker og musiker. Han er også konferansens konferansier.
http://www.jus.uit.no/ansatte/somby/cvandeNOR.htm#kunst

12.45  Marcela Lucatelli: «Det soniske medborgerskap» 
Marcela Lucatelli er komponist, dirigent, sanger og multikunstner med røtter i Brasil og Italia, siden 2005 bosatt i Danmark. Hun vil ut fra egen praksis fortelle om «Det soniske medborgerskap».  Lucatelli komponerer også en site-specific solo performance til UrbanSoundArt med udgangspunkt i konseptet.
https://www.marcelalucatelli.co/

Kl. 13.15 Ungdom fra foreningen Rå forteller om sitt podkast-prosjekt «Å ta ytringsfriheten tilbake». Ungdommene opplever å tilhøre den usynlige og «tause» Covid-generasjon som ikke ble hørt, men har en god del å fortelle.
https://viken.no/glemmen-vgs/om-skolen/prosjekter-og-satsinger/glemmen-akropark-narmiljoarena/

13.45-14.15: Pause

Kunstnere Ina Otzko og Jonas Qvale presenterer sine utstilte arbeider.
https://www.inaotzko.net/ og https://jonasqvale.wordpress.com/

14.15 Ande Somby

14.30 Nonfigurativ Musikk v/ Håkon Lie
Nonfigurativ musikk i Tønsberg har eksistert siden 2014. Hva gjør de for å lykkes med en «smal» kunstform? Hva er suksesskriteriene og hva har initiativet gjort for og med lokalmiljøet? 
http://www.nonfigurativmusikk.no/om-oss.html

15.00 Østfold Internasjonale Teater om regional deltakelse
Hvordan nå ut til en hel region og involvere lokalbefolkning i kunstnerisk arbeid?
https://oit.no/om-oit/

15:45 Johan Urban: “For Whom the Bell Tolls (dream-magic)”
Book en støyende biltur. https://www.johanurban.net
Lorraine Oades og Cristobal Urbina “Sentinel”.

16.45 – 17.30 Guidet tur til Holmen fellesverksted/Nova Hutha og Østlandsutstillingen
via Ase Brunborg Lie sitt verk «Bodies of water». https://www.siriuskunst.com/

>>Påmelding her

Kveldsprogram, fra kl 21:00

Bli med på fest med Fredrikstad Animation Festival!

Alle deltakere på lydkonferansen får gratis adgang til avslutningsarrangementet til Fredrikstad Animation Festival, men husk å reservere plass!
Festen holdes også hos Østfold Internasjonale Teater. Hit kommer Center of the Universe, kjent for å produsere videoer til nesten alle låtene sine, med en beryktet bruk av grønn skjerm, B-filmtriks, og morsomme animasjoner. For FAF presenterer han et nytt audiovisuelt show i samarbeid med VJ Kristoffer Lislegaard, med live videoeffekter, og forsøk på å tolke begrepet «Animated Live» bokstavelig! Vi lover deg at du kan danse til denne musikken, som er inspirert av house, disco, orientalsk, og ulik folkemusikk (!). 

Når du melder deg på lydkonferansen mottar du en rabattkode som du kan oppgi for å få din gratisbillett til kveldens store fest! (Henvend deg til arrangør om du ikke har mottatt koden)

>>RESERVER BILLETT TIL KVELDSARRANGEMENTET HER

Dørene åpner 21:00, konserten starter 22:00. Arrangementet har aldersgrense 18 år. 


Søndag 22. oktober

Kl. 11.30-12.30 Felles lunsj med sonisk suppe og tilbehør.
(NB:  Har du allergier eller om du trenger annen tilrettelegging ifht. maten som skal serveres – er det fint om du tar direkte kontakt med arrangør i UrbanSoundArt: ruthtulle@gmail.com)

12.30 Jacob Eriksen, leder av Sound Art Lab, Struer, Danmark:
Om Sound Art Lab, Danmark.
https://soundartlab.org/  

13.00 Performance: Det Soniske Medborgerskap av Marcela Lucatelli

14.00-14.15: Pause

14.15 Åse Brunborg Lie: «Bodies of Water»
Lie forteller om sin skulptur Bodies of Water som ligger langs ved og i Glomma. Skulpturen er inspirert av overvåkingssystemer for vann, og måler bl.a. forurensing, lyd og temperatur – som omgjøres til lydliggjøring av elva.  
https://asebrunborglie.com/

14.45: Julie og Michael Eriksson: Harp Art Lab 
Harp Art Lab er et eksempel på et veletablert nytenkende og eksperimenterende tiltak i distriktet: Hvordan fikk de det til? Hvordan involverer de lokalområder og innbyggere?https://www.harpartlab.se/about_eng.html

15.15: Jonas Qvale om Ny Musikk Østfold

15.45-16.00 Avrunding og takk

Mobil utstilling: «Sentinel»
av Lorraine Oades og Cristobal Urbina vil kunne oppleves i og omkring konferansen.

Om UrbanSoundArt:

UrbanSoundArt bygger på 9 års drift av “Drive In for Lydkunst”, et nomadisk landeveisgalleri av Tulle Ruth. 2023 markerer 10 året og vil løfte frem lydkunst med fem enkeltstående arrangementer, alle med ulikt nedslagsfelt. Kunstnerne i Drive In for Lydkunst har stått for faglig bredde og høy kvalitet og representerer både komponist- og billedkunstfeltet og ulike «undergrunnsmiljøer». Samtidens lydpraksiser er tilgjengelige, der stedrelaterte problemstillinger løftes frem med nye kunstneriske grep og byen og omgivelsene kan oppleves på nye måter.
https://urbansoundart.com

>>Påmelding her

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler