fbpx

Spilletider og Billetter

Østfold dansekompani for ungdom: OppHav

20.11.21 kl. 18:00Østfold dansekompani for ungdom: OppHavFredrikstadØstfold Internasjonale Teater, Dokka 3 aBilletter

OppHav

26.11.22 kl. 18:00OppHavFredrikstadØstfold Internasjonale Teater, Dokka 3ABilletter

OppHav

OppHav, koreograf Edwin Cabascangos hyllest til vannet, fremføres av Østfold dansekompani for ungdom lørdag 26. november 2022.

Edwin henter sin inspirasjon til verket fra vannet: Livets opphav – det fluktuerende mediet som har omringet jorden fra dens tidligste eksistens. Vann sirkulerer, forbinder innsjøer og hav, og har i seg tidligere tilstander og tider. Forestillingen vil ta publikum med på en reise gjennom vann, minne og opprinnelse.

Edwin har utviklet prosjektet i samarbeid med kunstneren Beatrice Alvestad Lopez. Gjennom dans og performative handlinger, felles kjærlighet til naturen, en lidenskapelig interesse for vann som livsviktig materie og for vannets poetiske potensiale har de skapt denne forestillingen for de unge danserne.

OppHav ble urfremført av Østfold dansekompani for ungdom i 2021, og vises nå igjen til glede for nytt publikum!

LES MER OM ØSTFOLD DANSEKOMPANI FOR UNGDOM >>

Medvirkende

Koreograf Edwin A.Cabascango (Ecuador)
Dansere 2021 Bethina Juelsen, Anna Helle, Olivia Apold-Aasen, Christine Edvardsen, Lea Tokle, Mina Nybøle, Gio Kragh Storards
Musiker Ellen Martine Gismervik
Visuell kunstner/fotograf Beatrice Alvestad Lopez (Norge)
Teknikk Jan Husták
Leder ØDU Ellen Røhr-Staff
Produsent ØIT Karoline Solbakken

Edwin Cabascango er en ecuadoriansk danser, koreograf og lærer bosatt i Oslo. Han har studert ved KHIO, Norges Dansehøgskole og Metrodanza. Som dansekunstner og lærer har han undervist i samtidsdans for Fight Federation i Ecuador, Ballet Nacional del Ecuador, Budapest Danseteater, National Ciurlionis School of Art og PRODA-profesjonell dansetrening i Oslo. Han har opptrådt og undervist i Litauen, Frankrike, Ecuador, Norge, Sverige og Ungarn og Korea. Bevegelsesforskningen hans er basert på samtidsdans, kampsport og fysisk teater.

Beatrice Alvestad Lopez er en kunstner som arbeider innen flere uttrykksformer, bl.a. performance, fotografi, maleri og installasjoner. Hun er opptatt av fjerntliggende miljøer, økologi og poetiske fortellinger. Noen av verkene hennes er performance-ritualer der kunstverket blir flyktig og en del av en involveringsprosess. I det siste har hun jobbet med de forskjellige poetiske fortellingene om vann gjennom opphold på Island som arbeider langs kysten, reiser med seilbåt i Ytre Hebridene, samt en periode med forskning ved Bio Art Lab i Eindhoven. Hun er opptatt av hvordan vannet skaper universelle abstrakte former i landskapet, så vel som under mikroskopet, og hvordan man kontekstualiserer skjønnhet, form, atferd og klimaeffekter.

ER DU, ELLER KJENNER DU ET UNGT DANSETALENT MELLOM 13 OG 19?
KOMPANIET HOLDER AUDITION SØNDAG 27. NOVEMBER 2022.
MER INFO OG PÅMELDING TIL AUDITION HER >>

Innhold