fbpx

Spilletider og Billetter

OppHav + Levitate Together

26.11.22 kl. 18:00 – 19:30OppHav + Levitate TogetherFredrikstadØstfold Internasjonale Teater, Dokka 3ABilletter

OppHav + Levitate Together

Østfold dansekompani for ungdom ønsker velkommen til en dobbeltforestilling lørdag 26.11!

Disse forestillingene får du oppleve:

Opphav

OppHav er koreograf Edwin Cabascangos hyllest til vannet som kilde til alt liv.

Edwin henter sin inspirasjon til verket fra vannet: Livets opphav – det fluktuerende mediet som har omringet jorden fra dens tidligste eksistens. Vann sirkulerer, forbinder innsjøer og hav, og har i seg tidligere tilstander og tider. Forestillingen vil ta publikum med på en reise gjennom vann, minne og opprinnelse.

Edwin har utviklet prosjektet i samarbeid med kunstneren Beatrice Alvestad Lopez. Gjennom dans og performative handlinger, felles kjærlighet til naturen, en lidenskapelig interesse for vann som livsviktig materie og for vannets poetiske potensiale har de skapt denne forestillingen for de unge danserne.

OppHav ble urfremført av Østfold dansekompani for ungdom i 2021, og vises nå igjen til glede for nytt publikum!

Medvirkende

Koreograf Edwin A.Cabascango
Dansere 2022 Bethina Juelsen, Anna Helle, Olivia Apold-Aasen, Lea Tokle, Mina Nybøle, Gio Kraghe Storgärds
Dansere 2021 Bethina Juelsen, Anna Helle, Olivia Apold-Aasen, Christine Edvardsen, Lea Tokle, Mina Nybøle, Gio Kraghe Storgärds
Musiker Ellen Martine Gismervik
Visuell kunstner/fotograf Beatrice Alvestad Lopez
Videokunstner Jan Husták
Leder ØDU Ellen Røhr-Staff
Produsent ØIT Karoline Solbakken

Edwin Cabascango er en ecuadoriansk danser, koreograf og lærer bosatt i Oslo. Han har studert ved KHIO, Norges Dansehøgskole og Metrodanza. Som dansekunstner og lærer har han undervist i samtidsdans for Fight Federation i Ecuador, Ballet Nacional del Ecuador, Budapest Danseteater, National Ciurlionis School of Art og PRODA-profesjonell dansetrening i Oslo. Han har opptrådt og undervist i Litauen, Frankrike, Ecuador, Norge, Sverige og Ungarn og Korea. Bevegelsesforskningen hans er basert på samtidsdans, kampsport og fysisk teater.

Beatrice Alvestad Lopez er en kunstner som arbeider innen flere uttrykksformer, bl.a. performance, fotografi, maleri og installasjoner. Hun er opptatt av fjerntliggende miljøer, økologi og poetiske fortellinger. Noen av verkene hennes er performance-ritualer der kunstverket blir flyktig og en del av en involveringsprosess. I det siste har hun jobbet med de forskjellige poetiske fortellingene om vann gjennom opphold på Island som arbeider langs kysten, reiser med seilbåt i Ytre Hebridene, samt en periode med forskning ved Bio Art Lab i Eindhoven. Hun er opptatt av hvordan vannet skaper universelle abstrakte former i landskapet, så vel som under mikroskopet, og hvordan man kontekstualiserer skjønnhet, form, atferd og klimaeffekter.

>> LES MER OM ØSTFOLD DANSEKOMPANI FOR UNGDOM

Levitate together

Levitate Together er et improvisasjonskonsept som samler kunstnere fra ulike kunstarter.

Våren og høsten 2022 jobber kunstnerne bak konseptet med Østfold dansekompani for ungdom om flere forestillingsvariasjoner, som vises både utendørs og på scenen. Her møtes et bredt spekter av uttrykksformer innen blant annet dans, musikk og videokunst. Let’s Levitate Together!

Medvirkende

Koreografer: Oliver Sale, Ellen Røhr-Staff, Jade Wulff
Musikk: Jonas Bjerketvedt og Stian Neple
Videokunstnere: Jan Husták og Kelly Bryant
Dansere: Olivia Apold-Aasen, Thale Bjerke, Ylva Boman, Mie Brynildsen, Rebecca Frykman, Sunniva Heen, Anna Helle, Jenny Iuell-Heitmann, Karin Holmquist, Bethina Juelsen, Wilma Kildal, Anaïs Morel Leguina, Mina Nybøle, Julie Stokvold, Gio Kraghe Storgärds, Lea Tokle, Hedda Johanne Øvretveit
Støttet av: Dansekunst i Østfold

Les også

  • STREKK DANSEFESTIVAL: Østfold danskekompani for ungdom arrangerer gratis dansehelg for deg mellom 13 og 23!
    >> MER OM FESTIVALEN HER

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler