fbpx

Spilletider og Billetter

Mannen og kråka: «Mannen»

19.11.22 kl. 21:00 – 22:30Mannen og kråka: «Mannen»FredrikstadIsegranUTSOLGT

Mannen og kråka: «Mannen»

Etter en imponerende Fredrikstad-debut under Kulturnatt, er teaterkompaniet Vadmelsbanden tilbake: «Mannen» er en utendørsforestilling som fyller novembermørket med akustisk musikk, masker, fakler og folkekultur.

Lørdag 19. november kl. 21:00
Fredrikstad, Isegran
Oppmøte på p-plass ved broen
Klikk her for kart

Det unge teaterkompaniet Vadmelsbanden har en forkjærlighet for eldre historier og teknikker. Forestillingene deres beskrives som magiske og stemningsfulle og finner sted ute i naturen – ofte med ild, vann, masker og akustisk musikk som sentrale ingredienser.

I Mannen og kråka: «Mannen» møter vi Mannen som har mottatt et profetisk bud, og går gjennom ild og vann for å advare byens befolkning: Kråkene vil lande i byen og utslette menneskeheten! I kampen mot naturkreftene har han mistet sønnen sin til den strie elva. Utendørs på Isegran inviteres publikum inn i novembernattas mystikk til en forestilling om overbevisning, motstand, sorg og skjebne.

Mannen og kråka: «Mannen» inngår i en serie av forestillinger inspirert av middelalderballaden Kråkevisa; der mannen som skal til skogs for å hogge ved, tar opp kampen mot en enorm og dødelig kråke. Her utforskes linjene mellom den eldre folkekulturens pietistiske verdenssyn, og det moderne menneskets eksistensielle prosjekter. Forestillingene utvikles av kompaniet i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater gjennom 2022 og 2023. (En oppsetning med samme tittel ble vist på Teaterfestivalen i Fjaler i 2021, men dette er en ny forestilling.)

Praktisk informasjon

Forestillingen spilles utendørs og varer i ca. 90 minutter. Kle deg varmt og etter værforholdene: Vi anbefaler stillongs, lue, votter og varme ytterplagg! 🙂

Publikumsoppmøte
ved broen på Isegran (i krysset Mindre-alvs vei / Galeistranda).
Klikk her for kart

Ankomst/ transport:
Parkeringsplass i Bjørnebyveien (v/Smertu fergeleie) + noen få plasser ved oppmøtested.
Merk at siste tog retning Oslo går fra Fredrikstad stasjon kl 22.44. Tilreisende utenbys fra anbefales å benytte privat transport, eller forhåndsbestille taxi fra oppmøtested til togstasjonen.

Film og fotoforbud:
Forestillingen filmes av teateret. Utover dette er det fotoforbud under forestillingen. Av hensyn til skuespillerne, ditt medpublikum og filmfotografene ber vi om at dette respekteres.

Lys og lyd / annet
Vi gjør oppmerksom på at forestillingen gjør bruk av fakler og bål. Det vil være bålrøyk og høye/skarpe lyder.
Det er noe begrensede toalettfasiliteter på stedet. Publikum kan bruke toaletter ved museumsinngangen til Minemagasinet (ikke hovedinngangen). Spør publikumsvert eller følg skilting:)

Medvirkende

Av og med Vadmelsbanden: Sebastian Warholm, Ole Petter Ribe, Simen Formo Hay, Eirik Vildgren, Sindre Hansen, Gina Lindås Theodorsen, Jacob Jensen, Magnus Holmen, Fredrik Thorbjørnsen Størseth, Liv Artemis Nygaard, Stephanie Turcotte, Maria Drangeid, Mikkel Gundelach, Eilif Fjeld Teisbo, Didrik Hagberg, Pål Hasselvold, Simon Mørland, Markus Dyrud, Sivert Svendsen Stette.
Produsent ØIT: Karoline Solbakken
Foto: Harald Fossen

Pressefoto

Pressebilder

Relaterte artikler

Relaterte artikler