fbpx

Spilletider og Billetter

Mannen og kråka: «Mannen»

19.11.22 kl. 21:00 – 22:30Mannen og kråka: «Mannen»FredrikstadIsegranBilletter

Mannen og kråka: «Mannen»

Vadmelsbanden lyser opp novembermørket med fakler, musikk og folkekultur på Isegran!

Isegran
Lørdag 19. november kl. 21:00
Billetter

Det unge teaterkompaniet Vadmelsbanden har en forkjærlighet for eldre historier og teknikker. Forestillingene deres beskrives som magiske og stemningsfulle. De finner sted ute i naturen, ofte med ild, vann, masker og akustisk musikk som sentrale ingredienser.

Mannen og kråka: «Mannen» er den første av to helaftens forestillinger inspirert av middelalderballaden Kråkevisa; der mannen som skal til skogs for å hogge ved, tar opp kampen mot en enorm og dødelig kråke. Forestillingene utvikles av kompaniet i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater gjennom 2022 og 2023.

Mannen og kråka utforsker linjene mellom den eldre folkekulturens pietistiske verdenssyn, og det moderne menneskets eksistensielle prosjekter. I denne forestillingen møter vi Mannen som har mistet sønnen sin til den strie elva og mottatt et profetisk bud. Nå er han igang med å tilvirke et monument som skal bli stående til advarsel for byens folk: Kråkene vil lande i byen og utslette menneskeheten!

«Mannen» spilles utendørs på Isegran, der publikum inviteres inn i novembernattas mystikk, til reisningen av et profetisk monument.

Medvirkende

Av og med Vadmelsbanden: Sebastian Warholm, Ole Petter Ribe, Simen Formo Hay, Eirik Vildgren, Sindre Hansen, Gina Lindås Theodorsen, Jacob Jensen, Magnus Holmen, Fredrik Thorbjørnsen Størseth
Produsent ØIT: Karoline Solbakken