fbpx

Arkiv

Produksjoner

Særp Tropez |Pappen|

Forestillingen |Pappen| er den andre i trilogien Særp Tropez. Ekstra billetter slippes tirsdag 11 juni kl 18:00!

Det Siste Værste

Motorpsycho og De Utvalgte går sammen om å skape et spektakulært verk som får urpremiere på gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted under §112 Fredrikstad!

Watchtower

Opplev møtet mellom naturen og forbrukersamfunnet i et nytt perspektiv med "Watchtower" av Johannes Bellinkx!

The Reception, Fredrikstad

Bli en reisende i egen by! "The Reception" ("Mottakelsen") av Alexandros Mistriotis er en kunstnerisk byreise i særklasse gjennom Fredrikstad.

Korn

Korn av Tiril Pharo er en storslagen fortelling om kjærligheten mellom mennesket og matjorda. Forestillingen spilles utendørs på Gudebergjordet under Kulturnatt Fredrikstad.

Materielle forskyvninger

Bli med Nana Francisca Schottländer på en utforskning av hvordan det moderne konsumsamfunnet former og forbinder mennesker, natur og byer!

Hudriket

Få sansehierarkiet omrokert i Hudriket – et scenekunstverk for huden og berøringssansen!

Samtaler om byforståelse

Hvordan kan vi forstå, lese og snakke om byen vår? Østfold Internasjonale Teater og Alexandros Mistriotis inviterer i 2024 til "Samtaler om byforståelse".

Verden sa ja

Verden sa ja er en fascinerende forestilling for de minste, om verdens utvikling, fra skapelse til nåtid.

KunstFest vol. 5: Artivisme

Velkommen til den femte utgaven av KunstFest! Under temaet "artivisme" inviterer vi sammen med et drømmelag av internasjonale kunstnere til en kveld som handler om engasjement, protest og å ta sosialt ansvar på en kreativ måte.

Møt morgendagens scenekunstnere!

Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold inviterer i februar til et møte med masterstudentene i performance, deres forskningsarbeid og kreative praksis.

The Sound and The Silence

The Sound and The Silence («Lyden og stillheten») er et internasjonalt seminar dedikert til å utforske og diskutere lyd i et scenografisk perspektiv!

Sandstorm

Hvilken verden etterlater vi til dagens unge? Dette er et sentralt spørsmål bak koreografien "Sandstorm" av Carl André Johansson. Østfold dansekompani for ungdom vil vise verket flere steder i fylket i løpet av 2024.

Direct Action Theatre

Hvordan henger protest og performance sammen? Direct Action Theatre (D.A.T.) jobber i krysningspunket mellom kunst og aktivisme.

Dans på knust glass

"Dans på knust glass" er en personlig iscenesettelse av tre jødiske kvinners liv og brutale møte med verdenshistorien.

Særp Tropez |Fengselet|

Særp Tropez |Fengselet| var en eksplosiv, vakker og rølpete teateropplevelse i nedlagte Sarpsborg fengsel.

Mannen og kråka: «Kråka»

Vadmelsbanden lyser opp novembermørket med fakler, musikk og folkekultur på Isegran!

Workshop med Kitt Johnson

Er du nysgjerrig på kunstnerisk arbeid i offentlig rom? Bli med på fire dagers workshop i stedsspesifikk, utøvende kunst med koreograf Kitt Johnson!

Sandstorm + Ung Strekk

Urpremiere! Østfold dansekompani for ungdom viser egne arbeider og Sandstorm av Carl Andre Johansson lørdag 4.11.2023

Strekk dansefestival!

Østfold dansekompani for ungdom inviterer alle danseglade mellom 13 og 19 til en helg med gratis workshops, visninger og sosialt samvær!

KunstFest HalloWeen (vol. 4)

KunstFest HalloWeen – festen for nysgjerrige, frie sjeler og kunstelskere! Årets kleskode og tema: Punken er ikke død!

Urban Sound Art: Lydkonferanse

UrbanSoundArt inviterer til konferanse om lyd og lydkunst, og avslutter med fest og konserter!

The Proximity Project / Nærhetsprosjektet

Vil du bidra til utformingen av et levende kunstverk? The Proximity Project søker deltagere fra Fredrikstad og omegn til gratis workshops!

Don Quijote

Østfold Internasjonale Teaters turnéproduksjon høsten 2023 er Don Quijote – i en nyskrevet versjon satt til Østfold.

Oslofjorden danser, Halden

Østfold dansekompani for ungdom deltar i Panta Rei Danseteaters Oslofjorden danser, Halden! Bli med på en magisk dansevandring på Fredriksten Festning!

In Search of Democracy 3.0 – Installasjon

Kan kunst og teater bidra til bedre byutvikling og medbestemmelse? Ja, mener Østfold Internasjonale Teater og kompaniet New Heroes. Vi tegner dine ideer for fremtidens by!

Antero Hein: Coterie

Dans møter ekstremsport i denne arbeidsvisningen av scenekunstner Antero Hein i samarbeid med aktører fra Fredrikstads parkour-miljø!

Lansering av ØITs høstprogram

Er du klar for en ny teaterhøst? Torsdag 24.8 vil teatersjef Thomas Østgaard lansere Østfold Internasjonale Teaters høstprogram. Klikk deg inn her på nettsiden for å se presentasjonen på film!

Kunst, medvirkning og lokaldemokrati

Hvem er det som egentlig bestemmer hvordan byen vår og nabolagene våre skal bli? Vi inviterer til panelsamtale etter forestilling i Fredrikstad 17. juni!

Samtaler om kunst og medvirkning

Kan kunst bidra til aktivt byborgerskap og reell medvirkning i demokratiske prosesser? I juni arrangerer Østfold Internasjonale Teater tre fagsamtaler rundt dette spørsmålet.

Eva Bubla: «Resting with the land»

I forskningsprosjektet "Resting with the Land" inviterer den ungarske kunstneren Eva Bubla publikum med i en kunstnerisk kartlegging - både av Gudebergjordet i Fredrikstad, det lokale økosystemet og vårt forhold til jord og matproduksjon.

Lek i leire

Bli med Petros og Livia fra Østfold Internasjonale Teater på Lek i leire under Barnas Verdensdag i Fredrikstad 13. mai!

Oslofjorden danser, Fredrikstad

Opplev Panta Rei danseteater og Østfold dansekompani for ungdom i Fredrikstadversjonen av "Oslofjorden danser"; en urban utendørsforestilling i Fredrikstad sentrum!

Workshop med Ditte Berkeley: Voice tale. Speaking Song.

Østfold Internasjonale Teater ønsker alle sanginteresserte velkommen til workshop med stemmepedagog og skuespiller Ditte Berkeley!

KunstFest Vol. 3

Vi inviterer til en ny KunstFest på Østfold Internasjonale Teater, denne gangen i salongenes tegn! På gjestelisten står bl.a. Kate Pendry med den kritikkerroste forestillingen "My Dinner With Putin".

DUS – Den unge scenen, regionsamling 2023

10.-12. februar 2023 inviterte Østfold Internasjonale Teater til regional samling for deltakergrupper i DUS - Den unge scenen!

Robin faller

Kan påfugler fly? "Robin faller" av Rolf Kristian Larsen er et musikalsk teaterstykke inspirert av Cezinandos unike univers.

In Search of Democracy 3.0 – Forestilling

En energisk, humoristisk, visuell og musikalsk forestilling om demokrati!

In Search of Democracy 3.0 – Installasjon, Drammen

I 2021 har folk i Drammen kunnet få sin drøm for fremtidens by illustrert. Nå blir alle ideene tilgjengelige i en utstilling og som fargeleggingsbok!

Mannen og kråka: «Mannen»

Vadmelsbanden lyser opp novembermørket med fakler, musikk og folkekultur på Isegran!

Vi er krigere

Sylskarpt, mørkt humoristisk og omsorgsfullt fra Monica Isakstuen om menneskets evige behov for trøst og utfordringene i nære relasjoner.

KunstFest: HalloWeen

KunstFest! HalloWeen er Halloween-festen for nysgjerrige, frie sjeler og kunstelskere!

IN SITU Focus 2022 Fagseminar

Velkommen til et fagseminar om kunst, økologi og bærekraftig samfunnsutvikling! Seminaret er rettet mot profesjonelle kunstnere, kulturarbeidere, kulturpolitikere, og interesserte fra andre samfunnssektorer.

(UN)COMMON SPACES: Kunstnerisk laboratorium

I høst kommer seks internasjonalt anerkjente kunstnere for å utforske Østfold, som del av det EU-støttede prosjektet (UN)COMMON SPACES.

KunstSnakk: Unge kunstmiljøer

Hvordan kan Fredrikstad tilrettelegge for kunstnere i etableringsfasen? Vi inviterer til KunstSnakk – et fagtreff for kulturfeltet i Fredrikstad!

Østenfor kjærlighet, vestenfor drøm

Opplev folkekjære Anne Marit Jacobsen og jazzpianist Helge Lien i møte med Inger Hagerups dikt og tekster!

Ghostly Acts

"Det å leve kan være den kraftigste formen for motstandsarbeid". Ghostly Acts er resultatet av et års kunstnerisk forskningsarbeid, presentert av hospitantkunstner Durga Bishwokarma. 

KunstFest! Kulturnatt

Under Kulturnatt Fredrikstad inviterer Østfold Internasjonale Teater til heldags KunstFest!

Levitate Together

Under Kulturnatt Fredrikstad presenterer Østfold dansekompani for ungdom to improvisasjonsbaserte forestillinger: Levitate Together og A Levitating Evening.

Kulturnatt: Fremtidens Trosvikstranda?

Under Kulturnatt i Fredrikstad inviterer Østfold Internasjonale Teater folk til å forestille seg fremtidens Trosvikstranda med kunst, stemnning og musikk!

Mannen og kråka: «Trehodet»

"Trehodet" er en skulpturutstilling med filmvisning og teatrale situasjoner som introduserer teaterkompaniet Vadmelsbanden sitt arbeid i Fredrikstad.

Performance av Durga Bishwokarma

Durga Bishwokarma inviterer deg til å tre inn en altomsluttende, interaktiv lydperformance!

Dette livet eller det neste

Teaterforestillingen om unge Tariqs vei fra frustrert østfoldungdom til syriafarer spilles for 10.-klasser i Østfold våren 2024.

Down Under, High Above

Komponist Erik Dæhlin og Slagverksduoen SistroDuo inviterer til lydkunst i turområdet ved Skaugum!

Silver Boom

Når i livet og hvorfor blir en kvinnes kropp «usynlig»? Forestillingen Silver Boom, laget sammen med lokale kvinner over 60 år, er et poetisk brudd i hverdagen og et forsvar for erfarne kvinners plass i offentligheten.

Usynlige, erfarne kvinner? Samtale med Sissel Gran og Anna Anderegg

Møt psykologspesialist Sissel Gran og koreograf Anna Anderegg i samtale

ØIT på Arendalsuka: Kreativ by

Hvordan kan kreative verktøy og praksiser fremme et aktivt byborgerskap? ØIT deltar i panelsamtale arrangert av NIMBR OsloMet under Arendalsuka.

OppHav + Levitate Together

Østfold Dansekompani for ungdom viser to koreografier, OppHav og Levitate Together, ved Østfold Internasjonale Teater lørdag 26. november 2022.

Å iscenesette virkeligheten

Hva innebærer det for et teater å iscenesette historiene til nålevende mennesker på en scene ­– og hva innebærer det for publikum? Scenekunst.no i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater, Åarjelhsaemien Teatere og Teater Innlandet inviterer til fagseminar under Heddadagene 14. juni.

Barnas Verdensdager: Sultanens Sønn

Barnas verdensdager i Fredrikstad inviterer til gratis teaterforestilling, "Sultanens Sønn", hos Østfold Internasjonale Teater 21. mai!

Building Conversation

Building Conversation er en kunstopplevelse der publikum selv er utøvere, og dialog og konflikthåndtering står i sentrum.

Når tekst blir kropp

Teatersalong! Vi møter skuespiller Marte Magnusdotter Solem, dramatiker Monica Isakstuen og kunstnerisk leder ved Dramatikkens hus, Line Rosvoll og i en samtale om hvordan en tekst blir til, og hva som skjer når teksten får liv og stemme på en scene.

Feilvare

Finnes det plass i samfunnet vårt for menneskelige «feilvarer»? En forestilling om samtidsmenneskets små og store kriser - som spilles i matvarebutikker.

Tvil, hat og ærlighet

Har du et godt eller et anstrengt forhold til Gud? Kan du legge forskjeller til side og bare være en venn? Tvil, hat og ærlighet av Desirée Ulvestad-Grandahl gir en musikalsk inngang til eksistensielle spørsmål.

(Down Under) High Above – arbeidsvisning

Velkommen til en eksklusiv arbeidsvisning med slagverksduoen SistroDuo og komponist Erik Dæhlin! Gruppen har i en uke utforsket lydlige fenomener og komposisjon i kontakt med landskapet rundt Røds brug på Kråkerøy i Fredrikstad.

Det flyktige torvet

Østfold Internasjonale Teater ønsker velkommen til en spektakulær forvandling av Stortorvet under Kulturnatt!

The Ephemeral Theatre, Fredrikstad

Østfold Internasjonale Teater og Olivier Grossetête inviterer hele Fredrikstad til å bli med på å bygge et nytt teater på Stortorvet!

Reverse

Snu ryggen til innarbeidede vaner og mønstre og se Fredrikstad på en helt ny måte!

The Ephemeral Tower, Moss

Mossinger i alle aldre, bli med på høstens mest fantastiske byggeprosjekt: En 22 meter høy rekonstruksjon av Koketårnet, laget av pappesker!

Korn Arbeidsvisning

Drama på jordet! Gratis arbeidsvisning med Kompani ITS.

Når tiden står stille

En luftakrobat, en forfatter/skuespiller og en dukkefører utforsker kroppen, tiden og havet i dette prosjektet som er i residens hos Østfold Internasjonale Teater.

In Search of Democracy 3.0: Vi tegner din drøm for Moss!

Kan kunst og teater bidra til bedre byutvikling og medbestemmelse? Ja, mener Østfold Internasjonale Teater og kompaniet New Heroes. Vi har tegnet mossingenes drømmer for utvikling av byen sin.

Olav den Heldige – Ragnarok

Sagahistorien om Olav den heldige gjenfortelles i en episk forestilling der realisme møter science fiction − i Sarpsborg.

In Search of Democracy 3.0, del 1: Vi tegner din drøm for Fredrikstad

Hva slags fremtidig offentlig rom ønsker vi oss? Østfold Internasjonale Teater har tegnet drømmene til folk i Fredrikstad. Se alle ideene her!

DUS 2021

2020/2021 ble et spesielt år - også for Den unge scenen. Årets nasjonale festival blir digtal, og forestillingene i Østfold spilles for et begrenset antall gjester.

Testløpet

Testløpet er en familieforestilling om sannhet, løgn, tillit og kommunikasjon – og om Klara på 12 som gjør opprør mot foreldrene. Her blir små og store i publikum ekspertrådgivere for de voksne karakterene i stykket.

03:08:38 – Tilstander av Unntak

-Det trengs bare en forestilling om 22. juli. Denne. Dette sier NRKs anmelder om Tore Vagn Lids prisbelønte "03:08:38 - Tilstander av Unntak". Lørdag 5. juni viser ØIT forestillingen direktesendt fra Utøya.

Førsnakk: Utenforskap og ekstremisme

Hvordan kan en teaterforestilling bidra i en debatt om radikalisering?

A Curse Poem

Østfold Internasjonale Teater har inngått en co-produksjonsavtale med det belgiske kollektivet N.E.S.H.A.A. om prosjektet A CURSE POEM .

Teatertreffet – powered by Pecha Kucha

Digitale scener – pest eller kolera? Tema for nytt Teatertreff!

Brecht Salong

Velkommen til en sangkveld med skuespillerstudenter fra Akademi for scenekunst

Lesning: Tvil, hat og ærlighet

Kan man legge forskjeller til side og bare være venn?

Arbeidsvisning: Petter Moen Dagbok

Fredag 4. september er du velkommen til en åpen arbeidsvisning

…Så leste jeg Naiv.Super.

– En tragikomedie om isolasjon, psykisk sykdom og løsrivelse. Så

Tyngde – et filmdikt

Østfold Internasjonale Teater er stolte over å kunne presentere Tyngde

The Reception, Moss

The Reception av Alexandros Mistriotis er filosofisk, overraskende og eksklusiv

Skjørtet som falt ned fra himmelen

Et morsomt, nært og personlig tilbakeblikk på et liv –

Gratis online-kurs om kunst i offentlig rom

Unik, digital kursrekke om kunst i offentlig rom gjenåpnes! Hva

Webinarer om kunst i offentlig rom

Er du nysgjerrig på eller jobber du med kunstneriske uttrykk

Åpningshelg avlyst

Lansering av Østfold Internasjonale Teater utsettes Nye Østfold Internasjonale Teater

Teatertreffet – Powered by PechaKucha

Torsdag 4. juni, 19:00-22:00Østfold Internasjonale Teater, Dokka 3a, Værste, Fredrikstad

Artistic Acupuncture – Sjoerd Wagenaar (NL)

Kan en utenlandsk kunstners kreative metoder påvirke lokalt engasjement? I perioden 25.–29. november 2019 vil nederlandske Sjoerd Wagenaar rette fokus mot byutvikling i området rundt den kommende togstasjonen og Moss havn med konseptet Artistic Acupuncture.

An Evening with Guillermo Gómez-Peña

Velkommen til en helt spesiell kveld med den internasjonalt anerkjente

Drawing the lines

– freedom of artistic expression and its boundaries NB! Seminaret

Flygel – den umulige reisen

Flygel – den umulige reisen er en kunstreise i  ordets rette

Le G. Bistaki: Bel Horizon

Velkommen til en storslagen og spektakulær opplevelse på ærverdige Kykkelsrud

DANS I 4 DIMENSJONER

Dansekunst i Østfold i samarbeid med Østfold kulturutvikling og Østfold dansekompani

Dritt // LA MERDA av Cristian Ceresoli

Dritt//La Merda hadde norgespremiere i 2018. Helga Guren mottok Heddaprisen

Drømmefabrikk II

Drømmefabrikk II var et kunstnerisk eksperiment som undersøkte forholdet mellom kunst

Night Sea Journey på FMV

Night Sea Journey på gamle Fredrikstad Mekaniske Verksted i 2017

Lucid Dream av Nils Petter Molvær

Lucid Dream var en lyd- og lysinstallasjon av musiker Nils

PICTURE Budapest – Østfold 2017

PIcture Budapest-Østfold 2017 utforsker kunstneriske intervensjoner i post-industrielle miljøer.

Mellemrum Encounter – en kunstnerisk byvandring i Moss

Mellemrum Encounter var en kunstnerisk byvandring gjennom Moss, produsert av