fbpx

Spilletider og Billetter

Gratis workshops: The Ephemeral Theatre

06.09-10.09 2021 kl. Gratis workshops: The Ephemeral TheatreFredrikstadVærste, Jøtulhallen, kl 10-12, 12-14 og 18-21Reserver plasser her

Byggedag The Ephemeral Theatre

11.09.21 kl. 10:00 – 19:00Byggedag The Ephemeral TheatreFredrikstadStortorvetGratis

Riving av The Ephemeral Theatre

12.09.21 kl. 15:00 – 16:30Riving av The Ephemeral TheatreFredrikstadStortorvetGratis

The Ephemeral Theatre, Fredrikstad

Olivier Grossetête (FR)

Østfold Internasjonale Teater inviterer barn, foreldre og besteforeldre til å bygge et 11 meter høyt teater av pappesker, midt på Stortorvet!

MER OM GRATIS WORKSHOPS I FREDRIKSTAD >>
PÅMELDING GRATIS WORKSHOPS FREDRIKSTAD>>
DET FLYKTIGE TORVET – KVELDSKONSERT >>

The Ephemeral Theatre er et lekent kunstprosjekt som forener unge og gamle i felles aktivitet: Sammen med den franske kunstneren Olivier Grossetête lager vi et gigantisk byggverk: Byens nye teater, laget av papp!

Det ferdige bygget vil bestå av 1300 pappesker, være 14 meter bredt meter høyt og veie over ett tonn! Det settes sammen helt uten bruk av maskiner, kun med muskelkraft og løfting i flokk. Høres det umulig ut? Du vil bli overrasket over hva hva vi kan få til sammen!

«i fellesskap kan vi oppnå store ting og bringe de villeste ideer til liv.»

– Olivier Grossetête

Se utrolige bildene fra noen av Olivier Grossetêtes tidligere prosjekter!

Grossetête har spesialisert seg på disse spektakulære kunstverkene. Han har tidligere laget over 200 bygg, bl.a. sammen med innbyggerne i Moskva, Marseille, Sydney, Shanghai og Helsinki.  Nå står Fredrikstad for tur!

Du kan bli med på eventyret gjennom å delta i verksteder, byggedagen eller i å rive bygget!. 

Meld deg på gratis workshop!

Værste, kl 10-12, 12-14 og 18-21, i perioden 6.-10. september 2021
Meld deg på til dag og tidspunkt som passer.

Første del av oppbyggingen vil foregå i gratis workshops med kunstneren, Her kan små og store være med på å lage de gigantiske byggeklossene for pappteatret! Dette er en morsom og aktiv opplevelse for venner, kolleger, skoleklasser, organisasjoner eller lag  – eller enkeltpersoner som ønsker å oppleve noe sammen med andre fra byen vår. Her får alle deltakere kyndig veiledning fra Olivier og hans team. Deltakelse på verkstedene er gratis, men du må reservere plass.

VELG DAG OG TID OG RESERVER DIN PLASS I PÅ WORKSHOP >>

SLIK FOREGÅR WORKSHOPS > >

Bli å reise bygget!

Stortorvet i Fredrikstad, Lørdag 11. september 2021
fra kl 10-19
Gratis, drop in – kom og gå som du vil

«Sammen er vi sterkere og kan gå lengre. Vi kan løfte en storslått konstruksjon som er 15-22 meter høy og veier mer enn et tonn!»

Olivier Grossetête

Byens nye teater

Arbeidstegningen til bygget vi skal lage i Fredrikstad i september 2021: The Ephemeral Theatre reises til Kulturnatt. .
Shakespeares Globe Theatre, som designet til pappteatret er inspirert av.

Designet til konstruksjonen vi skal lage i Fredrikstad er inspirert av Shakespeares Globe Theatre! Byggingen av The Ephemeral Theatre var opprinnelig planlagt som en del av Østfold Internasjonale Teaters åpningprogram i mai 2020, men måtte utsettes pga. pandemien.

Østfold Internasjonale Teater holder til på Værste, i Dokka 3a, der vi har en egen sal, men teateret har ikke noe eget «signalbygg». Vårt hovedfokus er på stedsspesifikk scenekunst, kunst i offentlig rom og deltakelse. Derfor passer det perfekt å invitere innbyggerne i Fredrikstad til å bygge dette nye teatret med oss, midt på Stortorvet!

Bli med på åpningsmarkering!

Stortorvet i Fredrikstad
Lørdag 11. september 2021
kl 21-21.30 (Gratis, Drop in)

NB! Værforbehold. Ved kraftig regn avlyses arrangementet.


Med det ferdige bygget på plass, inviterer vi til åpningsmarkering og en spektakulær forvandling av Stortorvet!
DET FLYKTIGE TORVET – KONSERT OG VIDEOPROJEKSJON >>

Bli med å rive bygget!

Stortorvet i Fredrikstad
Søndag 12. september 2021
kl 15.00 til ca. 16.30.

NB! Vørforbehold. Dersom det ikke har vært mulig å reise teateret lørdag, utsettes arrangementet.


Ephemeral betyr flyktig. Bare et knapt døgn kan den monumentale konstruksjonen oppleves på torget. Søndag ettermiddag rives den storslåtte konstruksjonen på samme måte som den ble bygget opp – i fellesskap. Her er det gode muligheter for å få ut innestengt energi: Når konstruksjonen har falt, inviteres alle som ønsker det til å trampe ned pappeskene (som selvsagt resirkuleres etterpå).  

Smittevern

Byggingen gjøres med alle nødvendige sikkerhetstiltak og i tråd med gjeldende retningslinjer fra FHI.
Les mer her. Prosjektet har vært gjennomført i andre land under pandemien, og teamet som leder arbeidet er godt trent i smittevernsreglene. Takk for at du følger deres instrukser og bidrar til en trygg opplevelse!

Medvirkende

Olivier Grossetête, kunstner
Francis Ruggirello, byggleder
Estela Quintero, bygger
James Moore,
kurator-produsent ØIT
Annette Havna Tømmerholen,
produksjonsleder ØIT
Ellen Røhr-Staff,
produksjonskoordinator ØIT
Bjørn Otten, teknisk ansvarlig, ØIT

….Og deg! Olivier Grossetête sine konstruksjoner blir til ene og alene gjennom publikumsdeltakelse. De grandiose byggverkene krever at folk deltar i å bygge og løfte. Vi inkluderer derfor så mange mennesker som mulig i prosjektet og i produksjonsprosessen. I 2020 inviterer han alle innbyggere i Moss til å ta del i dette store og spektakulære prosjektet, et kunstnerisk og menneskelig eventyr!

Samarbeidspartnere:

En stor takk til alle våre samarbeidspartnere og bidragsytere i dette prosjektet:

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd og Viken fylkeskommune. Eskene til prosjektet leveres av Glomma Papp.

The Ephemeral Tower var opprinnelig en co-produksjon med IN SITU – European Platform for Artistic Creation in Public Space og en del av samarbeidsprosjektet META 2011–2015. Prosjektet er co-finansiert av Europakommisjonen gjennom kulturprogrammet DGEAC.

Stor takk til:

Fredrikstad kommune ved Kulturetaten; Kulturskolen; Forvaltning vei; Parkering og transport; Fredrikstad brann- og redningskorps; Hurrød skole; Rød skole og FASVOs pakke- og monteringsavdeling. Fredrikstad stadion, Fredrikstad Idrettsforening, Fredrikstad Soroptimistklubb, Fredrikstadspeiderne, Childrens International School – Fredrikstad, Stjernen Ung, Fredrikstad fotballklubb, Måneproduksjoner, Værste AS, Jotne Eiendom AS, Cityplan, Ryen eiendom, Høgskolen i Østfold, Rema 1000 Stadion, The Pitch produksjon, Anti, Møklegaards trykkeri, Sprell, Traktøren, Kaffebrenneriet Fredrikstad, Chow Burger, Østfold Audio, Ramirent, Sørby utleie, Bright Norway, Humlekjær og Ødegaard, Eir renhold, Alfa Nordic, Gaards-Service.

Om Olivier Grossetête

Olivier Grossetête lever og arbeider i Marseille, Frankrike. Arbeidene hans med og i papir spenner fra storslåtte verk til nitidige collager. Siden 2003 har han spesialisert seg på monumentale og deltakerbaserte pappkonstruksjoner. Han har laget mer enn 200 ulike bygg fordelt på fem kontinenter og tusenvis av mennesker har deltatt!

Les mer på olivier-grossetete.com

Pressefoto

Last ned arbeidstegning av The Ephemeral Theatre og foto av tidligere byggverk her

Kunstopplevelser på uvanlige steder

Dette er ikke første gang ØIT iscenesetter en spektakulær opplevelse av stedspesifikk kunst i Fredrikstad. Mens teaterdriften lå under Østfold kulturutvikling avdeling scenekunst tok vi initiativet til en vandreforestilling på FMV som en del Fredrikstads 450-års jubileum. Mange vil kanskje husker Night Sea Journey på FMV som vi skapte sammen med Elven og Havet av Rudi Skotheim Jensen m.fl., Cirkus Cirkör, Abaris og MA studenter i scenografi fra Akademi for Scenekunst.

Vi har også gjort en intervensjon i den gamle sykehusbygget på Cicignon under Kulturnatt i 2016, med dansing på veggen, luftakrobatikk ut av vinduene, samt en konferansier utenom det vanlige. Også dette var et samarbeid med Cirkus Cirkör og Abaris. Nå gleder vi oss til å få med folk i Fredrikstad på et nytt og eventyrlig prosjekt!

Pressebilder

Innhold