fbpx

Sandstorm + Ung Strekk

Urpremiere! Østfold dansekompani for ungdom viser egne arbeider og Sandstorm av Carl Andre Johansson lørdag 4.11.2023

Velkommen til samleforestilling! Østfold Dansekompani for Ungdom viser korte, egne verk med Ung Strekk  – før de gjør seg klare for kveldens høydepunkt: Sandstorm av koreograf Carl André Johansson. I tillegg vises utdrag fra Beretninger om berøring ved Live Skullerud og Måns Erlandson.

Johanssons koreografi er et bestillingsverk fra Dansekunst i Østfold og Østfold Internasjonale Teater.

Lørdag 4. november 2023 kl. 17-19
Sted: Østfold Internasjonale Teater, Dokka 3a

Hvordan vil verden se ut i fremtiden for ungdommene som vokser opp i dag?

«Sandstorm» er et verk av koreograf Carl André Johansson om menneskets tilværelse i et stadig tøffere klima preget av varme og tørke. På scenen får publikum oppleve kompaniets dansere i et svært fysisk materiale inspirert av naturens mektige krefter. 

Koreograf og danser Carl André Johansson er utdannet ved Bårdar Akademiet, og har koreografert en rekke forestillinger ulike i format og stilarter, blant annet danseteater og musikal. I år er han aktuell med HAV, en utendørs danseforestilling som har turnert store deler av Østlandet, bl.a. Fredrikstad under Tall Ships Race.

Johansson har mottatt stipend fra Dansekunst i Østfold og Kulturdirektoratet, i tillegg til støtte til sine forestillinger. I 2020 var han i residens ved ØIT for å videreutvikle nytt koreografisk arbeid. På initiativ fra DiØ var han i 2020-2021 en del av Kreativ LAB ved CODA International Dance Festival.

Med ønske om å støtte utviklingen av koreografi som faglig disiplin, har Dansekunst i Østfold tatt initiativ til den lokale varianten «Unge dansetalenter møter unge koreografer fra Østfold». Her er Johansson første koreograf ut med dette verket.

NB! denne forestillingen inngår i Strekk dansefestival. Deltakere på festivalen har gratis adgang til forestillingen og trenger ikke kjøpe billett, se avsnittet under. Annet publikum må booke billett som vanlig.

Kreditering

Koreograf Sandstorm: Carl André Johansson
Dansere Sandstorm: Olivia Apold-Aasen, Thale Bjerke, Mie Brynildsen, Rebecca Frykman, Tuva Fagerås, Iben Schade Grynnerup, Jenny Marie Iuell-Heitmann, Bethina Holm Juelsen, Mina Nybøle, Amalia Oliver, Johanna Ranang, Lea Kristiane Tokle, Serafina Wexels-Moore, Hedda Johanne Øvretveit
Andre dansere i Østfold dansekompani for ungdom: Anna Helle, Sol Pedersen, Mariel Levie Reinoso Sveen, Gio Kraghe Storgärds
Ambassadører: Tilde Westgaard Berglund, Anaïs Morel-Leguina
Leder ØDU: Ellen Røhr-Staff
Visuelt design: Jan Hustak
Utdrag fra Beretninger om berøring: Live Skullerud og Måns Erlandson
Produsert av Østfold Internasjonale Teater v/ Østfold dansekompani for ungdom og Dansekunst i Østfold
Støttet av Fredrikstad kommune

Bilde: Yngve Aasen, Provinsen

Strekk dansefestival – for deg mellom 13 og 23

Historiens første Strekk dansefestival ble arrangert i 2022 – til stor glede for regionens dansetalenter og -publikum. I 2023 gjentar vi suksessen .Det er gratis å delta på festivalen for alle mellom 13 og 23. Men vi ber om at du melder deg på på forhånd: Er du mellom 13 og 23 år, kan du lese mer om og melde deg på som deltaker på festivalen her.

Les også:

>> Audition til Østfold dansekompani for ungdom

>> Om Østfold dansekompani for ungdom

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler