fbpx

Spilletider og Billetter

Watchtower

23.05-26.09 2024 kl. WatchtowerFredrikstadOppmøte: rasteplass v/GansrødbuktaGratis

Watchtower

Opplev møtet mellom naturen og forbrukersamfunnet i et nytt perspektiv med Watchtower av Johannes Bellinkx!

  1. mai – 26. september
    Interaktive installasjoner
    Øra/Frevar

Watchtower er et unikt «landskapsteater» der publikum selv er utøvere. Verket vil bestå av flere ulike installasjoner plassert langs kyststien som utgjør grensen mellom Frevar – kommunens deponi og prosessanlegg for energigjenvinning – og Øra naturreservat.

Belgiske Johannes Bellinkx har latt seg fascinere av området, som representerer en eksistensiell utfordring for vår tid: Hvordan skal vi håndtere stadig økende mengder avfall fra forbrukersamfunnet og samtidig ta vare på naturen?

Tittelen Watchtower er dels inspirert av utkikkstårnene i området. Oversatt til «vakttårn» kan den også leses som en oppfordring til å følge med på det som skjer med naturen rundt oss.

På hvert stoppested langs stien er det en installasjon der besøkende kan innta i en bestemt stilling for å få et helt spesielt perspektiv på omgivelsene, kuratert gjennom kroppens posisjon og et dynamisk lydbilde.

Praktisk informasjon

Verket består av totalt seks midlertidige utendørs-installasjoner, samt det eksisterende Fugletittertårnet. Disse kan besøkende innta i en bestemt stilling for å få et helt spesielt perspektiv på omgivelsene. 

Hver installasjon har et lydspor på 6-8 min. som settes i gang når dere har kommet på plass i installasjonen. Installasjonene har plass til inntil to personer av gangen.

Oppmøtested: Første post finnes omtrent 60 meter vest for turveien vest for
«Dishplassen» rasteplass ved Gansrødbukta, siste post er Fugletittertårnet.
>>Se kart her

Varighet: Du må ikke oppleve alle installasjonene i rekkefølge eller samtidig, men vi anbefaler å sette av 2 timer (50 min til syv installasjoner og 60 min gange t/r) dersom du vil gå hele løypa med alle installasjonene.

Fra den første til den siste installasjonen er det en spasertur på cirka 2 km / 30 min.  

Om Johannes Bellinkx

Bellinkx er en kunstner som arbeider i grenselandet mellom performance, film, installasjons- og lydkunst. Mange av hans verk utforsker sanseinntrykk ved å koreografere publikums kropper eller blikk. Han var sist i Norge med publikumssuksessen Reverse i 2021, der han fikk folk i Fredrikstad til å gå baklengs i 2 kilometer. Sammen med lydkunstner Sjoerd Leijten har han skapt bestillingsverket Watchtower, som får premiere i mai 2024.

Kreditering

Watchtower er kuratert av og produsert av ØIT i samarbeid med SoAP Maastricht
Konsept og idé: Johannes Bellinkx
Lyddesign: Sjoerd Leijten
Kurator-produsent: James Moore
Foto: Johannes Bellinkx
Kurator-Produsent: James Moore
Teknisk: Bjørn Gunnar Otten, Thijs Wieman, Øyvind Andresen, Knut Ole Ringstad, Tars Potters, Han Ruiz Buhrs, Karel Bellinkx, Wybe de Haan
Produksjonskoordinator: Fredrik Borgund
Produksjonsassistent: Daniel Halvonik
Kommunikasjon og PR: Ida Willassen
Markedsansvarlig: Hilde Marthinsen
Kunstnerisk og akademisk rådgivning: Marius Grønning and Salomé Vögelin
Samarbeidspartnere: FREVAR
Takk til: Cristell Solberg and Tove Tesdal, Bjørn Frostad, Østfold ornitologforening, Øra båtforening

Watchtower er støttet av Viken/Østfold fylkeskommune og C-Takt, IN SITU, den europeiske plattformen for kunstnerisk virksomhet i det offentlige rom, innenfor rammen av prosjektet (UN)COMMON SPACES, som er samfinansiert av EUs kulturprogram Kreativt Europa.

§112 Fredrikstad

Denne produksjonen er en integrert del av §112 Fredrikstad,en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf. Gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte. Les mer på paragraf112.no

§112 Fredrikstad logo
IN SITU logo sort
EU Co-funded logo

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler