fbpx

Spilletider og Billetter

Fagseminar: Å iscenesette virkeligheten

14.06.22 kl. 13:00 – 14:00Fagseminar: Å iscenesette virkelighetenOsloBikuben, Det Norske TeatretLes mer

Å iscenesette virkeligheten

Hva innebærer det for et teater å iscenesette historiene til nålevende mennesker på en scene ­– og hva innebærer det for publikum? Scenekunst.no i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater, Åarjelhsaemien Teatere og Teater Innlandet inviterer til fagseminar under Heddadagene 14. juni.

De siste årene har vi sett flere premierer med utspring i biografiske historier og aktuelle hendelser. Hva innebærer det for et teater å iscenesette historiene til nålevende mennesker på en scene ­– og hva innebærer det for publikum?

Klarer vi å lage god kunst og samtidig opprettholde «armlengdes avstand» til personene og historiene vi iscenesetter? Og ikke minst, hva kan teatret tilføre en aktuell samfunnsdebatt?

Scenekunst.no og deres podkast Scenesamtaler tar samtalen med utgangspunkt i tre produksjoner på årets festivalprogram: Dette livet eller det neste (Østfold Internasjonale Teater), Doajvvo-Håp (Åarjelhsaemien Teatere) og Karons sandkasse (Teater Innlandet) . 

Arrangementet fant sted i Bikuben på det Norske Teatret kl 13:00-13:45,14. juni 2022

Her kan du høre opptak av samtalen:
>> Scenesamtaler: Teateret og virkeligheten

Medvirkende

Panel: Thomas Østgaard – teatersjef ved Østfold Internasjonale Teater, Miriam Prestøy Lie (regissør og dramatiker), Kristin Regine Solberg ( Åarjelhsamien Teatre)
Moderator: Julie Rongved Amundsen
Arrangør: Scenekunst.no i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater, Åarjelsamien Teatre og Teater Innlandet

Arrangementet er en del av festivalen Heddadagene og krever akkreditering. Les mer her.

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler