fbpx

Spilletider og Billetter

KunstFest HalloWeen

28.10.23 kl. 19:00 – 23:59KunstFest HalloWeenFredrikstadØstfold Internasjonale Teater, Dokka 3ABilletter

KunstFest HalloWeen (vol. 4)

Vi gjentar fjorårets suksess og inviterer til KunstFest HalloWeen – festen for nysgjerrige, frie sjeler og kunstelskere! Årets kleskode og tema: Punken er ikke død!

Med konseptet KunstFest inviterer ØIT publikum til flere ulike kunstopplevelser gjennom en kveld med lave skuldre og høy stemning. Dette eventet er kuratert av T.I.T.S. performance group ved Nela Kornetová, som også er kveldens vertskap. 

Hva er KunstFest HalloWeen?

Du kan se frem til en underholdende kveld full av overraskelser! Det blir DJs, dansegulv, performance, opptredener, limbo og åpen bar! På KunstFest HalloWeen er alle velkomne til å la sine indre raringer komme ut: Stiller du i kostyme, får du inngangsbilletten til halv pris!

Nattens konger, dronninger og enhjørninger vil feire kjærlighet, død og annerledeshet i alle mulige kunstformer, forent i gledelig sameksistens! Gjennom kvelden vil du kunne oppleve flere korte performancer og innslag fra de medvirkende kunstnerne. KunstFest HalloWeen er vi stolte av å presentere Karawanes forestilling Labyrint.

NB! Arrangementet er for alle, men er du under 18 år må du ha med deg en foresatt/forelder. Vergeskjema må fylles ut ved ankomst.

(Foto fra medvirkende kunstnere)

Karawane: Labyrint

Kveldens første innslag er kompaniet Karawanes forestilling Labyrint: En poetisk, musikalsk odyssé gjennom et mørklagt landskap der unntakstilstanden er opphøyd til å bli den nye normalen.

Labyrinten som åsted, tilstand, erkjennelsesprosess og bilde av verden danner utgangspunktet for Karawanes prosjekt, Labyrint.

Treffer med milimeterpresisjon på sin samtid.  

Marianne Solberg, Telemarksavisa, (Terningkast 6).

«Et originalt og sjeldent prosjekt som fortsatte å resonnere i meg lenge etterpå» 

Judith Dybendal, Scenekunst.no

godt teater – eller god kunst (skal) få oss til å skjelve i grunnvollene. Akkurat det lykkes Karawane særdeles godt med i sin labyrint av mørke og lys. 

Ådne Evjen, deichman.no

Karawane ble dannet av Anette Röde Hagnell og Chris Erichsen våren 2019. Det vokste ut av et musikalsk samarbeid som har fått et stadig mer visuelt uttrykk.

Karawane er et nomadisk prosjekt som inngår nye allianser ved hvert stoppested. I Labyrint skrur de seg inn i et kraftfullt visuelt univers i samarbeid med billedkunstneren Sigvei Ringvold. Ringvolds arbeid handler om nedbrytning som forutsetning for ny tilblivelse: Spor etter menneskelige handlinger og naturens vekst blir kombinert med funne objekter, bruksting og avfall fra vår høyteknologiske kultur. Disse bringes inn i et mørkt rom hvor vi oppdager dem på nytt, i et annet lys.

I dette rommet beveger Anette Röde Hagnell seg – lenger og lenger inn i labyrinten. Via poetiske visualiseringer i sine tekster, går hun inn mørket. Vi dras med i en tankestrøm framført med ekspressiv vokal, omsluttet av lydbildene og musikken til Chris Erichsen og Snorre Sjønøst Henriksen.

Kreditering:

Karawane: Labyrint

Anette Röde Hagnell: Tekst, musikk, vokal, trekkspill
Chris Erichsen: Musikk, diverse instrumenter
Sigvei Ringvold: Rom, scenografi, kostyme
Snorre Sjønøst Henriksen: Musikk og lydarbeid
Yasin Gyltepe: Lysdesign og teknikk
Truls Hannemyr: Lyd
Kjersti Wold: Tekstkonsulent
Tor Arne Ursin: Regikonsulent
Co-produsert av Grenland Friteater
Støttet av Norsk Kulturråd

Øvrige artister på KunstFest HalloWeen:

Jonas Bjerketvedt aka. DJ Sjel-Jonas
Alejandro Chellet: The Monkey Time
Björn Hansson & Kristin Jonsson aka. DJs Weep
Nela H. Kornetová aka the High Bitch Priestess: kurator og vertskap. Burial rites
Muza de la Luz: Don’t You Wish This Was You & Quiero Comerte
Karoline Severinsen: To Become A Skeleton
Marianne Stranger: Oh beaver, behave!

 (Plakatfoto: Harald Fossen)

(Foto fra KunstFest HalloWeen i 2022, Ida W)

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler