fbpx

Testløpet: Urpremiere på friidrettsbanen

Østfold Internasjonale Teater inviterer 10. juni 2021 til urpremiere på en unik familieforestilling: Testløpet av Tiril Pharo vises på friidrettsbaner! Stykket passer for voksne og barn mellom 10 og 13 år, og endrer seg stadig i møtet med publikum.

Bestill billetter til Testløpet her >>

Tenk om du var så heldig å gå rundt med et eget råd av 10-12-åringer som kunne stoppe deg når du var i ferd med å gjøre noe som bar galt av sted! En klok gjeng som visste hvordan du hadde det, men som kunne se situasjoner fra sitt ståsted og komme med tips til hvordan du kunne håndtere vanskelige situasjoner og etiske dilemma. 

Dette er tilfellet for karakterene i familieforestillingen Testløpet som har urpremiere ved Østfold Internasjonale Teater torsdag 10. juni. Med en friidrettsbane som scene, utspilles et drama mellom tre foreldre som plutselig oppdager at datteren deres er godt på vei til å bli et selvstendig menneske med egne prioriteringer. Det takler de tre karakterene på ulikt vis. Heldigvis har de publikum til å veilede seg! 

Unik form

Det oppleves som karakterene er folk du kjenner, som trenger hjelp og rådnoe vi alle kunne trengt innimellom, sier teatersjef Thomas Østgaard om forestillingen, som har en original form:

Publikum deles i tre grupper, som følger «sin» karakter rundt i forestillingen, som altså foregår utendørs. Underveis bistår man karakterene med tips og råd, og enkle gjøremål. Siden publikum er med på å bestemme deler av handlingen, blir forestillingene aldri like, forteller manusforfatter og regissør, Tiril Pharo:

– Jeg er så heldig å arbeide med glimrende skuespillere som behersker denne improviserende formen og lekende lett spiller ut forslagene publikum gir dem. Publikum vil kunne oppleve ulike sider av historien avhengig av hvilken retning spillet tar, og hvilken karakter de følger.

Generalprøve på virkeligheten

Konflikten mellom Klara og foreldrene ligger tett på hverdagsutfordringer mange opplever i sitt eget liv.  Forestillingen er utarbeidet i samarbeid med publikum, og teatergruppen har hatt prøver med målgruppen helt fra prosjektets oppstart.

Publikum kan speile sine liv og erfaringer i det som skjer på scenen og undersøke løgn, tillit og kommunikasjon sammen. Det blir som en generalprøve på virkeligheten, sier Pharo, som er imponert over det unge prøvepublikummet:

– Vi har allerede møtt masse unge, kloke mennesker og fått høre deres tanker om løgn og tillit, om klimakrisen og om denne teaterformen. Nå gleder vi oss virkelig til premiere og til at barn og foresatte kan oppleve forestillingen sammen!

Bestill billetter til Testløpet her >>

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler