fbpx

Spilletider og Billetter

Being here for you

15.06-20.06 2021 Hele dagenBeing here for youTerschelling, Nederland

Being here for you

18.10-25.10 2021 Hele dagenBeing here for youFredrikstad

Being here for you

Stedsspesifikk kunst via fjernkontroll.

Må man virkelig se noe med sine egne øyne for å tro det – eller for å kunne lage stedsspesifikk kunst av det?
Eller kan en kunstner la en annen være sine øyne, hender og ører?

Being Here for You er et eksperimenterende arbeid av Rita Hoofwijk (NL) og Hannah Loewenthal (ZA) , som arbeider med stedfortrederfunksjonen i en kunstnerisk sammenheng: De to kunstnerne har utviklet en oppskrift på hvordan en kunstner kan skape et stedsspesifikt verk uten selv å være fysisk tilstede. Istedet vil en lokal kollega bli kunstnerens øyne, ører og hender på det gitte stedet.

Dette ble prøvd ut i juni, når Naja Lee Jensen skapte et verk på den nederlandske øya Terschelling – fra Norge, via nederlanske Emke Idema. I oktober vil Emke skape et stedsspesifikt verk i Fredrikstad -fra Nederland, via Naja. Lokalt publikum vil ha anledning til å se en live presentasjon av arbeidet.

Arbeidet kan følges digitalt her:

www.beinghereforyou.com

Korona-epidemien har lagt sterke begrensinger på reisevirksomhet og gitt oss en påminnelse om det klimaendringene allerede har signalisert: I fremtiden må vi trolig belage oss på å forflytte oss mindre rundt på kloden vår. Østfold Internasjonale Teater og nederlandske Oreol Festival er derfor stolte av å kunne samarbeide om og med Being Here for You!

Kreditering

Konsept: Rita Hoofwiik og Rita Loewenthal
Utøvere: Naja Lee Jensen og Emke Idema
Co-produsenter: Østfold Internasjonale Teater og Oerol Festival

Samarbeidet mellom Hoofwijk og Loewenthal springer ut av residenser ved Metropolis /København Internasjonale Teater i 2018. Emke Idema deltar i (UN)COMMON SPACES som Associate Artist.

Innhold