fbpx

Spilletider og Billetter

Being here for you

15.06-20.06 2021 Hele dagenBeing here for youTerschelling, Nederland

Being here for you

18.10-25.10 2021 Hele dagenBeing here for youFredrikstad

Being here for you

Kan man lage stedsspesifikk kunst uten selv å være tilstede?

Må man virkelig se noe med sine egne øyne for å tro det? Eller kan man la en annen være sine øyne, hender og ører?

Being Here for You er et eksperimenterende arbeid av Rita Hoofwijk (NL) og Hannah Loewenthal (ZA) , som arbeider med stedfortrederfunksjonen i en kunstnerisk sammenheng: De to kunstnerne har utviklet en oppskrift på hvordan en kunstner kan skape et stedsspesifikt verk uten selv å være fysisk tilstede. Istedet vil en lokal kollega bli kunstnerens øyne, ører og hender på det gitte stedet.

Dette prøves ut i juni, når Naja Lee Jensen skal skape et verk på den nederlandske øya Terschelling – fra Norge, men via nederlanske Emke Idema – og i oktober, når Emke vil skape et stedsspesifikt verk i Fredrikstad, via Naja. Lokalt publikum vil ha anledning til å se en live presentasjon av arbeidet.

Arbeidet kan følges digitalt her:

www.beinghereforyou.com

Korona-epidemien har lagt sterke begrensinger på reisevirksomhet og gitt oss en påminnelse om det klimaendringene allerede har signalisert: I fremtiden må vi trolig belage oss på å forflytte oss mindre rundt på kloden vår. Østfold Internasjonale Teater og nederlandske Oreol Festival er derfor stolte av å kunne samarbeide om og med Being Here for You!

Kreditering

Konsept: Rita Hoofwiik og Rita Loewenthal
Utøvere: Naja Lee Jensen og Emke Idema
Co-produsenter: Østfold Internasjonale Teater og Oerol Festival

Samarbeidet mellom Hoofwijk og Loewenthal springer ut av residenser ved Metropolis /København Internasjonale Teater i 2018. Emke Idema deltar i (UN)COMMON SPACES som Associate Artist.

Innhold