fbpx

Spilletider og Billetter

Stemmeworkshop med Ditte Berkeley: Voice tale.Speaking Song

15.04.23 kl. 15:00 – 17:30Stemmeworkshop med Ditte Berkeley: Voice tale.Speaking SongFredrikstadØstfold Internasjonale TeaterBilletter til Workshop

Workshop med Ditte Berkeley: Voice tale. Speaking Song.

Østfold Internasjonale Teater ønsker alle sanginteresserte velkommen til workshop med stemmepedagog og skuespiller Ditte Berkeley! Her får du forske i din egen stemme – og lære hvordan du støtter den gjennom pust, fysikk og forestillingsevne.

Ditte Berkeley er en uavhengig og internasjonal vokal- og performanceartist. Hun har undervist i stemmearbeid på institusjoner og festivaler verden rundt. I april holder hun en eksklusiv workshop på Østfold Internasjonale Teater i Fredrikstad!

– Hver stemme har en historie å fortelle. Faktisk har stemmen en million historier å fortelle, avhengig av sangen den synger, opplevelsene den går gjennom, personen som lytter, lydene rundt den, tilstanden til personen som synger, sier Berkeley:

– Som skuespiller går jeg i dialog med stemmen min hver gang jeg synger en sang. Jeg spør: Hvordan skal vi synge dette i dag? Hva med denne lyden? Hvordan føles det? Hva står det? Hvilken historie forteller den? Utforskningen tar meg videre og bringer flere spørsmål. Dette er arbeidet til utøveren som ønsker å gjøre sangen til et verktøy for en dyp erfaringsutveksling mellom sangeren og lytteren. Stemmen er naken, og lar oss dele på et nivå som vi ikke er vant til og ofte føler oss usikre på. Utforskningen av dens grenser og dens forbindelser gjennom en dyp fysisk opplevelse, med bilder, med assosiasjoner, gjør våre verktøy rikere for kommunikasjon og gir rom for oppdagelse.

Workshopen Voice Tale. Speaking Song

Voice Tale Speaking Song fokuserer på en utforskning av egen stemme – alene og i samspill med andre. Vi vil kjenne på styrken i å stå selvsikkert i lyden av vår egen stemme og utforske hvordan man bygger et solid grunnlag gjennom pust, fysikk og fantasi. Oppdag styrken i å la stemmen din høres alene – og kraften i å bidra til rikdommen i et kor!

Workshopen er rettet mot alle som er sanginteresserte. Arbeidet vil bygge på ensemblestøtte, og hjelper oss i å jobbe som et team mens vi vokser som individer – Et arbeid som kan være tiltrengt i vår individorienterte og konkurransepregede tid. Polyfonisk sangtradisjon, samsang, bringer mennesker sammen i gleden av å skape vakkert klingende musikk sammen og lærer oss hvordan vi kan eksistere og jobbe sammen.

Praktisk info
Tidspunkt: lørdag 15. april kl. 15:00-17:30.
Sted: Østfold Internasjonale Teater, Dokka 3A
Antrekk: Løse og ledige klær anbefales da workshop inneholder fysisk aktivitet.
Vann, kaffe/te og frukt vil være tilgjengelig.

Ditte Berkeley

Ditte Berkeley (Danmark, Storbritannia) er en uavhengig og internasjonal vokalartist og -instruktør. Hun ble uteksaminert fra Rose Bruford College of Speech and Drama i London i 2001 og har siden vært en ledende skuespiller og medskaper ved Teatr ZAR i Wrocław, Polen.

Siden 2006 har Ditte samarbeidet med Grotowski Institute i Wrocław som forsker innen stemmefeltet. Hun var initiativtaker og kunstnerisk leder av det sykliske VoicEncounters-prosjektet i Wrocław. I 2009, i samarbeid med CPR (Wales), var hun medarrangør av den internasjonale festivalen Giving Voice .

I perioden 2010–2013 samarbeidet Ditte med Studio Matejka som stemmeveileder. Hun har ledet ulike workshops med Teatr ZAR, inkludert Into the Sound, og har engasjert seg i vokalforskningslinjen til BodyConstitution-programmet ved Grotowski Institute. Hun holder workshopene Voice Tale Speaking Song og The Rite of Voice, både i Polen og internasjonalt. Stemmearbeidet hennes har vært arrangert av danseinstitusjoner og festivaler, inkludert Cyrkulacja-festivalen som regelmessig arrangeres i Wroclaw.

Ditte samarbeider også med det amerikanske teaterselskapet Source Material under ledelse av Samantha Shay, som hun fremførte Monument (eller, King Lear) med i Los Angeles og New York i 2019.

www.ditteberkeley.com

KunstFest etter workshop!

Workshopen finner sted i forkant av KunstFest Vol. 3 – en helaften med forestillinger, happenings og konserter – bl.a. med det ukrainske bandet Foa Hoka og Kate Pendrys forestilling My Dinner With Putin. Alle deltakere på workshop er invitert til å delta på KunstFest med sterkt rabattert pris!
Les mer om programmet her:

KunstFest Vol. 3>>

Påmelding og priser

Velg mellom to påmeldingsmuligheter:
Kun workshop, velg billettype «Workshop med Ditte Berkeley», kr 200,-
Workshop inkl. KunstFest «Workshop med Ditte Berkeley + KunstFest vol. 3», NOK 250,-

>> Meld deg på til denne workshopen ved å kjøpe billett her

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler