fbpx

Søker FLYGEL-partnere i Viken

av Agnes Sirland | 5. sep 2019 |

Vi inviterer det nye fylket Viken til å synge, danse, spille – og dra. Unge, gamle, profesjonelle og amatører skal bidra inn i en sammenhengende konsert på et flygel i ti døgn i strekk, og flygelet blir dratt manuelt fra den ene siden av storfylket til den andre. Her vil vi utfordre hele Vikens kunst- og kulturmiljø til å møte oss på veien og bidra med noe spennende! Hva har Viken å by på?

FLYGEL er et kunstprosjekt som tilbyr poetisk og musikalsk eksponeringsterapi for Vikens kommende 1.2 millioner innbyggere. Langs en rute på omtrent 400 km skal flygelet sette toner til livet i Viken. En pianostemmer følger med hele ruten og passer på at flygelet er stemt. Vognen flygelet står på vil konstrueres med moduler som skal håndtere all slags vær.

Møt flygelet på veien

Langs ruten vil vi gjerne samarbeide med et bredt kunst- og kulturfelt! Kan Vikens kulturliv og kunstmiljø møte flygelet med tilstøtende verk? Her er det kun fantasien som setter grenser.  Fra større intervensjoner som en utekonsert der flygelet møter et symfoniorkester på en åpen slette, til møtet med et heavy-metalband i en rundkjøring. Er det en teatergruppe som vil møte oss på opplyste skogsstier nattestid, eller finnes det en kunstner som kanskje vil iverksette en kunstutstilling i friluft langs en elv?

Stream

Vi jobber med en stream av konserten, ti dager i strekk, slik at Norges befolkning vil kunne følge med på hvor flygelet befinner seg, hvem som spiller, hvem som drar og hvilke verk og mennesker det møter.

Påmelding

Når den endelige ruten er satt vil vi legge den ut med cirka-tidspunkter og åpne for påmeldinger med håp om at det er mange som blir med på dette lange, unike og vakre verket som tonesetter livet i Viken, dag og natt i ti dager til ende.

Ta gjerne kontakt med teatersjef Thomas Østgaard på epost om du ønsker å vite mer om prosjektet, eller har gode innspill.

Les mer om prosjektets utvikling her:

Innhold