fbpx

Spilletider og Billetter

In Search of Democracy 3.0 – forestilling

17.06.23 kl. In Search of Democracy 3.0 – forestillingFredrikstadØstfold Internasjonale TeaterBilletter kommer

In Search of Democracy 3.0 – forestilling

19.06-21.06 2023 kl. In Search of Democracy 3.0 – forestillingDrammenKulturytringBilletter kommer

In Search of Democracy 3.0 – forestilling

23.06.23 kl. In Search of Democracy 3.0 – forestillingSånafestBilletter kommer

In Search of Democracy 3.0 – Forestilling

In Search of Democracy 3.0 er noe så uvanlig som en energisk og humørfylt forestilling om demokrati! Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan, spør kompaniet New Heroes, som leter etter svar i hele Europa.

Forestillingen In Search of Democracy 3.0 hadde norgespremiere i regi av Østfold Internasjonale Teater høsten 2021. Nå er den kritikerroste forestillingen tilbake, og spilles i Drammen, Fredrikstad og på Sånafest Hølen i juni 2023.

Les mer om In Search of Democracy 3.0 – installasjon her >>

New Heroes "In Search of Democracy 3.0" er en interaktiv teaterforestilling der publikum deltar gjennom avstemning og forslag.
Kan kunst og teater bidra til økt medbestemmelse? Company New Heroes setter konseptet demokrati inn en konkret og forståelig setting. Foto: New Heroes.

På tide å oppgradere demokratiet?

Pandemi, polarisering, pengemakt, fremvekst av autoritære regimer og voksende mistillit til politikere: Det internasjonale nyhetsbildet har vært nedslående å følge med på de siste årene! I Norge er vi så heldige å bo i et land hvor demokratiet har gode kår generelt. Samtidig kan lokalt demokrati preges av avmakt i møte med nasjonale og globale utfordringer.

Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan, spør New Heroes. Hvis det gamle Hellas representerte «Demokrati 1.0″, og dagens representative demokrati er «Demokrati 2.0», er det kanskje på tide med en oppgradert versjon, Democracy 3.0?

Energi, humor og medvirkning

For å komme til bunns i saken, gir de et raskt tilbakeblikk på historien: Denne forestillingen begynner med en fortelling om demokratiets opphav – som kanskje vil overraske mange – og fortsetter gjennom dagens utfordringer mot en mulig fremtid. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming. Bli med på en morsom og interaktiv demonstrasjon av demokrati i praksis!

Følges av en interaktiv installasjon

Hos Østfold Internasjonale Teater har In Search of Democracy 3.0 to formater: Stedene forestillingen besøker, kan også få besøk av en interaktiv installasjon, som inviterer folk til å tenke høyt om hvordan fremtidens byer bør se ut. Installasjonen har tidligere besøkt både Fredrikstad og Drammen, der flere hundre illustrerte innspill til byutviklingen har blitt samlet inn og utgitt i bokform. Installasjonen besøker også Kulturytring i 2023.

>> Les mer om den norske In Search of Democracy 3.0 – installasjonen her

In Search of Democracy 3.0 er en del av et større, undersøkende kunstprosjekt som ser på hvordan lokal medbestemmelse i  kan praktiseres i en stadig mer globalisert verden. Høres det komplisert ut? New Heroes og regissør Lucas de Man gjør det enkelt! Med tegninger, film og en forestilling setter de konseptet demokrati i en konkret og hverdagslig setting som alle kan delta i.

>> Les mer om den europeiske prosjektet på insearchofdemocracy.com

Dette sier presse og publikum 

«Fra første stund involverer aktørene publikum i søket etter demokratiet […] alle vil bidra muntlig til den løsslupne diskusjonen, som likevel holdes tett under kontroll av De Man og skuespillerne hans på en smart og vittig måte. Raske, improviserte vitser imellom og en stor bunke forslag fra publikum. ”

– Dagblad van het Noorden

“Jeg var på et show om demokrati i ettermiddag. Der kom det fram mange ideer fra hele verden om hvordan vi bedre kan involvere folk i politikken, og sikre at stemmen deres blir hørt. Jeg tok notater. Det var virkelig gode ideer og jeg vil garantert huske dem! ”

-Lilianne Ploumen, tidl. minister, på den nederlandske statskanalen NTS

“Energien og inspirasjonen som ‘ In Search of Democracy ’ bringer med seg, og som bare vil øke i løpet av turneen, er et veldig kjærkomment tilskudd til rådene fra politiske utvalg med samme tema. Det høres så opplagt ut, men blir dessverre sjelden gjort: Involvér kreative sinn i å utforme nye ideer og sette opp en sosial samtale. ”

– Theaterparadijs

«Company New Heroes gjennomfører søket etter et «demokrati 3.0 »  på en grundig måte både når det gjelder innhold og form. De er spesielt oppmerksomme på at ingen faller av underveis – fordi demokratiet bare kan formes eller gjenoppfinnes hvis alle er med […] Forestillingen er tankevekkende og bygger en bro til den «virkelige verden». Mikro-demokratiet som oppstod i forestillingen fortsetter å gi gjenklang ”

– Pzazz

For å holde demokratiet reelt og levende må vi endre praksis. De kreative menneskene på scenen vet hvordan de kan stimulere folk til å komme med små og store forslag, hjertevarmende og overraskende. Flott å oppleve!

– Teaterkrantz

Hvor vil vi med fremtidens styresett? In Search of Democracy 3.0 undersøker spørsmålet blant innbyggere i hele Europa – og i Moss. Med tegninger, film og en forestilling setter de konseptet demokrati i en konkret og hverdagslig setting som alle kan delta i.
In Search of Democracy 3.0 Project Trailer © Stichting Nieuwe Helden

Tidligere forestillinger

Moss kulturhus – Samfunnssalen, 3. november 2021 (skoleforestilling)
Litteraturhuset i Fredrikstad, 4. november 2021 (skoleforestilling + kveldsforestilling)

Kreditering

Kunstnerisk leder og vert: Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden)
Vert: Oukje den Hollander (Stichting Nieuwe Helden)
Musikk: Niels Kuiters (Stichting Nieuwe Helden)
Research og kreativ produsent: Jasper van den Berg (Stichting Nieuwe Helden)
Produksjonsledelse Nederland: Jip Verweil (Stichting Nieuwe Helden)
Kurator-produsent Norge: James Moore (Østfold Internasjonale Teater)
Produksjonskoordinator Norge: Fredrik Borgund (Østfold Internasjonale Teater)
Co-produksjon: Atelier 231 (FR), Festival di Terni (IT), Freedom Festival (UK), La Strada Graz (AT), Lieux publics (FR), Norfolk & Norwich Festival (UK), Oerol Festival (NL), Theater op de Markt (BE) and UZ Arts (UK) og Østfold Internasjonale Teater (NO).

Prosjektet er et pilotprosjekt under IN SITU ACT og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, samt av Viken Fylkeskommune

in situ

Pressebilder.

Innhold