fbpx

Spilletider og Billetter

In search of Democracy 3.0

18.11-29.11 2024 kl. In search of Democracy 3.0(Skoleforestillinger)

In Search of Democracy 3.0 – Forestilling

In Search of Democracy 3.0 er noe så uvanlig som en energisk og humørfylt forestilling om demokrati! Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan?

Forestillingen In Search of Democracy 3.0 hadde norgespremiere i regi av Østfold Internasjonale Teater høsten 2021. I juni 2023 kom den kritikerroste forestillingen tilbake, og spilte på Kulturytring Drammen, Sånåfest og Østfold Internasjonale Teater.

18. november 2024 har vi premiere på en norskspråklig versjon som sendes på skoleturné!

Forestillingen kan på forespørsel følges av en interaktiv installasjon og profesjonelle illustratører.
Les mer om In Search of Democracy 3.0 – installasjon her >>

På tide å oppgradere demokratiet?

Pandemi, polarisering, pengemakt, fremvekst av autoritære regimer og voksende mistillit til politikere: Det internasjonale nyhetsbildet har vært nedslående å følge med på de siste årene! I Norge er vi så heldige å bo i et land hvor demokratiet har gode kår generelt. Samtidig kan lokalt demokrati preges av avmakt i møte med nasjonale og globale utfordringer.

Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan, spør New Heroes. Hvis det gamle Hellas representerte «Demokrati 1.0″, og dagens representative demokrati er «Demokrati 2.0», er det kanskje på tide med en oppgradert versjon, Democracy 3.0?

Energi, humor og medvirkning

Forestillingen begynner med en fortelling om demokratiets opphav – som kanskje vil overraske mange – og fortsetter gjennom dagens utfordringer mot en mulig fremtid. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming. Bli med på en morsom og interaktiv demonstrasjon av demokrati i praksis!

Hvor vil vi med fremtidens styresett? In Search of Democracy 3.0 undersøker spørsmålet blant innbyggere i hele Europa – og i Moss. Med tegninger, film og en forestilling setter de konseptet demokrati i en konkret og hverdagslig setting som alle kan delta i.
In Search of Democracy 3.0 Project Trailer © Company New Heroes

Tidligere forestillinger

Østfold Internasjonale Teater, Fredrikstad
17. juni 2023 kl 13:00 (med ettersnakk)

Kulturytring Drammen, Drammens bibliotek, papirbredden
19. juni 2023 kl 18:30, 20. juni kl 13:30 (med ettersnakk), 21. juni kl 13:00

Sånafest, Villa Elverhøy, Hølen
23. juni 2023 kl. 17:00

Moss kulturhus
Samfunnssalen, 3. november 2021 (skoleforestilling)

Litteraturhuset i Fredrikstad
4. november 2021 (skoleforestilling + kveldsforestilling)

Dette sier presse og publikum 

«Fra første stund involverer aktørene publikum i søket etter demokratiet […] alle vil bidra muntlig til den løsslupne diskusjonen, som likevel holdes tett under kontroll av De Man og skuespillerne hans på en smart og vittig måte. Raske, improviserte vitser imellom og en stor bunke forslag fra publikum. ”

– Dagblad van het Noorden

“Energien og inspirasjonen som ‘ In Search of Democracy ’ bringer med seg, og som bare vil øke i løpet av turneen, er et veldig kjærkomment tilskudd til rådene fra politiske utvalg med samme tema. Det høres så opplagt ut, men blir dessverre sjelden gjort: Involvér kreative sinn i å utforme nye ideer og sette opp en sosial samtale. ”

– Theaterparadijs

«Company New Heroes gjennomfører søket etter et «demokrati 3.0 »  på en grundig måte både når det gjelder innhold og form. […] Forestillingen er tankevekkende og bygger en bro til den «virkelige verden». Mikro-demokratiet som oppstod i forestillingen fortsetter å gi gjenklang ”

– Pzazz

Kreditering

In Search of Democracy 3.0 er en del av et større, undersøkende kunstprosjekt som ser på hvordan lokal medbestemmelse i  kan praktiseres i en stadig mer globalisert verden. Høres det komplisert ut? New Heroes og regissør Lucas de Man gjør det enkelt! Med tegninger, film og en forestilling setter vi konseptet demokrati i en konkret og hverdagslig setting som alle kan delta i!

Norskspråklig versjon

premiere 18.11.2024

Med: Marte Sofie Løkeland Eide, Bendik Østby Johannessen, Iselin Shumba og Silje Lindberg.
Produsent: Østfold Internasjonale Teater ved Malin Østli

Engelskspråklig versjon

spilt i Norge i 2021 og 2023

Kunstnerisk leder og vert: Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden)
Vert: Oukje den Hollander (Stichting Nieuwe Helden)
Musikk: Niels Kuiters (Stichting Nieuwe Helden)
Research og kreativ produsent: Jasper van den Berg (Stichting Nieuwe Helden)
Produksjonsledelse Nederland: Jip Verweil (Stichting Nieuwe Helden)
Kurator-produsent Norge: James Moore (Østfold Internasjonale Teater)
Produksjonskoordinator Norge: Fredrik Borgund (Østfold Internasjonale Teater)
Co-produksjon: Atelier 231 (FR), Festival di Terni (IT), Freedom Festival (UK), La Strada Graz (AT), Lieux publics (FR), Norfolk & Norwich Festival (UK), Oerol Festival (NL), Theater op de Markt (BE) and UZ Arts (UK) og Østfold Internasjonale Teater (NO).

Prosjektet var et pilotprosjekt under IN SITU ACT, støttet av EU-programmet Kreativt Europa, samt av Viken Fylkeskommune

>> Les mer om den europeiske prosjektet på insearchofdemocracy.com

New Heroes "In Search of Democracy 3.0" er en interaktiv teaterforestilling der publikum deltar gjennom avstemning og forslag.
Kan kunst og teater bidra til økt medbestemmelse? Company New Heroes setter konseptet demokrati inn en konkret og forståelig setting. Foto: New Heroes.


Opplev mer

Interaktiv installasjon

Hos Østfold Internasjonale Teater har In Search of Democracy 3.0 to formater: Stedene forestillingen besøker, kan også få besøk av en interaktiv installasjon, som inviterer folk til å tenke høyt om hvordan fremtidens byer bør se ut. Installasjonen har tidligere besøkt både Fredrikstad og Drammen, der flere hundre illustrerte innspill til byutviklingen har blitt samlet inn og utgitt i bokform. Installasjonen besøker også Kulturytring i 2023.

>> Les mer om den norske In Search of Democracy 3.0 – installasjonen her

Panelsamtaler om kunst og medvirkning

Kan kunst bidra til aktivt byborgerskap og reell medvirkning i demokratiske prosesser?
Etter forestilling i Fredrikstad 17. juni og Drammen 20. juni 2023 arrangerte vi panelsamtaler med dette som tema. I tillegg holdt vi en fagsamtale den 12. juni 2023 under Heddadagene:

1. Scenekunst utenfor scenen,
>>Heddadagene/Det Norske Teatret, Oslo, 12. juni kl 10:00

2. Kunst, medvirkning og lokaldemokrati
>>Panelsamtale med lokalpolitikere og byutviklere
Østfold Internasjonale Teater, Fredrikstad, 17. juni ca 14:30

3. Kunst og aktivt byborgerskap
>>Kulturytring Drammen, Biblioteket 2, etg, 20. juni kl 15:00

in situ
Kulturytring Drammen logo

Pressebilder

Klikk på lenken under for nedlastbare pressefoto!

Pressebilder

Innhold