fbpx

Spilletider og Billetter

Usynlige, erfarne kvinner? – samtale med Sissel Gran og Anna Anderegg

10.08.22 kl. 18:30 – 20:30Usynlige, erfarne kvinner? – samtale med Sissel Gran og Anna AndereggMossHouse of Foundation, Henrik Gerners gate 12Fri adgang

Usynlige, erfarne kvinner? Samtale med Sissel Gran og Anna Anderegg

Møt psykologspesialist Sissel Gran og koreograf Anna Anderegg i samtale om kjønn, aldring, alderisme og den erfarne kvinnens plass i offentligheten.

Vi lever stadig lenger. De siste 100 årene har gjennomsnittlig levealder økt med over 20 år, i Norge til 85 år for kvinner og 81,5 år for menn. Men hvis 60 er det nye 40, hvordan er livet som senior?

Hva er statusen til den store andelen av erfarne kvinner i dagens samfunn? Hvorfor er de mindre synlige enn sine yngre medsøstre og mannlige jevnaldrende: Er det slik at en kvinnes kropp på et tidspunkt i livet blir «usynlig»?

Disse spørsmålene er utgangspunkt for koreograf Anna Andereggs utendørsforestilling Silver Boom, produsert av Østfold Internasjonale Teater. Forestillingen er laget sammen med lokale kvinner i alderen 60-85 år og vises under Christian Frederik-dagene i Moss, 20. og 21. august.

10 . august møter hun forfatter og psykolog Sissel Gran på House of Foundation. Gran har åpent delt sine personlige tanker om det å bli eldre. Hun spør om det kan finnes uventede gleder å hente i aldringsprosessen, som mer frihet og åpenhet – og om kontakten med et indre, aldersløst selv kan representere en motkraft i antialdringens tid?   

Etter innledninger fra Gran og Anderegg i første del av programmet, blir det en kort pause før det åpnes for spørsmål og samtale med salen. Kafeen er åpen.

House of Foundation/ Widunderbar
Henrik Gerners gate 12, Moss
Onsdag 10. august kl 18.30

Fri adgang

Arrangører: House of Foundation og Østfold Internasjonale Teater

Sissel Gran

Sissel Gran (f.1951) er psykologspesialist, parterapeut, foredragsholder og skribent. Hun brenner for psykologisk folkeopplysning, og har forfattet flere allmenpsykologiske bøker. I sin nest siste bok, Inni er vi alltid unge: aldringsmeditasjoner (Aschehoug, 2019), spør hun seg om hun, gjennom å nærme seg temaet aldring, kan greie å utvikle en modigere holdning overfor det ufravikelige; alderdommens skjørhet og livets slutt?  

Foto: Kristoffer Myhre

Anna Anderegg

Anna Anderegg (f. 1984) er en prisbelønnet, sveitsisk koreograf, aktuell i Norge med utendørsforestillingen Silver Boom. Forestillingen og Andereggs arbeid generelt fokuserer på samspillet mellom menneskekroppen og dens urbane eller digitale habitat. Hennes verk har blitt vist over hele Europa, i Asia og USA og hun har mottatt både Sveits’ nasjonale utmerkelse for dans, June Johnson-prisen, og den tyske Kultur & Kreativpiloten Deutschland. Fra 2017 til 2019 var hun gjesteprofessor ved University of Applied Sciences of Northwestern Switzerland (FHNW).

Foto: Julija Goyd

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler