fbpx

Kunstnerisk akupunktur

Moss er en av ni utvalgte steder i det første prosjektet til en ny tenketank for kunst i offentlig rom. Denne uken får byen kunstnerisk akupunktur-behandling av nederlandske Sjoerd Wagenaar – som gjerne vil høre hva du tenker om utviklingen i området rundt Nyquistbyen, havna og den nye togstasjonen i Moss.

av Ida Willassen | 25. nov 2019 

25.–29. november vil regissør, scenograf og pedagog Sjoerd Wagenaar jobbe med området rundt den kommende togstasjonen og Moss havn gjennom konseptet Artistic Acupuncture – kunstnerisk akupunktur. Wagenaar jobber i bl.a. i skjæringspunktet mellom kunst og sosiologi og som leder for PeerGroup, et innovativt kompani som kombinerer profesjonelle utøvere med amatører, og som spesialiserer seg på stedspesifikke forestillinger i lokale miljø.

Felles utfordringer, kunstneriske løsninger

Artistic Acupuncture er et forsøk på å vise hvordan kunstnere kan bidra til en fornyet og relevant forståelse av aktuelle samfunnsspørsmål. Moss er en av ni utvalgte byrom i dette første prosjektet til en ny tenketank for kunst i offentlig rom etablert av den europeiske nettverksorganisasjonen IN SITU – European Platform for Artistic Creation in Public Space.

Ideen bak tenketanken er at mange europeiske byer har felles utfordringer knyttet til av-industrialisering, byfornyelse og gentrifisering – og at kultursektoren, spesielt kunst i offentlige rom, har en viktig rolle i møte med disse utfordringene.

Langsiktig arbeid i Moss

I alt ni land vil invitere en utenlandsk kunstner til å forske på et forhåndsdefinert, aktuelt område, tema eller sak. Basert på arbeidet i «sitt» område vil kunstnerne lage en rapport med forslag til mulige kunstneriske intervensjoner i området. Prosessen og rapportene skal evalueres av tverrfaglige spesialister, og resultatene skal publiseres i forbindelse med en konferanse i Brussel 23. april 2020.

Wagenaar er invitert til Moss av Østfold kulturutvikling avd. Scenekunst i samarbeid med Byliv Moss og kommuneplanlegger Terje Pettersen. Det kommende teatret har tidligere gjennomført en rekke kunstprosjekter i Moss og har også flere planlagte prosjekter i byen i jubileumsåret 2020.

Inviterer publikum til samtale

Wagenaar vil møte flere representanter fra offentlig sektor, men ønsker også å snakke med sivile mossinger og andre som bor i eller av andre årsaker er engasjert i byens fremtid. Alle som har en mening om byutvikling i Moss inviteres til å komme innom for samtale med kunstneren på House of Foundation, Henrik Gerners gate 12,  torsdag 28. november 2019 i tiden mellom kl 12 og kl 17.

Du kan lese mer om prosjektet og kunstneren her: Artistic Acupuncture.

For spørsmål, kontakt

James Moore, Kurator og produsent
+47 415 00 578 
jammoo@ostfoldfk.no

Les også:

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler