fbpx

Koreografert byvandring

av Lana Džabić | 20. sep 2018 | AktueltKunst i offentlig romScenekunst

Kunstner, danser og koreograf Benjamin Vandewalle er høyaktuell med byvandringen «Walking the Line» under NonStop-festivalen 2018. Nå skal festivaldeltakere få oppleve Moss på en helt spesiell måte, som muligens vil endre deres syn på byen for alltid.

Se byen på en ny måte 

Koreografert

Den unike byvandringen Walking the Line med Benjamin Vandewalle er endelig i gang.  Byvandringen omtaler Benjamin selv som en koreografert vandring hvor man vil få utfordret sin persepsjon av det urbane landskapet.

– «Walking the Line» er en spesiell måte å vandre på. Det er en koreografert byvandring som innebærer at deltakerne blir instruert gjennom vandringen og har en spesiallaget maske på. Vi beveger oss gjennom byen på en annerledes måte enn før. Bare ved at vi endrer måten vi beveger oss på kan Moss fremstå som en helt annen by enn tidligere.

Nysgjerrig

Benjamin er svært fornøyd med sin residens og liker særdeles godt at vi nordmenn er så nysgjerrige på hans verk.

– Jeg liker nysgjerrigheten til nordmenn. Walking the Line er helt ferskt og nytt her. Folk er ikke vant med denne typen kunstuttrykk i Norge.

Benjamin Vandewalle gir en kort innføring før byvandringen starter.
Foto: Arash Ghavidel.

Avslappende

Flere av deltakerne har ytret at det føltes godt å la seg bli instruert for så å bare kunne ta til seg de nye inntrykkene av byen under vandringen.

– Jeg er mest overrasket over at det føltes deilig og frigjørende å få satt en ramme på hva det er jeg skal se og når jeg skal se. Det var veldig avslappende og kroppen ble veldig rolig. Jeg anbefaler alle å prøve det, sier Hanna Filomen som er en av de aller første til å prøve ut byvandringen.

NonStop vandring

Walking the Line kan oppleves under NonStop-festivalen frem til 22. september 2018 i Moss.

https://youtu.be/N8G9q7I5YNk

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler