fbpx

«My Dinner With Putin» er nominert til Heddaprisen

Kate Pendrys «My Dinner With Putin», delvis utviklet ved Østfold Internasjonale Teater, er nominert til den norske Heddaprisen for beste scenetekst.

– Dette er en fortjent nominasjon til Kate Pendry, som er en eminent scenekunstner og dramatiker. Østfold Internasjonale Teater er glade for å ha kunnet bidra til å realisere forestillingen, sier teatersjef Thomas Østgaard.

My Dinner With Putin er produsert av produsentbyrået Syv Mil i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater, Hamar Teater og Vega Scene. Forestillingen hadde urpremiere på Vega Scene i Oslo 16. mars 2023 og ble spilt på Østfold Internasjonale Teater 15. april 2023.

>> Les mer om forestillingen her

Kate Pendry har skrevet og produsert over 50 stykker for teaterscenen. My Dinner With Putin tar utgangspunkt i den sanne historien om hvordan hun blir tilbudt en stor rolle i en film med bl.a. Robert De Niro. Regien er ved den verdenskjente regissøren Nikita Mikhalkov – som viser seg å være en nær venn av Vladimir Putin… Stykket er utviklet delvis hos ØIT under en residens våren 2022.

– Jeg satt på denne utrolige, selvopplevde historien, og jeg tenkte at den kunne formidles i teaterform. Jeg visste ikke hvor jeg skulle begynne, men jeg trengte å eksperimentere i et veldig pålitelig miljø. Så jeg søkte om et kort opphold på ØIT fordi jeg visste at de ville forstå hva jeg prøvde på, sier Kate Pendry i dette intervjuet fra april:

>> Les Q&A med Kate Pendry her

Heddaprisen er en norsk teaterpris som deles ut av Norsk teater- og orkesterforening. Årets prisutdeling finner sted på Oslo Nye Teater søndag den 18. juli.

>>Heddaprisen 2023
>> Liste over alle nominerte her

Relaterte artikler

Relaterte artikler