fbpx

Nominert til Heddapris for beste regi

Regissør, initiativtaker og produsent Cici Henriksen er sammen med co-regissør Erik Schøyen i dag nominert til den høythengende Heddaprisen for regi på forestillingen Særp Tropez |Fengselet|!

(Foto: Cici Henriksen i Særp Tropez |Fengselet|. Foto: Morten Bendiksen)

Heddaprisen skal hedre fremragende prestasjoner i norsk scenekunst. Prisene deles ut årlig av Norsk Teater- og Orkesterlederforening med medlemmer, og årets nominasjoner ble kunngjort under en pressekonferanse på Oslo Nye Teater kl. 11:00 i dag.

Gruppearbeid

– Jeg er sykt stolt, spesielt fordi dette er det første egne prosjektet jeg gjør i hjembyen min. Jeg elsker gruppearbeid og jeg elsker Sarpsborg, derfor er det ekstra stas å bli nominert for denne forestillingen, som er laget sammen med en gjeng særpinger og andre østfoldinger, sier Henriksen:

–Skuespillerne improviserte frem scener og karakterer ut fra et konsept, mens Erik og jeg vevde det sammen til seks ulike historier og ruter publikum kunne følge. Egentlig har vi lagd seks forestillinger i én! Skuespillerne har også måttet regissere hverandre til tider, siden Erik og jeg ikke kunne være på alle steder samtidig, så hele ensemblet har vært med på å lage universet!

Det ble lange køer for å komme inn i det nedlagte Sarpsborg fengsel, da Særp Tropez |Fengselet|, spilte for fulle hus i høst og vinter. Forestillingen er den første i trilogien Særp Tropez og ble produsert av Særp Tropez produksjoner i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater (ØIT).

Fortjent heder

Heddaprisene er norsk teaters svar på Oscar og denne nominasjonen er virkelig en fortjent heder, sier teatersjef ved ØIT, Thomas Østgaard:

Som sjef for et aspirerende regionteater som både ønsker å få frem de lokalt relevante historiene og tenke nytt om hva teater kan være i dag, var det en gavepakke da Cici tok kontakt med en idé om tre ulike forestillinger som skulle finne sted i ikoniske, tomme bygninger i Sarpsborg. Hun har fungert både som initiativtaker, primus motor, produsent og regissør for forestillingen, som har fått en helt historisk publikumsrespons.

Østfold Internasjonale Teater hadde allerede lagt programmet for høsten 2023 da samarbeidet kom i gang og hadde dermed bare mulighet for å gi et beskjedent bidrag inn i |Fengselet| , men på de neste to forestillingene er teatret med i større grad, forteller teatersjefen.

Føles som vi har vunnet

Den andre forestillingen i triologien, Særp Tropez |Pappen|, får urpremiere 3. oktober 2024. Det skjer i gamle Sarpsborg Pap- og Papirindustri AS, på folkemunne bedre kjent som «Pappen»/Peterson. Lokalene etter den nedlagte hjørnesteinsbedriften skal vekkes til live igjen sammen med deWangen-produksjoner:

– deWangen-produksjoner har drevet med stedsspesifikt og omsluttende teater i en årrekke, så i dette arbeidet vi står på skuldrene deres, sier Cici, som også ønsker å gi heder og ære til eiendomsavdelinga og plan- og bygg i Sarpsborg kommune «som har vært helt fantastiske»:  

– Det føles som om vi har vunnet bare ved å være nominerte! Og jeg lover at vi kommer til å vinne festen, for er det noe særpinger kan, så er det å feste! Særping te jæ dør!

Relaterte artikler

Relaterte artikler