fbpx

Ny produksjonssjef ved Østfold Internasjonale Teater

Østfold Internasjonale Teater er glade for å kunne ønske Michael Soós Stave velkommen som ny produksjonssjef!

Michael er oppvokst i Fredrikstad, og har tidligere vært ansatt som produsent i Østfold TeaterI perioden 2006 – 2010 var han også med på å etablerte det Fredrikstadbaserte nysirkuskompaniet Last Ink sammen med Rudi Skotheim Jensen, Lina Killingdalen og Stefan Sóos Stave, som turnérte i Sverige, Belgia og Norge.

Vender tilbake

Etter at han i 2016 fullførte Magisterprogrammet i internasjonal scenekunst ved Stockholms Dramatiska Högskola, ble Michael produsent og etter hvert planleggingsansvarlig på Örebro Teater, et svensk «länsteater» tilsvarende de norske regionteatrene.

Etter tolv år utenlands ser Michael nå frem til å etablere seg med familien i Fredrikstad.

–Regionteaterets rolle som et kulturelt nav er veldig viktig og jeg gleder meg til å være en del av Østfold Internasjonale Teaters arbeid for å forankre seg som hele Østfolds regionteater, sier Stave:

–Innad i organisasjonen er jeg opptatt av å bygge gode team og en kultur som muliggjør godt samarbeid, både internt og eksternt. Særlig finner jeg det motiverende å arbeide med de mulighetene som ligger internasjonalt samarbeid. Jeg ser veldig fram imot å starte dette arbeidet etter sommeren. 

–Som hånd i hanske

Teatersjef Thomas Østgaard sier følgende om ansettelsen:

–Michaels faglige kompetanse kombinert med erfaringen fra tilsvarende institusjonsteater gjorde ham til en sterk kandidat til stillingen. Når han i tillegg kan skilte med god kjennskap til Fredrikstad og Østfold, og samtidig har kunnskap om internasjonal scenekunst, mener vi at hans profil passer Østfold Internasjonale Teater som hånd i hanske. Vi er overbevist om at han er den rette til å være med å utvikle teatret videre.

–At Kulturbyen Fredrikstad tiltrekker seg kompetente folk med erfaring fra utenlands, er svært gledelig. Vi ser frem til å bli bedre kjent med Michael, og gleder oss til han tiltrer etter sommerferien, avslutter Østgaard.

Stave tiltrer stillingen i slutten av juli 2024.

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler