fbpx

Tar ærligheten til alters

– For meg er det viktig at kirken skal være et rom der man føler seg velkommen, og kan snakke om alt som hører livet til. Om det er tvil eller hat, vi må kunne snakke om det og kanskje få svar.

Presseskriv fra ØIT, 7.10.2021

Dette sier Desirée Ulvestad-Grandahl om teaterstykket Tvil, hat og ærlighet som har urpremiere i Sarpsborg kirke 16. oktober i samarbeid med Østfold Internasjonale Teater.

KLIKK HER FOR SPILLEPLAN OG BILLETTER >>

Desirée Ulvestad-Grandahl har skrevet "Tvil, hat og ærlighet"

– I mitt første møte med teksten merket jeg raskt at Desirée hadde noe oppriktig og viktig på hjertet, sier teatersjef Thomas Østgaard om Ulvestad-Grandahl. Hun er både manusforfatter og regissør for forestillingen og legger ikke skjul på at innholdet betyr mye for henne personlig:

Tittelen høres kanskje litt brutal ut, men jeg har ønsket å skrive et stykke som handler både om livets vonde og vakre sider, sier hun.

Vi har vel alle hatt våre tvil, vi har vel alle kjent på hat i en eller annen sammenheng. Noe av det jeg ønsker å si med stykket er dette: Selv om det kan være vondt og skremmende å være ærlig om det som betyr noe, kommer det som regel noe godt ut av detgjerne både tro, håp og kjærlighet.

Alvor, sang, humor og håp

I forestillingen møter vi fire kvinner, spilt av Monica Hjelle, Eline Opsahl, Tiril Pharo og Marte Stolp. Engang var de nære venninner. Nå møtes de en gang i året for å skravle – og minnes det som er tapt. Har ulike livsvalg ført dem så langt fra hverandre at vennskapet ikke lenger kan holde?

– ­Stykket tar for seg noen tunge og vanskelige tema, men disse er også en del av hverdagen vi må forholde oss til. Her er også mye humor og nydelig musikk av Jorunn Westeraas, som gir publikum rom for hvile og optimisme, lover regissøren.

Gjør døren høy

At den ene karakteren i stykket er en kvinnelig, åpent lesbisk prest, åpner for diskusjoner både om tvil, personlig tro og religiøs praksis:

–  Ved å lage forestillingen for kirkerommet får vi ikke bare fantastiske rom til forestillingen, vi tar også tematikken til et fora der det er viktig at den blir diskutert. Så i tillegg til latteren og den vakre sangen håper jeg Tvil, hat og ærlighet også gir nye innganger til diskusjoner og samtaler, sier teatersjef Østgaard.

Tvil, hat og ærlighet spilles i Sarpsborg kirke 16.10 (urpremiere), Eidsberg kirke 21.10, Son kulturkirke 23.10, Moss kirke 27.10, Immanuels kirke i Halden 27.10, og Østre Fredrikstad kirke 30.10, alle dager kl. 19.

KLIKK HER FOR SPILLEPLAN, BILLETTER OG PRESSEBILDER>>Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler