fbpx

Hva er The Reception?

Skildring av en publikumsopplevelse, av Rami Maktabi.

Rami Maktabi

– La det være sagt: det er virkelig ikke lett å svare enkelt på hva The Reception er. Dette er en byvandring – et performativt deltakende arrangement – slik du aldri har vært med på; og som du muligens ikke får mulighet til igjen. Allerede her bruker jeg ord som muligens skremmer mer enn de pirrer nysgjerrigheten. Unikt, særegent og krevende er også andre ord jeg ikke kommer utenom. 4 timer filosofisk stedsvandring kan høres ut som smått absurd og «hardcore», men de mange koblinger og perspektiv Alexandros Mistriotis inviterer inn til er utvilsomt fascinerende og utbytterike investering din tid!

Se spilletider og bestill billetter her >>

Bli med på å reflektere

Vandringen vil som sagt foregå i Moss, langt i fra verden navle; men før du vet ordet av det så er du deltager i en utvidet vandring som ikke kjenner landegrenser, tid eller rom; vandringen blir et helt særegent sentrum og omdreiningspunkt. Som deltakende vandrer og lytter inviteres du – med behersket ro og tilsynelatende bunnløs kunnskap hos Alexandros – til en hel rekke fascinerende historier, filosofiske utspill, og tankespørsmål.

Vandringen glir umerkelig over i en samtale men hvor det ikke stilles krav eller forpliktelse til å svare. Skal likevel et krav nevnes vil det i så fall være at du tuner inn din mottakelighet, din personlige vilje og forestillingsevne til hva du er med om. Å bli med på å reflektere over ditt – og vårt – avtrykk, være seg ved en liten tilsynelatende ubetydelig plass, et sted, din by, vår verden. Dette er avtrykk som formes av minner, spor og forgjengelighetens – livets – uunngåelige gang. Jeg unngår bevisst ordet meditasjon, denne vandringen krever at du er årvåken, observerende og ikke minst lyttende. I disse fire timene vil du aller mest være din egen personlige samtalepartner som gjennom Alexandros’ veiledning bevisstgjøres på hvilke spørsmål du kan eller bør stille til de byrom og miljøer som vi bebor, besitter og som omgir oss.

Du vil ikke gå glipp av dette!

Muligens er du enda mer skremt av å delta etter å ha lest dette, i så fall har jeg dessverre feilet i min iver etter å overbevise og begeistre. «Kill for a ticket» er en utbrukt klisjé i kulturfeltet, og likevel høyst gyldig i denne sammenheng. Du vil ikke gå glipp av dette!

Vel, jeg har gjort mitt; og så håper jeg inderlig at så mange som mulig finner veien til The Reception – denne unike mottakelsen som Østfold Internasjonal Teater og Alexandros Mistriotis holder disse få septemberdagene i Moss.

Jeg ønsker deg en minnerik og flott opplevelse!

Rami Maktabi

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler