fbpx

Godt 2023!

Østfold Internasjonale Teater ønsker alle en riktig god jul og et godt 2023!

Vi takker publikum og samarbeidspartnere for følget i det rikholdige året 2022 med veggmaleriet Østfoldvandreren laget av Simen Langeland:

Simen har fulgt ØIT som illustratør i prosjektet In Search of Democracy 3.0 helt siden 2020. I dette veggmaleriet laget spesielt for teatrets nye publikumsfoajé, fremstiller han Østfoldregionen med mange av dens lokale og regionale særtrekk. Motivet kan sees som et kart, men også som en eventyraktig skikkelse vandrende mot solen.

– Det er to konseptideer som ligger til grunn for verket, forklarer Simen:

– For det første er det en slags geografisk reise der byer og tettsteder fremstiles gjennom med ulike symboler og referanser til byer og tettsteder. I tillegg ønsket vi å si noe om kunstens rolle i regionen; bl.a.i å være undersøkende og spørrende til eksisterende maktstrukturer og etablerte sannheter. Så om du ser nærmere etter, vil du oppdage at det er figurer i bildet som jobber med å grave frem underliggende strukturer.

En nærmere kikk på det detaljrike verket anbefales! Sees vi for eksempel på nypremieren av Cezinando-inspierete Robin Faller av Rolf Kristian Larsen i mars?

ØITs administrasjon ehar juleferie fra 19.desember til 2. januar. Vi ønsker alle en fredfull juleferie og et strålende 2023!

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler