fbpx

Åpner stengte bygg med Særp Tropez

Sarpsborgs stengte bygg blir midlertidige teaterhus med teaterprosjektet Særp Tropez!

1.8.2024

Østfold Internasjonale Teater innleder høsten 2023 et treårig samarbeid med skuespiller og produsent Cici Henriksen. Tre ulike forestillinger med samletittelen Særp Tropez vil få premiere i løpet av de tre årene – men ikke på en scene:

 Sammen med en gjeng Sarpsborg-kunstnere vil jeg ta over tre ikoniske bygg i Sarpsborg som står tomme. Her skal vi lage tre interaktive, stedsspesifikke forestillinger, basert på dokumentarisk materiale fra hjembyen min, skrev Henriksen ta hun tok kontakt med ØIT.

Av særpinger, for særpinger

Ideen fant god gjenklang hos Thomas Østgaard, teatersjef ved Østfold Internasjonale Teater, som ønsker å ta teater ut dit folk er.

 Det er mange sterke og spennende stemmer som kommer fra Østfoldregionen, og Cici Henriksen er en av dem. Etter å i ha beriket teaterscenen i Oslo og andre byer i en årrekke har hun til vår glede rettet fokuset tilbake til Sarpsborg. Og det ikke bare er med en enkeltforestilling, men en triologi, sier han:

– Dette er et ambisiøst prosjekt som det er vanskelig å ikke bli fasinert og engasjert av, og vi i ØIT gleder oss til å være med på reisen sammen med Cici og det dyktige teamet hun har satt sammen.

– Særp Tropez lages av særpinger, for særpinger, understreker Cici:

– Noen av oss som står bak dette prosjektet har flytta bort fra byen for å jobbe profesjonelt med teater, men nå samles vi med et brennende ønske om å lage en annerledes, eksplosiv, vakker og rølpete teateropplevelse.

Annerledes, vakkert og rølpete

Sarpsborg kommune, som også er deleiere i ØIT, ga i september klarsignal til å bruke Sarpsborg fengsel til første del av triologien. Dette er et bygg Henriksen sier hun vil ta over med stor ydmykhet:

– Her er veggene, taket, gulvet, vasken, under senga fulle av fortellinger. Vi er takknemlige for å få muligheten til å lage en unik forestilling her, som både rører og engasjerer særpe-publikummet – spesielt de som vanligvis ikke liker teater så godt, sier hun.

Teatersjef Østgaard har tro på at det vil lykkes:
– Dette er et lokalt prosjekt som vil bli en snakkis langt utover «Særp» sine grenser!

Første del av prosjektet får tittelen Særp Tropez – fengselet og får premiere 16. november 2023.
Mer informasjon og billetter:

>> Forestilling 2023: Særp Tropez [Fengselet]

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler