fbpx

Spilletider og Billetter

Vi tegner din drøm for Moss!

13.08.20 kl. 12:00 – 20:00Vi tegner din drøm for Moss!MossSentrum, KirketorgetGratis, ingen påmelding

Vi tegner din drøm for Moss!

14.08.20 kl. 12:00 – 20:00Vi tegner din drøm for Moss!MossSentrum, KirketorgetGratis, ingen påmelding

Vi tegner din drøm for Moss!

15.08.20 kl. 12:00 – 20:00Vi tegner din drøm for Moss!MossSentrum, KirketorgetGratis, ingen påmelding

Vi tegner din drøm for Moss!

19.09.20 kl. 10:00 – 16:00Vi tegner din drøm for Moss!MossKirketorgetGratis, ingen påmelding

Vi tegner din drøm for Moss!

26.09.20 kl. 10:00 – 16:00Vi tegner din drøm for Moss!MossJonas Café, Dronningens gate 16Gratis, ingen påmelding

In Search of Democracy 3.0. Del 1: Vi tegner din drøm!

Kan kunst og teater bidra til bedre byutvikling og medbestemmelse?
Ja, mener Company New Heroes, som reiser Europa rundt med kunstprosjektet In Search of Democracy 3.0.  I august og september tegnet profesjonelle illustratører mossingenes drømmer for byen sin.

Les om In Search of Democracy 3.0, del 2 – forestilling her >>

Noen glimt fra første del av kunstprosjektet In Search of Democracy 3.0. Film: Harald Fossen

I 2020 fyller Moss 300 år. I samarbeid med Moss 2020 har Østfold Internasjonale Teater invitert nederlandske Company New Heroes og regissør Lucas de Man til jubileet for å bidra til samtalen om byens fremtid. Dette blir en samtale som ikke foregår via debattinnlegg og kronikker, men gjennom en undersøkende utstilling og en interaktiv forestilling:

Vi tegner din drøm for Nyquistbyen, togstasjonen og havna

Jubilanten Moss gjennomgår omfattende endringer som vil definere byen for kommende generasjoner. I tillegg til at kommunen er slått sammen med Rygge og har fått nytt byvåpen, endres det fysiske landskapet: Nyquistbyen er jevnet med jorden, en ny tunnel graves, stasjonskompleks bygges for toget, og det vil sannsynligvis bli store forandringer rundt containerhavna og fergeleiet. Disse endringene skaper både entusiasme og konflikter.

Hva slags fremtidig offentlig rom ønsker man seg i Moss? Hvordan skal den nye togstasjonen, Nyquistbyen og havna utformes? Østfold Internasjonale Teater og Company New Heroes tegner svaret ditt!

  • In search of Democracy 3.0, Moss: Illustrasjon
    Rithas drøm for Moss. Illustratør: Aurora Wilde

Under jubileet i august og september tok vi med oss et team av profesjonelle illustratører til Kirkeparken. Her ble forbipasserendeinvitert til å dele sine visjoner for byens nyeste utviklingsområder. Ideene ble illustrert og stilles nå ut på våre nettsider og i byrommet i Moss. 

Forslagene spenner fra vannrutsjebaner for hester til observatorium, museum og fritidsområde. Se noen av de over 100 fantastiske ideene over!

Tegningene blir et bilde av hvordan området kan formes ­–  en visualisering som uttrykker et mangfold av verdier og prioriteringer. Illustrasjonene blir stilt ut i det offentlige rom som inspirasjon til hvordan fremtidens Moss kan formes. Samtlige illustrasjoner blir overlevert Bane Nor Eiendom og Moss kommune høsten 2020. 

Kreditering:

Konsept: Lucas De Man, Pascal Leboucq, Kimberly Major (Company New Heroes)
Produksjonsledelse: Janiek Bouman (Company New Heroes)
Produksjonsledelse Norge: James Moore (Østfold Internasjonale Teater)
Produksjonskoordinator Norge: Fredrik Borgund (Østfold Internasjonale Teater)
Verter: Anette H. Tømmerholen, Ellen Røhr-Staff, Lotte Ibels Mofoss
Medvirkende kunstnere: Hans Gerhard Meyer , Simen Langeland, Katarina Caspersen, Katja Henriksen Schia, Annette Helland, Trine Louise Ween, Aurora Wilde, Agnes Guttormsgaard og Camilla Wexels Riser.
Støttet av: Prosjektet er en del av IN SITU Act og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, og har også mottatt støtte via Viken Fylkeskommune.

In Search of Democracy 3.0 presenteres i samarbeid med Byliv Moss, Christian Fredrik-dagene og Moss 2020.

In Search of Democracy 3.0 er et undersøkende kunstprosjekt som ser på hvordan lokalt demokrati  kan praktiseres i en stadig mer globalisert verden. I Moss vil første del av prosjektet være en interaktiv installasjon, andre del en forestilling.
In Search of Democracy 3.0 Project Trailer © Stichting Nieuwe Helden Les mer om prosjektet på www.insearchofdemocracy.com 

Pressebilder:

Pressefoto fra produksjonen kan lastes ned her

Dette sier pressen: 

“Energien og inspirasjonen som ‘ In Search of Democracy ’ bringer med seg, og som bare vil øke i løpet av turneen, er et veldig kjærkomment tilskudd til rådene fra politiske utvalg med samme tema. Det høres så opplagt ut, men blir dessverre sjelden gjort: Involvér kreative sinn i å utforme nye ideer og sette opp en sosial samtale. ”

– Theaterparadijs

Tegner våre drømmer for fremtidens Moss

– Moss Avis 13.8.2020:
https://www.moss-avis.no

Innhold