In Search of Democracy 3.0: Vi tegner din drøm!

Kan kunst og teater bidra til bedre byutvikling og medbestemmelse?
Ja, mener Company New Heroes, som reiser Europa rundt med kunstprosjektet In Search of Democracy 3.0. 

I 2020 fyller Moss 300 år. I samarbeid med Moss 2020 har Østfold Internasjonale Teater invitert nederlandske Company New Heroes og regissør Lucas de Man til jubileet for å bidra til samtalen om byens fremtid. Dette blir en samtale som ikke foregår via debattinnlegg og kronikker, men gjennom en undersøkende utstilling og en interaktiv forestilling.

Vi tegner din drøm for Nyquistbyen, togstasjonen og havna

Hva bør endres og hva bør bevares av fellesområder i Nye Moss? 9.- 15. august har du sjansen til å få tegnet dine ideer inn på kartet! Foto: Pascal Leboucq

Jubilanten Moss gjennomgår for tiden omfattende endringer som vil definere byen for kommende generasjoner. I tillegg til at kommunen er slått sammen med Rygge og har fått nytt byvåpen, endres det fysiske landskapet: Nyquistbyen er jevnet med jorden, en ny tunnel graves, stasjonskompleks bygges for toget, og det vil sannsynligvis bli store forandringer rundt containerhavna og fergeleiet. Disse endringene skaper både entusiasme og konflikter.

Hva slags fremtidig offentlig rom ønsker man seg i Moss? Hvordan skal den nye togstasjonen, Nyquistbyen, og havna utformes? Østfold Internasjonale Teater og Company New Heroes vil spørre deg som bor i byen – og tegne svaret.

Under jubileumsuka i august vil en gruppe billedkunstnere dukke opp på arrangementer og offentlige steder i byen og invitere forbipasserende til å tenke over og dele sine visjoner for byens nyeste utviklingsområder. Vi vil illustrere ideene, som så stilles ut i byen og på våre websider. 

Vil du dele din drøm for byutviklingen i området? Møt oss på annonserte steder (se øverst på siden) i perioden  9.-15. august!

Tegningene blir et bilde av hvordan området kan formes ­–  en visualisering som uttrykker et mangfold av verdier og prioriteringer. Illustrasjonene blir stilt ut i det offentlige rom som inspirasjon til hvordan fremtidens Moss kan formes.

In Search of Democracy har to deler: I tillegg til å tegne den nye bydelen, inviterer vi i oktober til en serie interaktive forestillinger om demokrati. Les mer om forestillingen her

Kreditering:

Konsept: Lucas De Man, Pascal Leboucq, Kimberly Major (Company New Heroes)
Produksjonsledelse: Janiek Bouman (Company New Heroes)
Produksjonsledelse Norge: James Moore (Østfold Internasjonale Teater)
Produksjonskoordinator Norge: Fredrik Borgund (Østfold Internasjonale Teater)
Verter: Anette H. Tømmerholen, Ellen Røhr-Staff
Medvirkende kunstnere: Hans Gerhard Meyer , Simen Langeland, Katarina Caspersen, Katja Henriksen Schia, Annette Helland, Trine Louise Ween, Aurora Wilde, Agnes Guttormsgaard
Støttet av: Prosjektet er en del av IN SITU Act og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, og har også mottatt støtte via Viken Fylkeskommune.

In Search of Democracy 3.0 presenteres i samarbeid med Byliv Moss, Christian Fredrik-dagene og Moss 2020.

Les mer om prosjektet på www.insearchofdemocracy.com 

In Search of Democracy 3.0 Project Trailer © Stichting Nieuwe Helden

Dette sier pressen: 

“Energien og inspirasjonen som ‘ In Search of Democracy ’ bringer med seg, og som bare vil øke i løpet av turneen, er et veldig kjærkomment tilskudd til rådene fra politiske utvalg med samme tema. Det høres så opplagt ut, men blir dessverre sjelden gjort: Involvér kreative sinn i å utforme nye ideer og sette opp en sosial samtale. ”

– Theaterparadijs

Innhold