fbpx

Spilletider og Billetter

The Reception

06.06.24 kl. 18:00The ReceptionFredrikstadUtsolgt

The Reception

09.06.24 kl. 13:00The ReceptionFredrikstadUtsolgt!

The Reception

13.06.24 kl. 18:00The ReceptionFredrikstadUtsolgt!

The Reception

16.06.24 kl. 13:00The ReceptionFredrikstadFå billetter!

The Reception

15.08.24 kl. 18:00The ReceptionFredrikstadFå billetter igjen

The Reception

18.08.24 kl. 13:00The ReceptionFredrikstadFå billetter igjen

The Reception

22.08.24 kl. 18:00The ReceptionFredrikstadBilletter

The Reception

25.08.24 kl. 13:00The ReceptionFredrikstadBilletter

The Reception

12.09.24 kl. 18:00The ReceptionFredrikstadBilletter

The Reception

15.09.24 kl. 13:00The ReceptionFredrikstadBilletter

The Reception

19.09.24 kl. 18:00The ReceptionFredrikstadBilletter

The Reception, Fredrikstad

Bli en reisende i egen by! The Reception (Mottakelsen) av Alexandros Mistriotis er en kunstnerisk byreise i særklasse.

I løpet av noen innholdsrike timer vil du vandre gjennom Fredrikstad, gjennom stedsnavn og trafikkårer, bak husveggene og inn i byens kropp og sjel. Gjennom overraskende fortellinger om både store hendelser og små detaljer, vil den greske kunstneren Alexandros Mistriotis posisjonere Fredrikstad som verdens midtpunkt. Før du vet ordet av det, er du deltager i en vandring som ikke kjenner grenser i sted, tid eller rom.

The Reception er et konsept Mistriotis først utviklet i sin hjemby Athen, og han har tidligere laget en publikumsrost utgave i Moss. I 2024 får «Plankebyen» sin egen utgave, skreddersydd til byen etter et grundig researcharbeid og dialog med folk som bor her. Gjennom flere residensopphold har Mistriotis samlet historier og steder. Resultatet er et kaleidoskopisk blikk på byen og historien som kan snu vante forestillinger på hodet. Alternative monumenter og minnesmerker fremmes, og kanskje får vi muligheten til å avdekke tapt mening…

Kom og bli en reisende i egen by!

Dette sier publikum:

– Med milde ord formidlet han en sylskarp samfunnsanalyse. Sterkt innhold i forførerisk vennlig tiltale.

– Herlig å få overraskende blikk på egen by, med pekere til Europa og verden forøvrig. Alexandros’ «manus» var utrolig presist og samtidig rikholdig.

– Han klarte å stimulere tanken om min rolle og mitt ansvar for utviklingen av stedet jeg bor på og min stund på jorden – det er ikke snaut!

– Kanskje det sterkeste var å oppleve at historien pekte framover til meg/oss, uten å moralisere, men ved å øyeåpne et ansvar overfor stedet, byen, som vil/ kan gjøre oss mer «menneskelige».

Spilleplan The Reception, Fredrikstad

Torsdager kl. 18:
6. og 13. juni, 15. og 22. august, 12., 19. og 26. september 2024

Søndager kl. 13:
9. og 16. juni, 18. og 25. august, 15. og 22. september 2024

Praktisk informasjon

The Reception passer for alle som er interessert i kultur, i historie, i byen sin – eller rett og slett oppleve noe helt nytt! Vandringen foregår utendørs og det snakkes på engelsk.

Oppmøtested blir i Gamlebyen i Fredrikstad. Eksakt oppmøtested opplyses på telefon etter at du har kjøpt billett. Kle deg etter værforholdene, og ha gode sko. Det hele tar ca. 4 timer. Det vil være mange sittepauser og forfriskninger underveis, men deltakere må kunne gå ca. 7 kilometer. Ved behov for universell tilpasning, ta kontakt med arrangør på e-post: post(at)oit.no.

Om Alexandros Mistriotis

Alexandros Mistriotis er født i Canada og oppvokst i Hellas. Han er utdannet ved École Supérieure des Beaux-Arts i Marseille i Frankrike og har studert både litteratur, kunst, film, foto og multimedia. Han begynte å jobbe som videokunstner, men gikk etterhvert over til å være dramaturg og til slutt utøver. I sin kunstneriske praksis fokuserer han bl.a. på hvordan muntlig overlevert historie og måten vi snakker om omverden på, er med på å forme den.

Kreditering

Konsept, manus, utøver: Alexandros Mistriotis
Produsert av Østfold Internasjonale Teater
Kurator-produsent: James Moore
Produksjonskoordinator: Fredrik Borgund
PR: Ida Willassen
Markedsansvarlig: Hilde Marthinsen
Plakatfoto: James Moore
Bidragsytere: Eirik Rønning Andersen, Kaare Brede, Putte Dal, Ulrik Eriksen, Stine Ferguson, Morten Fredriksen, Saula Garcia-Lopez, Marius Grønning, Erling Gunnufsen, Espen Handegård, Runar Helgesen, Mikkel Rasmussen Hofplass, Anne Beate Hovind, Gaute Jacobsen, Marit Elisabeth Jensen, Anne-Kristine Kronborg, Lars Ole Klavestad, Merete Lie, Jan Henrik Lund, Rami Maktabi, Kenneth Mathisen, Nina Molven, Pål Nielsen, Svein Skahjem, Silje Steinsvik, Trond Svandal, Elisabeth Thorsen, Tor Ulsnæs

The Reception er støttet av IN SITU, europeisk plattform for kunstnerisk virksomhet i det offentlige rom, innenfor rammen av prosjektet (UN)COMMON SPACES, samfinansiert av EUs kulturprogram Kreativt Europa. Støttet av Østfold fylkeskommune

Opplev mer

Denne produksjonen er en integrert del av §112 Fredrikstad, en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf. Gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte. Les mer på paragraf112.no

I forbindelse med The Reception Fredrikstad inviterer vi til samtaleserien
>> Samtaler om byforståelse

Les også

§112 Fredrikstad logo
IN SITU logo sort
EU Co-funded logo

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler