fbpx

Spilletider og Billetter

Coterie arbeidsvisning

09.09.23 kl. 13:30Coterie arbeidsvisningFredrikstadStortorvet/FisketorvetFri adgang

Antero Hein: Coterie

Dans møter ekstremsport i denne tverrestetiske arbeidsvisningen av scenekunstner Antero Hein i samarbeid med aktører fra Fredrikstads parkour-miljø!

«Coterie» er en mindre gruppe med en felles interesse. Her henspiller trolig navnet på interessen for den urbane aktiviteten parkour: Kreativ bevegelse i byrommet, ofte med sterke innslag av akrobatiske elementer.

Parkour-utøverne ser byen på en annen måte enn den jevne byvandrer: For dem er den en lekegrind med uendelige muligheter for improvisasjon med omgivelsene; stolper, vertikale flater, avsatser og høyder.

Scenekunstner Antero Hein har selv bakgrunn både som parkour-utøver og danser. Han ønsker å finne rammer for hvordan parkour kan struktureres og koreograferes, og slik skape et spesifikt uttrykk. «Resultatet er parkour med et slags stille alvor og sanselighet mellom utøverne og omgivelsene, uten at det improvisatoriske, akrobatiske og uforutsigbare forsvinner», skriver han selv.

Få et nytt blikk på nærmiljøet – ikke bare gjennom parkour-elementene, men de koreograferte bildene i denne arbeidsvisningen, som framhever byens arkitektur og flater!

COTERIE (plural coteries)
a small group of people with shared interests,
often one that does not want other people to join them.

Kilde: Cambridge Dictionary

Kreditering:

Antero Hein: koreograf og utøver
Nikolai Arnesen: utøver
Martine Bentsen: utøver
Martijn Joling – utøver
Szymon  Ryś: utøver
Bartek Widerski – utøver
Cecilie Lindemann Steen: ytre øye

Bli med på Åpen Scene!

Publikum på Coterie har mulighet til å fortsette direkte til Dansekunst i Østfolds Åpen Scene på Blå Grotte. Dette er en arena for profesjonelle koreografer og dansere fra Østfold og omegn som ønsker å dele sitt arbeid med publikum i Fredrikstad. De medvirkende er som viser korte stykker i forskjellige sjangere. Se hjemmesiden til Dansekunst i Østfold, dansiostfold.no, for presentasjoner av årets program.

Østfold dansekompani for ungdom, med utdrag fra koreografien Ta inn av Torill Kolsrud og Sindre Sten Eriksson Vik, vil vise vei til Åpen Scene for de som ønsker å bli med videre!

Østfold dansekompani for ungdom: Ta inn

Ta inn er laget som en del av Panta Rei danseteaters Oslofjorden danser, som ble produsert i samarbeid med ØIT og vist i Fredrikstad sentrum 10. juni 2023.

«I en verden fylt av travle skritt og raske bevegelser, går mange gjennom livet uten å virkelig ta inn verden rundt seg. Disse menneskene er uvitende om den skjønnheten som omgir dem, og de går glipp av de dypere opplevelsene som å være til stede i øyeblikket kan bringe.«

Medskapende dansere: Amelia Oliver, Bethina Juelsen, Hedda Johanne Øvretveit, Iben Schade Grynnerup, Jenny Iuell-Heitmann, Johanna Ranang, Lea Tolke, Mie Brynildsen, Mina Nybøle, Olivia Apold-Aasen(deltatt i prosess men ikke i visning), Rebecca Frykman, Serafina Wexels-Moore, Sol Pedersen, Thale Bjerke, Tuva Fagerås
Koreografer: Torill Kolsrud og Sindre Eriksson Vik
Musikk: Buddha on Acid by Klanglos (edited version)

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler