fbpx

Hva er et viktig sted i Fredrikstad?

Kjenner du til et betydningsfullt sted i Fredrikstad? Tips oss og bidra til å skape et unikt kunstverk i og om byen!

Østfold Internasjonale Teater vil i 2024 invitere til byvandringen The Reception med og av den anerkjente greske kunstneren Alexandros Mistriotis. Nå kan du bidra til grunnarbeidet med produksjonen, ved å sende inn ditt forslag til et sted i byen han bør se nærmere på!

Stedene kan ha betydning for byen eller for deg personlig, og betydningen kan være både positivt og negativt ladet. Vi er interesserte i alle typer forslag!

Mistriotis jobber ut fra en overbevisning om at ethvert sted er verdens sentrum. Videre at vi ikke bare bor på fysiske steder, men like mye i de mange historiene som omhandler stedene. «Hvor vi enn måtte bo, utfolder menneskeheten seg som et mirakel og en utfordring som gjør livet verdt å leve,» sier kunstneren.

The Reception vil invitere beboere i Fredrikstad til å bli reisende i egen by, og finne frem til ukjente og kjente historier.  Men først trenger vi tips fra deg!

Tips oss om «ditt sted»!

Vet du om du et sted i Fredrikstad som har spesiell betydning, for deg personlig eller for byen? Klikk på knappen under for å sende oss ditt tips innen 1. april 2024!


Vi gleder oss til å høre fra deg!

  • The Reception
    Teatersjef Thomas Østgaard, Alexandros Mistriotis og Kurator-produsent James Moore, Foto: Ida W
The Reception
Alexandros Mistriotis

Om prosjektet og kunstneren

Alexandros Mistriotis har bakgrunn som videokunstner, dramaturg og utøver. I sitt kunstnerskap fokuserer han på samtidens muntlige kultur, og hvordan vi snakker påvirker omgivelsene våre – også det offentlige rom.

– Av og til kan vi vende tilbake til det offentlige rommet for å finne tilbake til tapt mening, sier Mistriotis selv. Han er opptatt av at det offentlige rommet, «polis», er utgangspunktet for alle politiske modeller som igjen definerer våre personlige identiteter. The Reception er et komplekst verk i et enkelt format: En byvandring som utforsker historiefortelling i offentlig rom. Her blir selve byen et speil for utallige spørsmål, historier, referanser og tolkninger, som alle veves sammen i et flettverk av ulike perspektiv og tider.

The Reception er tidligere utviklet for bl.a. Athen og Moss.

Les også:

>> The Reception, Fredrikstad

>> The Reception, Moss

>> Video fra The Reception, Moss

>> Å avdekke tapt mening artikkel om verket, av kunstkritiker Arve Rød 

>> Create in Public Space, filmet fagsamtale om The Reception i Moss som eksempel på stedsspesifikke verk i offentlig rom.

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler