fbpx

Spilletider og Billetter

Online-kurs om kunst i offentlig rom

13.04-30.06 2020 kl. Online-kurs om kunst i offentlig romOnlineGratis

Gratis online-kurs om kunst i offentlig rom

Unik, digital kursrekke om kunst i offentlig rom gjenåpnes!

Hva er offentlig rom? Hvorfor og velger kunstnere å jobbe på disse ukonvensjonelle stedene og hvordan gjør de det? Mooc – Create in public space gir deg unik tilgang til foredrag, verktøy og inspirasjon for å forstå og utøve i kunst i det offentlige rom.

Hva er Mooc?

MOOC står for Massive Open Online Courses og er et digitalt læringsverktøy. MOOC – Create in Public Space er den første kursrekken om kunst i offentlig rom, arrangert av kunsthøyskolen FAI-AR i samarbeid med nettverksorganisasjonen IN SITU.

Kurset ble først avholdt høsten 2019 og er nå gjenåpnet for nye deltakere. Påmeldingen og kurset er åpne ut juni 2020.

> > Les mer og registrer deg her

Hvem kan delta?

Kurset er rettet mot kunstnere, kulturplanleggere og programmerere, institusjonsledere og andre som er interessert i å lære mer om kunst i offentlig rom.

Deltakere blir tilbudt nesten 15 timer med video som tar for seg historikk og estetikk, samt dramaturgiske, scenografiske og kommunikasjonsfaglige aspekter.

Kurset er tilgjengelig på fransk og engelsk.

Kursinnhold:

Deltakere vil lære om forskjellige kunstverk designet for det offentlige rom, hvordan de samhandler med omgivelsene, samt den spesielle betydningen publikumsrelasjoner har denne sammenhengen.

Du vil få metodiske verktøy og praktiske øvelser for å hjelpe deg med å prøve ut ideer i den skapende rollen. Du vil få støtte fra forskjellige europeiske artister og profesjonelle, som vil dele sin erfaring og kunnskap med deg. Kurset går over fire uker. Hver uke dedikert til et bestemt tema og deles inn i:

  • femten leksjoner, i form av korte videoer på omtrent 3 minutter hver
  • tilleggsintervjuer med europeiske kunstnere og profesjonelle, som deler sin innsikt og ekspertise
  • pedagogiske aktiviteter

Alle som fullfører kurset, vil motta et kursbevis.

Bonus: Webinarrekke med IN SITU-arrangører og kunstnere

Gjennom MOOC vil du oppdage mange kunstprosjekter støttet av IN SITU. Dette er et nettverk av internasjonale programmerere som brenner for kunst i det offentlige rom, herunder Østfold Internasjonale Teater. 

Hver tirsdag kl 17:00 får du sjansen til å møte noen av IN SITU-medlemmene online! Sammen med kunstnerne eller alene vil kuratorene presentere sine strategier og tanker om arbeidet med kunst i offentlig rom.5. mai møter du James Moore fra Østfold Internasjonale Teater sammen med Aleksandros Mistriotis, som har samarbeidet med ØIT om forestillingen The Reception i Moss

Har du ikke anledning til å delta under webinaret? Opptak blir tilgjengelig for registrerte kursdeltakere på denne siden: 
> > Oversikt over alle webinarene her 

Påmelding:
Kursrekke
Kursmateriale og registreringsskjema her:
https://createinpublicspace.com/
Registrering åpen ut juni 2020
Webinarer
Møt IN SITU-kunstnere og arrangører.
Tirsdager kl 17:00 frem til 5. mai
Les mer om enkelt-webinarer her

in situ

Les også:

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler