fbpx

Spilletider og Billetter

Vi tegner din drøm for Moss!

13.08-15.08 2021 kl. 11:00 – 16:00Vi tegner din drøm for Moss!MossKirketorgetGratis, ingen påmelding

In Search of Democracy 3.0: Vi tegner din drøm for Moss!

Kan kunst og teater bidra til bedre byutvikling og medbestemmelse? Ja, mener Østfold Internasjonale Teater og Company New Heroes, som i 2020 og 2021 inntar Moss med kunstprosjektet In Search of Democracy 3.0.  I prosjektets første del intervjuer og tegner profesjonelle illustratører mossingenes drømmer for byen sin.

I 2020 ble Moss 300 år. I samarbeid med Moss 2020 inviterte Østfold Internasjonale Teater nederlandske Company New Heroes og regissør Lucas de Man til jubileet for å bidra til samtalen om byens fremtid. Samtalen foregår gjennom undersøkende intervjuer, en interaktiv installasjon og en forestilling.

Les om In Search of Democracy 3.0, del 2 – forestilling her >>

Noen glimt fra første del av kunstprosjektet In Search of Democracy 3.0. Film: Harald Fossen

Fremtiden for Nyquistbyen, togstasjonen og havna

Jubilanten Moss gjennomgår omfattende endringer som vil definere byen for kommende generasjoner. I tillegg til at kommunen er slått sammen med Rygge og har fått nytt byvåpen, endres det fysiske landskapet: Nyquistbyen er jevnet med jorden, en ny tunnel graves, stasjonskompleks bygges for toget, og det vil sannsynligvis bli store forandringer i området rundt containerhavna og fergeleiet. Disse endringene skaper både entusiasme og konflikter.

Hva slags fremtidig offentlig rom ønsker man seg i Moss? Hvordan skal området rundt den nye togstasjonen, Nyquistbyen og havna utformes? Østfold Internasjonale Teater spør mossingene selv, og tegner svarene deres!

Under jubileet i august og september 2020 tok vi med oss et team av profesjonelle illustratører til Kirkeparken. Her ble forbipasserende invitert til å sette seg ned of dele sine visjoner for byens nyeste utviklingsområder. Ideene ble illustrert og stilt ut på på våre nettsider og i byrommet i Moss.  Fikk du ikke tegnet din drøm? Fortvil ikke, 13.-15. august 2021 er vi tilbake!

Utstilling, overlevering og bokutgivelse

Totalt 105 ideer ble illustert i 2020. Forslagene spenner fra vannrutsjebaner for hester til observatorium, museum og fritidsområde. Se noen av de fantastiske visjonene over!

Tegningene uttrykker et mangfold av verdier og prioriteringer og blir en visualisering av hva som kan gjøres med de nye bydelene. I tillegg til å bli vist fram gjennom installasjonen på torget, er ilustrasjonene fra 2020 stilt ut flere steder i det offentlige rom. De er også gitt ut som en gratis fargeleggingsbok som kan bestilles her .

Boken ble overlevert Bane Nor Eiendom, Sjøsiden AS og Moss kommune 10. desember 2020Samtlige illustrasjoner sendes ansvarlig utbygger.

Kreditering:

Konsept: Lucas De Man, Pascal Leboucq, Kimberly Major (Company New Heroes)
Produksjonsledelse: Janiek Bouman (Company New Heroes)
Produsent-kurator Norge: James Moore (Østfold Internasjonale Teater)
Produksjonskoordinator Norge: Fredrik Borgund (Østfold Internasjonale Teater)
Verter: Anette H. Tømmerholen, Ellen Røhr-Staff, Lotte Ibels Mofoss, Andrea Skotland
Medvirkende kunstnere: Hans Gerhard Meier , Simen Langeland, Katarina Caspersen, Katja Henriksen Schia, Trine Louise Ween, Aurora Wilde, Agnes Guttormsgaard, Pia Evensen,Guri Guri HenriksenSara HjardarKjersti Synneva Moen, Mats Jørgen Sivertsen.
Støttet av: Prosjektet er en del av IN SITU Act og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, og har også mottatt støtte via Viken Fylkeskommune.

In Search of Democracy 3.0 i Moss presenteres i samarbeid med Byliv Moss, Christian Fredrik-dagene og Moss 2020.

Del 2 – Forestilling

Denne delen av prosjektet vil følges opp av en forestilling. Les om In Search of Democracy 3.0, del 2 – forestilling her

Les mer:

In Search of Democracy 3.0 er et undersøkende kunstprosjekt som ser på hvordan lokalt demokrati  kan praktiseres i en stadig mer globalisert verden. I Moss vil første del av prosjektet være en interaktiv installasjon av tegninger, andre del vil være en forestilling (utsatt til 2021).

Pressebilder:

Pressefoto fra produksjonen kan lastes ned her

Dette sier media: 

Tegner våre drømmer for fremtidens Moss

Moss Avis 13.8.2020:
https://www.moss-avis.no

In Search of Democracy 3.0 senket terskelen for demokratisk deltakelse til et nivå hvor selv den mest beskjedne kunne føle seg trygg og ivaretatt. På Kirketorget var det bokstavelig talt en plass ved bordet for alle: Tegneklare illustratører satt klare ved hver sin pult og ventet på at akkurat du skulle spandere noen minutter på å prate løst og fast om ditt syn på Moss

Arve Rød: Engasjement Moss!

In Search of Democracy 3.0 Project Trailer © Stichting Nieuwe Helden Les mer om prosjektet på www.insearchofdemocracy.com 

Innhold