fbpx

James Moore slutter

Kurator-produsent James Moore slutter i ØIT etter seksten år.

Når prosjektet (UN)COMMON SPACES 2020–2024 er ferdig i utgangen av oktober 2024 vil kurator-produsent James Moore avslutte sitt arbeidsforhold hos Østfold Internasjonale Teater (ØIT). Grunnet ulike visjoner for teatret har Moore og ØIT blitt enige om en løsning som vil sørge for en smidig overgang: Moore vil fullføre arbeidet med produksjonene Watchtower, The Reception, Samtaler om byforståelse og Materielle forskyvninger, som alle inngår i ØITs program (UN)COMMON SPACES, som igjen er en sentral del av pilotprogrammet til §112 Fredrikstad.

Tid for ny fase

(UN)COMMON SPACES er et internasjonalt samarbeidsprosjekt av IN SITU European Platform for Artistic Creation for Public Space, hvor ØIT er eneste norske medlem. Moore etablerte medlemskapet i IN SITU i 2014 (gjennom daværende Scenekunst Østfold/Østfold kulturutvikling) og har initiert og ledet samtlige IN SITU-aktiviteter siden. Noen høydepunkter har vært Le G. Bistakis forestillinger på Verket i Moss og Kykkelsrud Kraftverk i Askim, In Search of Democracy 3.0, The Ephemeral Tower, Silver Boom, Building Conversation, PIG, Mellemrum Encounter/Moss, m.m. Lignende signalprosjekter utenfor IN SITU er bl.a. PICTURE Budapest–Østfold og Night Sea Journey på FMV under Fredrikstads 450 års jubileum i 2017.

– Takk til ØIT for det privilegium det har vært å kunne samarbeide med så mange spennende kunstnere og lokale partnere. Jeg er stolt av hvordan vi har engasjert innbyggere i hele regionen gjennom uvanlige kunstneriske opplevelser. Etter at jeg flyttet til Fredrikstad har jeg utviklet et kjærlighetsforhold til Østfold gjennom mitt arbeid, og en dyp fascinasjon for Glommas deltaregion. Etter 16 år i et sammenhengende stillingsforhold er det tid for en ny fase i livet. Jeg ønsker teatret alt godt fremover, sier James Moore.

Solid fotavtrykk

Teatersjef Thomas Østgaard poengterer at James sin kompetanse på stedspesifikk scenekunst og kunst i offentlig rom har vært sentral i de siste års arbeid med å etablere ØIT som et regionteater med en uvanlig kunstnerisk profil. De kunstneriske verkene har fasinert innbyggerne i regionen over mange år, og Moore har trukket kunstnere fra hele Europa til Østfold. Gjennom dette arbeidet har han også bidratt til at ØIT ansees som en solid aktør blant internasjonale samarbeidspartnere. Flere av verkene James har invitert til Østfold vil fortsatt være en del av teatrets repertoar, og vil kunne oppleves av publikum i lang tid fremover. Han var også sentral i arbeidet med å utvikle det kunstneriske konseptet for §112 Fredrikstad.

–James vil etterlate seg et solid fotavtrykk. Jeg takker for alle de innholdsrike årene, og ønsker ham alt godt på veien videre, sier teatersjef Thomas Østgaard.

  • James Moore Johannes Bellinkx
    Kurator-produsent James Moore og Johannes Bellinkx under åpning av installasjonsverket Watchtower i mai 2024. (Foto: Ida W, ØIT)

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler