fbpx

Spilletider og Billetter

In Search of Democracy 3.0 – forestilling

04.11.21 kl. 19:00 – 20:30In Search of Democracy 3.0 – forestillingFredrikstadLitteraturhusetBilletter

In Search of Democracy 3.0 – forestilling

05.11.21 kl. 19:00 – 20:30In Search of Democracy 3.0 – forestillingMossSamfunnshusetAVLYST

In Search of Democracy 3.0 – New Heroes (NL)

Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan? Kompaniet New Heroes leter etter svar i hele Europa, med en energisk, humoristisk, visuell og musikalsk forestilling om demokrati.

Høsten 2021 kommer de til Moss og Fredrikstad med denne interaktive, kritikerroste forestillingen, som spilles både som skoleforestilling og åpen kveldsforestilling.

Les mer om In Search of Democracy 3.0 – installasjon her >>

New Heroes "In Search of Democracy 3.0" er en interaktiv teaterforestilling der publikum deltar gjennom avstemning og forslag.
Kan kunst og teater bidra til økt medbestemmelse? Company New Heroes setter konseptet demokrati inn en konkret og forståelig setting. Foto: New Heroes.

Energi, humor og medvirkning

I Norge er vi så heldige å bo i et land hvor demokratiet har gode kår generelt. Samtidig kan lokalt demokrati preges av avmakt i møte med nasjonale eller globale krav. Det internasjonale nyhetsbildet kan være direkte nedslående: Autoritære ledere, algoritmestyrt informasjon, polarisering, pengemakt og voksende mistillit til politikere.

Hvis det gamle Hellas representerte «demokrati 1.0», og dagens representative demokrati er «demokrati 2.0», er det kanskje på tide med en oppgradert versjon? Hvis vi vil fordele makt på en rettferdig måte, må noe endres. Men hva – og hvordan, spør New Heroes. For å komme til bunns i saken, gir de et raskt tilbakeblikk på historien:

Det hele begynner med en fortelling om demokratiets opphav som nok vil overaske mange – og fortsetter gjennom dagens utfordringer mot en mulig fremtid. Skuespillerne forholder seg hele tiden aktivt til publikum, som kan bidra med sine innspill eller gjennom avstemming.

Dette er noe så uvanlig som en energisk, humoristisk, visuell og musikalsk forestilling – om demokrati!

Bred søken etter oppgradert demokrati

In Search of Democracy 3.0 er en del av et større, undersøkende kunstprosjekt som ser på hvordan lokal medbestemmelse i  kan praktiseres i en stadig mer globalisert verden. Høres det komplisert ut? New Heroes og regissør Lucas de Man gjør det enkelt! Med tegninger, film og en forestilling setter de konseptet demokrati i en konkret og hverdagslig setting som alle kan delta i.

Hos Østfold Internasjonale Teater har In Search of Democracy 3.0 to deler: Første del er en interaktiv installasjon, som inviterer folk til å delta aktivt i å bestemme hvordan fremtidens byer skal se ut.

Les mer om In Search of Democracy 3.0 – installasjon her >>

Dette sier presse og publikum 

«Fra første stund involverer aktørene publikum i søket etter demokratiet […] alle vil bidra muntlig til den løsslupne diskusjonen, som likevel holdes tett under kontroll av De Man og skuespillerne hans på en smart og vittig måte. Raske, improviserte vitser imellom og en stor bunke forslag fra publikum. ”

– Dagblad van het Noorden

“Jeg var på et show om demokrati i ettermiddag. Der kom det fram mange ideer fra hele verden om hvordan vi bedre kan involvere folk i politikken, og sikre at stemmen deres blir hørt. Jeg tok notater. Det var virkelig gode ideer og jeg vil garantert huske dem! ”

-Lilianne Ploumen, tidl. minister, på den nederlandske statskanalen NTS

“Energien og inspirasjonen som ‘ In Search of Democracy ’ bringer med seg, og som bare vil øke i løpet av turneen, er et veldig kjærkomment tilskudd til rådene fra politiske utvalg med samme tema. Det høres så opplagt ut, men blir dessverre sjelden gjort: Involvér kreative sinn i å utforme nye ideer og sette opp en sosial samtale. ”

– Theaterparadijs

«Company New Heroes gjennomfører søket etter et «demokrati 3.0 »  på en grundig måte både når det gjelder innhold og form. De er spesielt oppmerksomme på at ingen faller av underveis – fordi demokratiet bare kan formes eller gjenoppfinnes hvis alle er med […] Forestillingen er tankevekkende og bygger en bro til den «virkelige verden». Mikro-demokratiet som oppstod i forestillingen fortsetter å gi gjenklang ”

– Pzazz

For å holde demokratiet reelt og levende må vi endre praksis. De kreative menneskene på scenen vet hvordan de kan stimulere folk til å komme med små og store forslag, hjertevarmende og overraskende. Flott å oppleve!

– Teaterkrantz

Hvor vil vi med fremtidens styresett? In Search of Democracy 3.0 undersøker spørsmålet blant innbyggere i hele Europa – og i Moss. Med tegninger, film og en forestilling setter de konseptet demokrati i en konkret og hverdagslig setting som alle kan delta i.
In Search of Democracy 3.0 Project Trailer © Stichting Nieuwe Helden

Kreditering

Kunstnerisk leder og vert: Lucas De Man (Stichting Nieuwe Helden)
Vert: Oukje den Hollander (Stichting Nieuwe Helden)
Musikk: Niels Kuiters (Stichting Nieuwe Helden)
Research og kreativ produsent: Jasper van den Berg (Stichting Nieuwe Helden)
Produksjonsledelse Nederland: Jip Verweil (Stichting Nieuwe Helden)
Kurator-produsent Norge: James Moore (Østfold Internasjonale Teater)
Produksjonskoordinator Norge: Fredrik Borgund (Østfold Internasjonale Teater)
Co-produksjon: Atelier 231 (FR), Festival di Terni (IT), Freedom Festival (UK), La Strada Graz (AT), Lieux publics (FR), Norfolk & Norwich Festival (UK), Oerol Festival (NL), Theater op de Markt (BE) and UZ Arts (UK) og Østfold Internasjonale Teater (NO). Prosjektet er et pilotprosjekt under IN SITU ACT og er støttet av EU-programmet Kreativt Europa, samt av Viken Fylkeskommune

in situ

Les mer om prosjektet på www.insearchofdemocracy.com 

In Search of Democracy 3.0 består hos ØIT av to deler: Første del er en interaktiv installasjon, som inviterer folk til å delta aktivt i å bestemme hvordan fremtidens byer skal se ut. Les mer om In Search of Democracy del 1 her:
Andre del er denne interaktive forestillingen om demokratiets historie.

Innhold