Spilletider og Billetter
Flygel på NOKU-konferansen 2020
Flygel – den umulige reisen
Flygel – den umulige reisen er en kunstreise i ordets rette forstand. I juni 2023 inviterer vi hele Norge til å være med på en ti døgn lang sammenhengende konsert – på et flygel som manuelt blir dratt fra Hemsedal i nord til Halden i sør.
Et halvt tonn med sort lakk og skinnende blanke tangenter skal dyttes, fløtes eller trekkes gjennom dette lille stykke Norge, mens det konstant blir spilt på. Pianistene og teamet som får vognen med flygelet fremover vil skifte underveis. Reisen vil ta ti døgn, og hele døgnet tas i bruk. Langs denne strabasiøse ferden inviterer vi et bredt kunst- og kulturfelt til å bidra med tilstøtende verk/arrangementer langs hele ruten. Klarer vi å komme oss helt frem til Halden mens
flygelet spiller hele veien, dag og natt?
VIDEO: Her kan du se hva vi har planlagt og se klipp fra testkjøring av Flygelet:
Steder og historie
Flygel iscenesetter en jordnær og grunnleggende bestanddel i norsk historie og nasjonsbygging: Vandringen. På samme måte som Asbjørnsen og Moe vandret rundt og samlet eventyr og Vinje samlet dialekter, vil Flygel oppsøke mennesker og steder som alle har sine historier å fortelle.
Tidligere generasjoners vandring er rent fysisk manifestert i infrastruktur; stier, veier, brygger og torg. Vi starter og avslutter ferden på en av de mange Kongeveiene og kommer til å benytte disse der det lar seg gjøre. Som Askeladdens skip skal flygelet kunne gå både til lands og til vanns. Et kriterium er at den spesialkonstruerte vognen og katamaranen kun skal beveges fremover kun ved hjelp av muskel- og vindkraft.
I valg av rute er det lagt vekt på variasjon og særegenhet i rutevalg, samt fremkommelighet. Flygelet vil bevege seg gjennom tettsteder og byer, men også stoppe opp på steder der man ikke vanligvis har et publikum.
Menneskelige møter, samarbeid og deltakelse
Flygel er bokstavelig talt, en oppsøkende produksjon. Både på deltaker- og publikumssiden er det et poeng å nå bredt ut. Vi samarbeider med samtlige kommuner som ruten går igjennom, 16 per i dag, for å få dette til. Noen steder kommer flygelet til publikum, andre steder må publikum oppsøke flygelet. Hver kveld vil avsluttes med et møte med kulturelle innslag.
Teatret er en del av et større internasjonalt nettverk (In Situ). Ila. 2020 vil det holdes flere lokale punktmarkeringer og workshoper med nasjonale og internasjonale kunstnere i kommuner og byer Flygelet skal gjennom, for å åpne opp for lokale innganger og innslag i produksjonen. Lokale bidrag kan være alt fra et symfoniorkester i en åker, til en utstilling i en opplyst skog, dansegrupper i en rundkjøring eller band på en bro. Her er de forskjellige kommuner og enkeltpersoners forslag til bidrag like forskjellige som de er herlige: hundespann som vil trekke flygelet over fortsatt snøkledde passasjer i fjellet, landbrukshøgskoler som har utviklet en dans for traktorer med skreddersydd komposisjon for flygel og motorsag.
Om du er kulturutøver og ønsker å møte FLYGEL med et innslag på din vei i Viken eller har andre gode innspill til prosjektet, ta gjerne kontakt med produsent Anette Tømmerholen: anette@oit.no !