fbpx

Spilletider og Billetter

Samtaler om byforståelse

12.03.24 kl. 18:30 – 21:00Samtaler om byforståelseFredrikstadRebellhuset, Trosvikstranda 9Fulltegnet (utsolgt) !

Samtaler om byforståelse, vol. 2

20.08.24 kl. Samtaler om byforståelse, vol. 2FredrikstadTBAPåmelding

Samtaler om byforståelse, vol. 3

17.09.24 Hele dagenSamtaler om byforståelse, vol. 3FredrikstadTBAPåmelding

Samtaler om byforståelse

Hvordan kan vi forstå, lese og snakke om byen vår? Østfold Internasjonale Teater og Alexandros Mistriotis inviterer i 2024 til arrangementserien Samtaler om byforståelse.

Byer blir stadig viktigere og stadig mer komplekse, noe som gjør det stadig vanskeligere å delta i utviklingen av dem. Hvordan snakker vi om byens og byens byggeklosser, uten å begrense diskusjonen til en mindre gruppe?

Samtaler om byforståelse er en utforskende arrangementserie for alle som er interessert i omgivelsene rundt seg, i Fredrikstad og i stedsutvikling. Vi legger vekt på at arrangementene skal være tilgjengelige både for spesialister og ikke-spesialister.

Urban Literacy vol. 1: Å forstå byen

I dette første arrangementet har vi invitert en mangfoldig gruppe gjester, som vil innlede med korte presentasjoner. De legger så opp til en åpen samtale, der alle er velkomne til å bidra. Deler av arrangementet vil foregå på engelsk, men med muligheter for oversettelse til og fra norsk.

Samtaleprogrammet er en del av arbeidet med Alexandros Mistriotis’ kunstneriske prosjekt The Reception (Fredrikstad-premiere i juni 2024), der vi inviterer innbyggerne i Fredrikstad til å være reisende i sin egen by. Det underliggende premisset for Mistriotis er at Fredrikstad – som alle andre steder – er verdens sentrum for oss som bor her. The Reception og Samtaler om byforståelse deler et mål om å forstå omgivelsene våre bedre, og hvordan vi kan delta i utviklingen av dem.

Resultatene fra dette første arrangementet vil bidra til utformingen av de to påfølgende arrangementene i samtaleserien, som finner sted 20. august og 17. september i år.

Medvirkende vol. 1

  • Erling Gunnufsen, byplanlegger, Fredrikstad kommune
  • Anne-Kristine Kronborg, førsteamanuensis i arkitekturhistorie ved NMBU
  • Marius Grønning, urbanist, førsteamanuensis i by- og regionplanlegging ved NMBU og ØITs «associate citizen» i (UN)COMMON SPACES
  • Stine Ferguson, tidl. sentrumsleder i Fredrikstad 2014-2017
  • Alexandros Mistriotis, kunstner
  • James Moore, kurator-produsent, Østfold Internasjonale Teater

Les også

>> Les kunstkritiker Arve Røds omtale av The Reception i Moss i 2018
>> Hva er The Reception egentlig? Les Rami Maktabis refleksjoner her
>> Artistic Acupuncture – kunstneriske metoder i arbeid med byutvikling
>> In Search of Democracy 3.0; Vi tegner dine tanker om fremtidens Fredrikstad

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler