fbpx

Spilletider og Billetter

Materielle forskyvninger

29.08-26.09 2024 Hele dagenMaterielle forskyvningerFredrikstadSentrumGratis

Materielle forskyvninger, Åpning

29.08.24 kl. 18:00Materielle forskyvninger, ÅpningFredrikstadStortorvetOppmøte v/ Plankebæreren

Materielle forskyvninger

Bli med Nana Francisca Schottländer på en utforskning av hvordan det moderne konsumsamfunnet former og forbinder mennesker, natur og byer!

29. august – 26. september 2024
Pop-opp installasjoner og performance
Fredrikstad sentrum

Som del av §112 Fredrikstad og (UN)COMMON SPACES har ØIT invitert danske Nana Francisca Schottländer til å jobbe med og i landskap rundt Fredrikstad. Hun har valgt steder som er tydelig formet av mennesker – både gjennom utvinning av råmaterialer og til deponering av avfall: Skolt Pukkverk / Blåkollen, Rødshue stenbrudd /Ytre Hvaler nasjonalpark, Frevar og Borg Havn.

I Materielle forskyvninger (Material Displacements) undersøker hun hvordan vår moderne verdens materielle strømninger former og forbinder landskap, byer og kropper, både lokalt og globalt. Gjennom en måned vil du kunne oppleve hennes verk gjennom pop-opp installasjoner og intervensjoner i Fredrikstad sentrum. Velkommen til et møte med det antroposcene Fredrikstad!

  • Materielle forskyvninger
    Nana Francisca Shottländer: Materielle forskyvninger,Blåkollen Stenbrudd. (Foto: Andreas Strand Renberg1

Om Nana Francisca Schottländer

Danske Nana Francisca Schottländer jobber tverrkunstnerisk, med performance, koreografi, video, foto, tekst og installasjoner. Verkene hennes skreddersys alltid til konteksten og de har ofte en slående visuell karakter. Et hovedfokus i hennes kunstnerskap er å kroppsliggjøre filosofiske spørsmål, og siden 2020 har hun særlig jobbet med landskap preget av menneskelig inngripen.

§112 Fredrikstad

Denne produksjonen er en integrert del av §112 Fredrikstad.
§112 Fredrikstad er en ny kunst- og kulturfestival, som over fire måneder skal utforske om vi er gode forfedre. Bakteppet er grunnlovens miljøparagraf. Gjennom kulturopplevelser, samtaler, folkemøter og debatt vil §112 presentere klimaspørsmålene for publikum på en ny måte.
Les mer på paragraf112.no

Kreditering

Idé og utførelse: Nana Francisca Schottländer
Produsert av Østfold Internasjonale Teater
Kurator-produsent: James Moore
Foto: Marine Gastineau, Andreas Strand Renberg, Mikkel Ulriksen

Steder kunstneren har jobbet: Skolt Pukkverk / Blåkollen, Rødshue stenbrudd /Ytre Hvaler nasjonalpark, Frevar, Borg Havn.

Samarbeidspartnere: Fredrikstad næringsforening, Fredrikstad kommunes byarkiv, Kulturnatt Fredrikstad, Frevar

Materielle forskyvninger er støttet av IN SITU, den europeiske plattformen for kunstnerisk virksomhet i det offentlige rom, innenfor rammen av prosjektet (UN)COMMON SPACES.
Prosjektet er samfinansiert av EUs kulturprogram Kreativt Europa og støttet av Østfold fylkeskommune.

§112 Fredrikstad logo
IN SITU logo sort
EU Co-funded logo

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler