The Reception – Alexandros Mistriotis (GR)

En filosofisk, overraskende og eksklusiv byvandring gjennom Moss
– laget for deg som vil undersøke, forstå og elske byen.

Alle byer har lag av historier som strekker seg over rom og tid, og Moss er intet unntak. Byens fysiske rom kan ikke skilles fra det mentale bildet byens innbyggere har av byen, som tar form av historier og narrativ.

I denne vandringen er utarbeidet spesielt for Moss, tar Alexandros Mistriotis publikum med inn i en opplevlse der han bruker selve byrommet som gjenstand for fortellinger og spørsmål. Publikum vil i løpet av turen reflektere over omgivelser og steder på nye og overraskende måter; Perfekt for deg som er nysgjerrig på byens historie, interessert i byens utvikling, eller bare har lyst til å få et nytt syn på vante omgivelser.

Hva er kunst i offentlig rom, egentlig? Arve Rød forklarer

Reise i tid

Fortellingen beveger seg både fremover og bakover i tid og ser Moss i kontekst av et større, europeisk narrativ. Publikum får besøke flere overraskende destinasjoner og rom for opphold med fortellinger, spørsmål, og stillhet for refleksjoner.
Hele opplevelsen tar totalt fire timer med pauser og forfriskninger.

Byens speil

Mistriotis har vært kunstner i residens i Østfold fem ganger fra juni 2017 til september 2018. Vandringen i Moss er et resultat av undersøkelser, en rekke workshops og mange spaserturer med bl.a. byplanleggere, arkitekter, historikere, politikere, kunstnere og engasjerte innbyggere. Man kan si at Mistriotis på denne måten speiler byen tilbake til den selv, samtidig som refleksjonene filtreres gjennom hans perspektiv: en «fremmed» kunstner fra den sørligste del av Europa.

The Reception ble første gang presenter av IN SITU FOCUS 2018 under Nonstop International Theatre Festival i september 2018. Vi er glade for å kunne ønske Alexandros Mistriotis tilbake til Moss høsten 2020!

Historiefortelling og offentlig rom

Verket er et komplekst forsøk på å utforske historiefortelling og offentlig rom. Det tilbyr et narrativ som veksler mellom refleksiv poesi og poetisk teori. Vi krysser det urbane rom for å oppdage betydningsfulle steder. I denne sammenheng kan betydningen ligge i historie, estetikk, arkitektur eller tilfeldige hendelser. Alle mulige elementer som understreker det politiske, filosofiske, poetiske perspektivet av en personlig opplevelse. Og det virkelige kunstverket begynner etter vandringen er avsluttet.

Praktisk informasjon:

Dette verket er rettet mot et voksent publikum og foregår på engelsk. Hele vandringen inklusive pauser varer i ca 4 timer. Mye av vandringen foregår ute i offentlig rom, ta på klær etter værforholdene. Ved behov for universell tilpasning, ta kontakt med arrangør. Det blir flere sittepauser og forfriskninger underveis.
Oppmøtested oppgis ved billettkjøp.

Video: Dokumentasjonsopptak og intervju med Alexandros Mistriotis fra september 2018 av Harald Fossen. Lydopptak: Tolga Balci

Se også:

Innhold