Skjørtet som falt ned fra himmelen

Et morsomt, nært og personlig tilbakeblikk på et liv – og verdens rivende utvikling de siste hundre årene.

I vår del av verden lever folk til de er nesten hundre år. Å fortelle om et liv innebærer å fortelle om verdens utvikling i samme periode.

Denne forestillingen tar utgangspunkt i historien til Ida M. Frederiksens egen mor: En kvinne som fra hun ble født i 1920 til hun gikk bort i 2014 opplevde to verdenskriger, nazisme, fascisme, kommunisme, sosialisme, kapitalisme og kjønnsroller i stor forandring.

Gjennom et nært og personlig tilbakeblikk på et liv, får publikum også fortellingen om politiske og kulturhistoriske hendelser – kjærlighet – krig – og skjørtet som falt ned fra himmelen.

Forestillingen tilbys høsten 2020 seniorsentre i Oslo som del av Den kulturelle spaserstokken. 5. september spilles Skjørtet som falt ned fra himmelen under Litteraturfestivalen Ord i Grenseland i Fredrikstad.

Omtaler

«Vi beveger oss gjennom de store politiske og kulturelle hendelsene, fra rockens gjennombrudd og Elvis, Cuba-krisen, mordene på Kennedy og Martin Luther King, 1968-studentopprøret, oljefunnene, 1970-tallets nyfeminisme og fravær av kompromissvilje, den nakne rockmusikalen «Hair», Mardøla, ostesmørbrød med ananas som lørdagshygge, Baader-Meinhof, Nei til EF […] frem til 80-tallets Grandiosa og det første kvinnelige statsoverhodet, islandske Vigdís Finnbogadóttir, Kåre og Gro, Berlinmuren fall, Mona Grudt […] og endelig, fire barnebarn
Tom Skjeklesæther, Fredrikstad Blad (+)

Innhold